Ga naar de inhoud

Plannen afmaken | Hoe het gaat

Bron: pixabay / wokandapix
Begin april schreef ik een artikel over mijn belangrijkste doel van dit moment: Mijn zelfvertrouwen vergroten door dingen af te maken. De maand is voorbij, dus hoe is het gegaan? Is het af?

Omdat ik zo vol zit met ideeën en snel verveeld ben, schoot het er nog wel eens bij in om dingen echt af te maken. En dus maakte ik een lijst met dingen die al veel te lang op mijn to-do lijst stonden en besloot ik dat ik me in april alleen bezig mocht houden met deze dingen. Ik schreef het aantal bullets op en hield tijdens de hele maand bij hoeveel procent van de bullets ik had gedaan. Maar hoe ging het?

Plannen afmaken, hoe gaat het?

Ik begon voortvarend, in de eerste week (waarbij ik 25% van de doelen af wilde hebben), zat ik ruim boven mijn vereiste. Ik ging wat dat betreft goed uit de startblokken en dat was ook best logisch. Want ik deed vooral veel dingen die het minste tijd kosten en het makkelijkste waren. Dus ik wist al dat de echt uitdaging zou gaan zitten in de laatste taken.

Lees ook: Vrijdag: losse eindjes dag

Na twee weken zat ik bijna op de helft, maar bij de derde week liep ik best achter. En dat was moeilijk in te halen, want Anna’s schoolvakantie was begonnen en dan heb ik minder tijd om te werken. De eerste dagen van de vakantie ben ik ’s morgens vroeg opgestaan om aan die doelen te werken, maar na drie dagen werd ik heel erg verkouden met alle fysieke ongemakken van dien en kon ik mijn nachtrust dus goed gebruiken. Dat duurde tot het einde van de maand.

Dus nee, ik heb niet 100% van mijn doelen gehaald. Maar toch ben ik trots en blij.

Hoe er tóch plannen afkwamen

‘Eén taak waar ik
enorm tegenop zag,
kwam toch af’

Ondanks mijn gebrek aan energie vanwege de verkoudheid & keelpijn, besloot ik toch om een paar doelen die ik al jaren uitstel en waar ik écht heel erg tegenop zag, te gaan halen. Dus de doelen die niet zijn gehaald, zijn niet zo heel belangrijk. Veel kunnen ook gewoon in mei gerealiseerd worden. Door één taak waar ik enorm tegenop zag, maar die ik toch afkreeg, hield ik er een goed gevoel aan over.

Bovendien heb ik wel echt veel meer aan mijn losse eindjes gewerkt dan normaal en dus zie ik op allerlei vlakken vooruitgang. Dit was uiteindelijk het resultaat:

  • Doelen voor Historiek: 79%
  • Doelen voor MindStones: 88%
  • Doelen voor privé/thuis: 68%

Die ‘slechte’ score voor de persoonlijke doelen was vooral te wijten aan wat tuindingetjes die ik niet heb gedaan (had ik in de vakantie willen doen), maar we hebben ook veel wél gedaan in de tuin, dus daar kom ik wel overheen.

Lees ook: Timemanagement: plannen versus doen

Een succes dus… dat vervolgd wordt

Het was al met al wel een succes, dus de paar doelen die ik niet haalde gaan mee naar mei. En ze komen bovenaan de lijst, zodat ik ze als eerste doe en er alsnog geen dingen blijven liggen. Verder heb ik nog genoeg andere dingen die ik af kan maken. Ik hoop dan dat ik eind mei met mijn lopende zaken klaar ben en in juni al mijn leuke, nieuwe ideeën kan waarmaken.

Wil je ook dingen afmaken?

Deel op Pinterest
Deel op Pinterest
Ben je geïnspireerd geraakt door m’n verhaal en wil je ook dingen af gaan maken, doe het dan vooral. Lees in dit artikel meer over mijn motivatie: Mijn belangrijkste doel op dit moment.

Ik heb mijn taken dus onderverdeeld ik drie categorieën en heb geprobeerd om elke dag tijd te maken voor deze doelen. Het percentage hield ik bij aan de hand van de hoeveelheid vinkjes (bijvoorbeeld 13/19 taken, is 68%). Omdat niet alle taken evenveel werk kosten, klopt het natuurlijk niet precies, maar ik heb wel geprobeerd om grotere projecten op de delen in kleine taken, zodat het toch een goed beeld gaf.

Wil je hierover van gedachten wisselen? Dan ben je ook welkom in mijn besloten Facebook-groep: Goals, coachen & inspireren. Hier kun je in besloten kring je doelen, uitdagingen en successen delen. Ik heb hem net aangemaakt, dus hij is nog wat kaal, maar daar ga ik de komende tijd mee aan de slag. Maar dus éérst de taken van mei… 😉

Ben jij goed in dingen afmaken?

Lees ook: Mijn belangrijkste doel op dit moment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *