Ga naar de inhoud

De kringloop… daar vind je een hoop!

Het is geen geheim dat ik regelmatig in een kringloopwinkel struin. Omdat ik niet doe aan ‘shoplogs’ o.i.d. deel ik mijn aankopen hier nooit, maar ik wil toch even laten weten hoe FIJN ik de kringloop vind.

De kringloop is echt iets voor mij om deze redenen:

 • Je vindt er bijzondere dingen die je nergens anders vind (en die niet mode-gevoelig zijn)
 • Het kost weinig geld (zuunigerd als ik ben)
 • Je kunt veel tijdelijke dingen kopen (en brengt ze daarna weer terug)
 • Het is goed voor het milieu, want hergebruik
 • Er zijn geen kinderen (in derde wereldlanden) slecht van geworden
 • Ik krijg er veel creatieve inspiratie

Kortom, wij zijn er vaak te vinden. Met het hele gezin, want ook Anna is erg enthousiast, vooral vanwege de boekjes (want ze hebben er oude Pinkeltje-boekjes!). We zijn er zo vaak te vinden dat het me eigenlijk bijna de strot uitkomt, maar toch duikel ik er geregeld nog iets nieuws op.

Dingen die ik koop bij de kringloop

Er zijn een aantal dingen die ik bij de kringloop koop die ik echt nergens anders kan vinden (of ergens anders te duur vind).

‘Antiek’ | Nou ja, niet echt antiek natuurlijk. Maar we kochten onlangs bijvoorbeeld een mooie oude klok. Soms koop ik er een kaarsenstandaard (als ik de oude zat ben, die gaat dan weer naar de kringloop), een snoep- of hapjesschaal, een bord, een kralenketting of een oude armband.

Boeken | Vooral Yuri en Anna zijn dol op boeken, respectievelijk (historische) naslagwerken & kinderboeken/ strips. Ik koop ook nog wel eens een boek, want hoewel ik niet teveel boeken in huis wil kun je bij de kringloop een boek kopen en hem dan na het lezen gewoon weer terugbrengen. Maar goed, dat kan ook bij de bieb, dus daar doe ik het meer. Maar vooral als het gaat om naslagwerken voor Historiek is het erg handig.

Knutselspullen | Toevallig kwam ik onlangs op het geniale idee om er een natuurboek- en dierenboek te kopen (voor € 0.50) om mee te knutselen (waar je dus in mag knippen). Vorige week ging ik met Anna en twee buurmeisjes knutselen en het ‘grote boek’ was echt het meest gewild voor hun knutselwerkjes. Ook hebben ze soms wol, stof, kralen, kaartjes of knutselpapieren.

‘Je hebt betaalbare kleding, vrij van kinderarbeid van goede kwaliteit’

Kleding | Kleding koop ik ook vrij regelmatig bij de kringloop en dat is vooral voor mij ideaal, omdat ik niet graag veel geld uitgeef aan kleding, maar kinderarbeid toch ook zielig vind en ook heel slecht kan tegen goedkope kleding dat snel stuk gaat. Bij de kringloop heb je niet alleen betaalbare kleding, maar is het ook vrij van kinderarbeid (althans, tijdens het tweede leven) en vaak is de kwaliteit best goed. Bovendien kom je vaak wat interessantere kleding tegen in kleuren die ik leuk vind. In plaats van allemaal hetzelfde in modekleuren die je in de kledingwinkels ziet hangen. Overigens kun je voor kleding beter wel de wat betere kringloopwinkel proberen.

Meubels | Bijna alle plantentafeltjes die we hebben, komen van de kringloop. We hebben ze gekocht en daarna wit of zwart gespoten. We komen nog steeds heel veel van die kleine tafeltjes tegen, maar we hebben er nu geen plek meer voor in huis… 😉

Speelgoed & spelletjes | Deze kopen we ook vaak bij de kringloop, omdat het toch maar een tijdje leuk is. En daarna gaat het dus weer terug naar de kringloop. Onlangs kochten we bijvoorbeeld een schaakbord met stenen en het Pinkeltje-spel (sorry, we zijn nogal Pinkeltje-minded momenteel ;-))

Nou, het is al met al een groot deel van ons interieur dat van de kringloop komt, al blijven we kritisch. Overigens, ik deel dus nooit aankopen online, maar bij Romy (Vaker Vrolijk) kun je zien wat voor geweldige dingen je hebt bij de Kringloop (al zijn onze aankopen meestal iets minder kleurrijk ;-)). Of check deze hashtag.

p.s. Ik snap dat een kringloop niet erg minimalistisch is (één van de thema’s van deze website), omdat je bijna altijd iets koopt wat je niet nodig hebt. Maar tegelijkertijd zit er voor m’n gevoel wel meer ‘ziel’ in kringloopspullen dan in andere spullen. Dus als je jezelf wilt omhullen met duurzame, bijzondere spullen waar je blij van wordt, dan is de kringloop the place to be.

Gaan jullie vaak naar de kringloop? En wat kopen jullie?

4 reacties op “De kringloop… daar vind je een hoop!”

 1. Wat lief dat je mijn blog noemt! <3 En leuk om te horen dat jij ook zo goed weet te slagen bij de kringloopwinkel! Voor alle dingen die je noemt, kun je inderdaad heel goed tweedehands terecht. Zoals jij ook zegt, kringloopwinkel is lekker voordelig, milieuvriendelijk en geeft je ook de mogelijkheid om op zoek te gaan naar écht unieke spullen die niet iedereen heeft.
  Ik vind kringloopwinkelen zelf vooral fijn voor kleding. Ik kom er vaak items tegen die meer mijn smaak zijn dan wat in de gemiddelde H&M of Vero Moda ligt.

  1. Haha, ja dat laatste herken ik ook wel. Ik loop qua smaak altijd een jaar achter volgens mij. Dus dan hoop ik maar dat iemand z’n collectie van vorig jaar al bij de kringloop heeft gedumpt 😉

 2. Zelf koop ik heel graag boeken in de Kringloop. Ik probeer ook altijd op zoek te gaan naar kleding, maar op de één of andere manier lukt het mij niet zo goed om dat tweedehands te vinden. De boeken liggen altijd mooi gesorteerd (althans, hier toch) en naar kleding moet je echt op zoek gaan. Daar heb ik het geduld niet voor. Ik zou er eens wat tijd voor moeten uittrekken… misschien dat het dan beter lukt!

  1. Leuk dat je er ook boeken koopt. Ideaal inderdaad als ze goed gesorteerd zijn (is ook niet zo bij elke kringloop ;-))

   Bij kleren verschilt het inderdaad erg per keer (en per kringloop). En ik koop bijvoorbeeld nooit broeken in de kringloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *