Ga naar de inhoud

Lekker elke ochtend een kikker eten (Eat That Frog!)

Bron: pixabay

De titel klinkt al lekker op de maandagmorgen, nietwaar? Lekker zo’n glibberig, vochtig slijmbeestje naar binnen werken. En toch is deze management-truc een goed begin van je (werk-) week.

Vandaag staan we namelijk even stil bij een de time management methode: Eat That Frog. Waar het op neerkomt is dat je elke morgen eerst de vervelende dingen moet doen, voordat je de rest doet. De techniek gaat over prioriteiten stellen.

Volgens de methode kun je elke ochtend al je werkzaamheden indelen in vier categorieën:
A. Dingen die je niet wilt doen en niet per se hoeft te doen
B. Dingen die je niet wilt doen, maar die je per se wel moet doen
C. Dingen die je wel wilt doen en die je per se wel moet doen
D. Dingen die je wel wilt doen, maar niet per se hoeft te doen

Eat That Frog

Eat that frog
Deel dit artikel op Pinterest
Categorie A kun je natuurlijk gewoon aan de kant schuiven. Daarna doe je categorie B, dit is dus die beroemde kikker. Je moet eigenlijk even door de zure appel heen bijten (als het in Nederland was bedacht had het vast de zure-appel-methode geheten). Dan hoef je er niet meer tegenop te zien en je bent meteen trots op jezelf, omdat je toch iets hebt gedaan dat je niet leuk vindt.

Na de kikker kun je bezig gaan met categorie C, dingen die je wilt doen en moet doen. En als je daarna nog tijd over hebt, ga je lekker door met D!

Niet meer uitstellen

De methode voorkomt dus gewoon dat je dingen gaat uitstellen. Eigenlijk datgene wat we onze kinderen ook al leren: je kunt beter eerst de vervelende klusjes doen en pas daarna de leukste.

Zie ook: Timemanagement | Hoe doe je dat en wat heb je er aan?

Welke ‘kikker’ ga jij vandaag eten? 😉

1 reactie op “Lekker elke ochtend een kikker eten (Eat That Frog!)”

  1. Wat een slimme strategie om je taken op die manier in te delen! Ik merk zelf ook dat het vaak werkt om te beginnen met de minst leuke dingen. Dan ben je daar maar vast van af en hoef je er niet de hele dag tegenop te zien 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *