Ga naar de inhoud

#18 • Vrijwilliger • Ochtendstond • Facebookgroep

Zonsopgang, leren niks doen
Welkom bij een nieuwe weekoverzicht. Vorige week is het niet gelukt, omdat ik kampte met een hevige verkoudheid die me al mijn energie ontnam. Maar er is genoeg nieuws.

Er verschenen onder meer een aantal artikelen in de afgelopen weken, namelijk deze:

Vooral mijn inzichten na het vasten zijn erg de moeite waard om te lezen. Twee artikelen schrijf ik even los iets over.

Gebrek aan hart

Zo schreef ik een artikel over een jongen die ik jaren geleden ontmoette en die wachtte op een donorhart. Twijfel je nog over je donorschap of draag je het juist een (letterlijk en figuurlijk) warm hart toe? Lees dit artikel dan even (en deel het ook vooral): Mustread | Gebrek aan hart

Lucht je hart, schrijf het van je af

Ook een artikel dat het melden waard is, is een artikel met toevallig ook een hart in de titel, maar een totaal ander onderwerp. Mocht je een probleem hebben of graag iets kwijt willen, laat het me dan weten. Lees hier meer: Lucht je hart, schrijf het van je af!

Vakanties en morgenstond…

Verder was het natuurlijk meivakantie. En hoe fijn ik vakantie ook vind, ik vind het soms lastig. Zo realiseerde ik me bijvoorbeeld dat ik op een schoolweek elke ochtend dingen doe waar ik trots op ben. Om negen uur heb ik mijn dagelijkse wandeling gemaakt, zit mijn hoofd vol inspiratie van de podcast en is het huis netjes. Om half elf heb ik mijn spreekwoordelijke ‘kikker’ opgegeten (belangrijkste klus om mijn doelen te halen). In de vakantie mis ik deze momenten. Ik lig altijd langer in mijn bed dan ik eigenlijk wil en ik heb te weinig verplichtingen om trots op te zijn als ik iets gedaan heb.

Lees ook: 7 tips voor een fijne ochtendroutine

Dus besloot ik om 06.00 uur op te staan en twee uur te gaan werken aan mijn ‘kikker’, zodat ik om 08.00 uur trots mijn dag kan beginnen. Dat lukte twee dagen en toen werd ik ziek. Maar later in de week hoestte ik zo erg in de nacht, dat ik voor zessen wakker werd en alsnog mijn ochtendritueel kon doen. Echt een aanrader. Het hoeft niet per se elke ochtend, maar 3/4 ochtenden in de week vind ik al erg prettig.

Hoesten, hoesten, hoesten

‘Eerst was mijn oor doof en later ging ik hoesten’

Verder was ik dus vooral verkouden. In de eerste week van de vakantie was mijn oor doof en later ging ik hoesten. En óf ik deed teveel (waar ik eigenlijk geen energie voor had) of ik deed te weinig (waar ik mentaal onder leed). Bovendien begon het hoesten in de nachten zulke ernstige vormen aan te nemen dat ik uiteindelijke onze logeerzolder moest testen. Die blijkt overigens prima te slapen!

Nieuwe vrijwilligersklus: onder de mensen

Tussen al het hoesten door, begon ook mijn nieuwe vrijwilligersklus. Zoals ik wel eens eerder heb gedeeld, mis ik het hebben van sociale contacten soms als thuiswerker. En omdat ik ook graag vrijwilligerswerk doe, heb ik nu de perfecte klus gevonden. Om de week sta ik een middagje bij de kassa bij de plaatselijke kanovijver/speeltuin. Gezellig met een aantal andere vrijwilligers en gezellige moeders en oma’s. En het voordeel is dat Anna gewoon mee kan gaan. Vorige week had ik mijn eerste middag en ik ben helemaal enthousiast 🙂

Ik ga naar de beurs

Verder ben ik nu bezig het veranderen van mijn money mindset (lees hier meer daarover) en daarom besloot ik me ook in te schrijven bij het beursspel van RTLZ. Dan kun je gratis oefenen met beleggen. Zo kan ik vast een beetje wennen aan mijn ‘rijkdom’ ;-). Binnenkort ga ik hier een wat uitgebreider artikel over schrijven.

Meld je ook aan bij het Beursspel (RTLZ)

Sluit je aan bij m’n (besloten) Facebook-groep

Facebook groep Goals, coachen & inspirerenVerder heb ik vorige week een Facebookgroep gemaakt, Goals, coachen & inspireren. Ik vind het soms vervelend dat op blog en social media alles openbaar is, dus ik had behoefte aan een ‘besloten’ plekje. Ik hoop jullie ook. Ik nodig jullie uit om in deze besloten facebookgroep je doelen, uitdagingen of juist inspirerende verhalen te delen over mindfulness, geluk, ondernemen, financiën of wat jouw drijft.

Meld je aan bij Goals, coachen & inspireren!

Dat was het weer, nu ga ik snel weer nieuwe artikelen schrijven, want daar loop ik ook hopeloos mee achter…

Fijne werkweek!

Lees ook: #17 • Boekenlijst • Tijdblokken • Money Mindset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *