Ga naar de inhoud

Drie maanden Kobo Plus: hoe het beviel

Kobo Plus ebook-abonnement
Met Kerst kreeg een ontzettend leuk cadeau van mijn Lief, ik kreeg een e-reader! En bij de e-reader kreeg ik een Kobo Plus eBook abonnement voor drie maanden. Maar hoe beviel dat?

De afgelopen drie maanden kon ik dus naar hartelust alles lezen wat los en vast zit! Lekker met de winterdagen! Maar hoe beviel het Kobo Plus ebook-abonnement? Als je het niet gratis krijgt, is het toch €9.99 per maand, is dit het waard?

Hoe beviel het Kobo Plus abonnement?

‘Positieve dingen… alleen heb ik een goedkoper alternatief’

Allereerst, ik heb echt véél gelezen! Ik vond het heerlijk om gewoon in een boek te beginnen en als hij niet leuk was, nam ik gewoon een andere. En het aantal ebooks was enorm! Vooral ook veel actuelere en populaire boeken, zoals De Aanloopman & de biografie van Michelle Obama. Ik ben ook echt blij met m’n e-reader want het is zo fijn als je overal kunt lezen, ook als er niet genoeg licht is. Dat hield me met een normaal boek nog wel eens tegen. En het is heel eenvoudig om boeken te uploaden naar je ereader

kobo plus
Deel dit artikel op Pinterest
Dat zijn dus allemaal positieve dingen… alleen heb ik een goedkoper alternatief, namelijk de Online Bibliotheek. Daar kun je óók ebooks lezen, voor € 54 per jaar (en dan heb je ook nog ‘gewone’ boeken en luisterboeken). De boeken daar zijn iets minder recent, maar de keuze is ook groter. Ik kon ik ieder geval regelmatig boeken wél vinden bij de (online) bibliotheek en niet bij Kobo.

En terwijl ik bij de bibliotheek de kosten er niet uit hoefde te halen, had ik dat gevoel bij Kobo wel. Omdat het best duur is (en in mijn geval had ik dus maar drie maanden de tijd) heb je veel meer druk om te lezen. Daardoor las ik ook meer en voor drie maanden is dat prima. Maar om die reden zou ik nooit een langdurig abonnement nemen op Kobo. Als ik gepensioneerd ben misschien. Want ik zou continu druk voelen om veel boeken te gaan lezen. En bij de bibliotheek kan ik het ook nog afwisselen met ‘papieren’ boeken en luisterboeken.

Dus mijn eindconclusie is dat een Kobo-abonnement absoluut leuk is om een keer te proberen voor een maand of hoogstens drie. Maar dat de bibliotheek een beter alternatief is.

Probeer een Kobo Plus ebook-abonnement
Lees ook: 5 voordelen van luisterboeken

5 reacties op “Drie maanden Kobo Plus: hoe het beviel”

  1. Wat slim, die online bibliotheek! Klinkt zeker als een goede en betaalbare optie. Wat mooi om te horen hoe de e-reader ervoor heeft gezorgd dat je een stuk meer leest. Lijkt me best een ideaal ding, zeker op vakantie of als je onderweg bent. En volgens mij heb je via de Online Bibliotheek, als ik het zo lees, alsnog genoeg keuze aan boeken om te lezen.

  2. Ik heb als december ook een e-reader en heb daarbij het Kobo abonnement, ik vind het ideaal en voel ook niet de druk extra veel te lezen, al lees ik wel meer dan voorheen. Maar dat bibliotheek abonnement is ook wel aantrekkelijk, al heb ik meerdere keren gelezen dat een boek op de e-reader krijgen dan best omslachtig is.

  3. Ikzelf ben heel erg enthousiast over Kobo plus, ik voel me als een kind dat in de speelgoedwinkel cadeaus mag uitzoeken. Alleen het uitzoeken van boeken is al een feestje: keuze genoeg, geen openingstijden en de uitgekozen boeken staan direct op je ereader. Wat wil je nog meer?
    Echt, het is het waard!

    1. Beste Tiny, Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu – een paar maanden later – ook wel een beetje gefrustreerd ben met de boeken van de bibliotheek, omdat je er maar 10 tegelijk kunt lenen. Ik moet steeds wachten tot ik weer nieuwe boeken kan downloaden. Dus wie weet stap ik toch nog eens weer over op Kobo.

  4. Opzich heb je het abonnement er snel uit vind ik. Sommige ebooks kosten al 11,00 ruim die je daar wel ook kan lezen. Ik geniet al jaren van m’n abonnement en zeg het denk ik nooit meer op haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *