Ga naar de inhoud

Vrijdag: losse eindjes dag

Bron: pixabay
Vandaag een keer géén Friday Five, want ik heb een ander belangrijk artikel over de vrijdag. Mijn vrijdag is namelijk mijn ‘losse eindjes dag’ en voor iemand die goed kan starten, maar moeilijk kan afmaken is dat heel belangrijk!

Gedurende mijn werkweek heb ik een soort vast ritme wat ik per dag doe. Op maandag en dinsdag doe ik de meeste routinematige klussen, zet ik voorpublicaties klaar etc. Want dan heb ik nog veel energie. Op woensdag doe ik de financiën en op donderdag heb ik mijn ‘projectdag‘ die puur in het teken staat van groei en ontwikkeling.

Op vrijdag heb ik vaak niks gepland, want dan doe ik alles wat op die andere dagen is blijven liggen. Omdat ik op vrijdag maar een halve dag werk, is dit qua tijd een ideaal moment hiervoor.

Afmaken is soms wat moeilijk

Omdat mijn werkdag vaak eindigt met het het ophalen van Anna uit school en ik dus geen minuten extra kan sprokkelen is niet altijd alles af. Soms doe ik dat ’s avonds, maar soms blijft er ook wel eens wat liggen. Ik vind het afmaken van dingen sowieso soms wat lastig. Dan is m’n energie een beetje tanende. En ik heb vaak wat vervelende klussen die de hele week blijven liggen. En ja, ik weet dat je die eigenlijk als eerste moet doen, maar dat doe ik natuurlijk nooit.

En daar heb je dus de vrijdag. De dag voor het weekend waarin ik voor de verandering eens wél alles af wil hebben. Zodat ik rustiger het weekend in kan.

En als ik weinig losse eindjes heb, wat natuurlijk ook regelmatig gebeurd, begin ik alvast met de klussen voor maandag. Zo ga ik nog voldaner en blijer het weekend in, omdat je weet dat de volgende werkweek wat ontspannener begint.

Heb jij ook zo’n nuttige vrijdag?

2 reacties op “Vrijdag: losse eindjes dag”

  1. Klinkt heel nuttig, inderdaad. Ik heb zo’n dag niet. Ik wijk er toch van af als het ineens mooi weer is, als ineens een vriendin kan afspreken, als ineens iets op mijn pad komt wat veel leuker is. En dan denk ik: wat vind ik nu écht belangrijk. En dan schuif ik het sorteren van de was wel weer naar morgen :). Zolang ik nog schone was heb, gaat dat dus prima. Ik vond het ook makkelijker om even een ochtend ‘vrij’ te houden voor dingen die ik moest doen, toen ik nog geen kinderen had. Nu zijn ze nog te jong, waarop ze me te veel nodig hebben. Ik ben al blij als een blog lukt overdag.

    1. Dat is inderdaad een groot verschil of je nog kleine kinderen hebt. Ik heb momenteel een beetje last van het ‘empty nest syndrome’ omdat mijn 6-jarige de hele tijd buiten speelt 😉 Schema’s zijn superhandig (en leuk), maar inderdaad ook erg fijn om van af te wijken als er leuke dingen voorbij komen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *