Ga naar de inhoud

#17 • Boekenlijst • Tijdblokken • Money Mindset

Bron: pixabay
En weer een nieuw weekoverzicht. Met veel nieuwe artikelen, een nieuwe soort ‘mindset’ en een handige app voor meer beweging en dus meer goede gezondheid!

Afgelopen weken verschenen er netjes drie artikelen per week, omdat ik dit met mezelf had afgesproken, lees er meer over in dit artikel: Mijn belangrijkste doel op dit moment. Met die doelen gaat dus de goede kant op, al loop ik een beetje achter (daarover aan het eind van de maand meer). Ik deelde ook het artikel: Je e-mail onder controle met filters. Verder beschreef ik mijn ervaringen met een Kobo Plus abonnement en mijn liefde voor de kringloop.

Jeej, wat een boeken (-lijst)!

Maar wat nog het meeste werk was: het samenstellen van mijn boekenlijst. Echt iets dat ik leuk vond om te delen, omdat ik denk dat veel van mijn lezers ook van deze boeken houden. Ik deelde management- en zelfhulpboeken (lees hier waarom ik van zelfhulpboeken houd). Check de boekenlijst hier (en geef ook vooral je tips door, ik ontving er al een aantal :-))

Tijdblokken

Verder ben ik sinds afgelopen week mijn planning aan het indelen in tijdblokken. Omdat ik toch nog niet helemaal tevreden ben over mijn productiviteit en met name mijn slechte tijdsbesef. Hoewel ik in mijn werkuren wel een aardige inschatting kan maken, heb ik met name in mijn privé tijd soms het gevoel dat de tijd me ontglipt. En na een week merk ik al hoe dit komt.

Als ik dingen inplan, heb ik vaak een ‘regel’ in mijn hoofd (op een to do lijst), maar ik verbind er niet direct een tijd aan. Zo had ik afgelopen woensdagmiddag een afspraak en tegelijkertijd dacht ik dat ik wat klussen die ik automatisch doorschuif naar de woensdag ook kon doen. Mijn hoofd registreert dan niet dat de middag al vol is. Omdat ik nogal visueel ben ingesteld, hoop ik door een tijdblokkenschema te maken, dat deze tijdblokken zich over een tijdje in mijn hoofd nestelen. Want op zich is mijn tijdinschatting per activiteit best aardig tot nu toe. Ik denk alleen dat ik om vier uur drie dingen kan doen i.p.v. één ding. Binnenkort komt hier nog een uitgebreider artikel over. Misschien dat dit voor jullie ook interessant is om eens na te gaan.

Bron: pixabay

Oefenen voor de avondvierdaagse!

Anna doet dit jaar weer mee aan de avondvierdaagse. En omdat dit best een eind is (6 km x 4) en Anna niet echt de sportiefste is, zijn we vast begonnen met oefenen. We hebben een schema gemaakt, waarbij het aantal kilometers elke week oploopt, tot ze zonder problemen 24km kan lopen. Het is ook ontzettend gezellig om zoveel te wandelen. En omdat Yuri en ik ook wel wat competitief zijn ingesteld, hebben we in de Samsung Health app een wedstrijdje ingesteld wie de meeste stappen heeft gezet na een week. Nog best lastig, aangezien ik mijn smartphone in huis nooit bij me heb, dus ik moet het echt hebben van de wandelingen (buiten). Maar goed, een stok achter de deur om zo min mogelijk lentezon te missen. 🙂

Lijst met handige apps

Over apps gesproken… door de boekenlijst raakte in een beetje geïnspireerd, dus ik ga binnenkort ook een lijst maken met allemaal handige apps die je kunt gebruiken voor de thema’s van mindstones (meditatie, braintraining, doelen stellen, gezondheid etc.). Heb jij nog tips? Laat het hieronder weten in de comments, dan kan ik die even testen en ook in de lijst zetten.

Verander je Money Mindset

https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=53621&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fyou-are-a-badass-at-making-money%2F9200000084991568%2F&name=boekenVerder raakte ik onlangs erg geïnspireerd door een podcast met Jen Sincero, die het boek schreef: ‘You Are a Badass at Making Money‘ (helaas alleen nog maar verkrijgbaar in het Engels), waar het heel erg gaat over je Money Mindset. We leven in een maatschappij waarin veel geld verdienen toch vooral wordt gezien als iets egoïstisch en onvriendelijks, terwijl je ook zoveel goede dingen kunt doen met geld. Het is gewoon – helemaal als vrouw – niet erg chique om op geld te jagen. In haar boek legt ze uit dat geld – als het in de juiste handen is – ontzettend goed kan worden ingezet op allerlei fronten en om andere mensen te helpen of te inspireren. Denk bijvoorbeeld aan Oprah Winfrey. Ik ben nu meer aan het lezen over Money Mindset en ik ben bijna klaar om rijk te worden (om dingen mogelijk te maken, niet om mijn kleding- of sieradencollectie uit te breiden, want minimalisme & geld gaat ook erg goed samen). Volg ook mijn Pinterest bord Financiën om hier meer over te lezen. Binnenkort ga je sowieso meer lezen over financiën, omdat ik hier meer over wil schrijven (en leren).

Nou, dit was het weer even. Komende week – behalve deze – weer twee artikelen, waarvan vooral het artikel van vrijdag echt de moeite waard is!

Fijne werkweek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *