Ga naar de inhoud

DOELEN | juli 2018

Bron: pixabay / wokandapix

Een nieuwe maand, dus weer nieuwe doelen om te halen! 🙂 Deze maand ga ik door met een aantal doelen van afgelopen maand en heb ik een nieuw doel dat erg spannend is, maar wel belangrijk.

Mijn doelen voor juni heb ik niet helemaal gehaald. Hoewel ik Twitter en Facebook heb uitgelogd, ben ik toch gemiddeld nét iets meer dan een uur (1.1 uur) online geweest. Het aantal pickups was wel veel te hoog. Toch ben ik tevreden, want de meeste tijd besteedde ik tijdens het kijken van de voetbalwedstrijden van het WK. Om mijn FIFA-app te checken of informatie te lezen over spelers. De rest van de dag liet ik mijn telefoon behoorlijk links liggen, dus in die zin is er denk ik wel echt iets veranderd.

Het 25x mediteren heb ik ook niet helemaal gehaald, ook vooral vanwege het WK, want tijdens mijn vaste meditatiemoment in de avond begon de wedstrijd. Aan het begin van de maand heb ik netjes alle avonden gemediteerd, maar toen het WK begon ging het iets slechter… ook dit wijd ik vooral aan de timing. Tijdens het WK had ik sowieso geen doelen moeten stellen 😉

Het opschrijven van het plastic heb ik wel een tijd bijgehouden. Maar eerlijk gezegd trok ik niet hele verbazingwekkende conclusies, terwijl ik dat eigenlijk wel had gehoopt. Bijna al het plastic dat de bak in gaat is verpakkingsmateriaal van boodschappen of cadeau’s (Anna’s kinderfeestje was aan het begin van de maand). Ik hoopte tot bijzondere ontdekkingen te komen, maar helaas. Ik doe al veel om het plastic te beperken (geen boterhamzakjes, rietjes en boodschappentasjes bv.) en ik heb weinig extra handvaten gekregen om meer te besparen. We moeten toch eten. Maar goed, ook goed om te weten dat we dus eigenlijk al behoorlijk goed bezig zijn.

Doelen voor juli 2018

Voor juli heb ik een aantal doelen die ik door ga zetten én een nieuw doel.

☆ 21 days of calm | Ik ga bij mijn meditatie de cursus ’21 days of calm’ volgen. Deze heb ik al een keer half afgewerkt en die gaat er puur over om mindfulness en meditatie onder de knie te krijgen. Ik denk dat dit wel nuttig is, want zelfs als ik mijn meditaties netjes doe, ben ik gedurende de dag toch niet zo mindful als ik zou willen.

☆ Dagelijks < 1 uur en < 50 pickups op de smartphone | Dit doel van vorige maand komt gewoon terug. Het aantal WK wedstrijden neemt af en verder wil ik wel behoorlijk smartphone-vrij worden, zodat ik het doel over een tijdje nog meer naar beneden kan bijstellen.

☆ Meer sociaal contact | Omdat ik natuurlijk thuis werk en mijn familie ver weg woont, zie ik buiten mijn gezin niet zo heel veel mensen. Daarom heb ik besloten om meer m’n best te doen om mensen te ontmoeten. Dit doe ik onder meer door meer te wandelen zónder headset, vaker iets buiten de deur te doen en vrijwilligerswerk te zoeken waarbij ik meer onder de mensen kom. Aan het eind van de maand zal ik hier een update over plaatsen, hopelijk ter inspiratie voor alle thuiswerkers die wortel schieten 😉

Dus, er is weer iets te doen de komende maand.

Dit waren mijn doelen voor juni

Wat gaan jullie doen in juli?

2 reacties op “DOELEN | juli 2018”

 1. Ik vind het bewonderenswaardig zoals jij je gestructureerd dingen voorneemt. Dat projectmatige heb je vast van Evelien, die is daar ook zo goed in.
  Meestal leef ik een beetje bij de dag. Op mijn werk heb ik wel een agenda vol afspraken, maar het komt regelmatig voor dat die wordt aangepast omdat er iets anders, dringends tussendoor komt. Ik leef dan ook veel bij de hectiek van de dag. Vaak is het zo druk, dat ik thuis soms geen energie meer heb voor leuke dingen. Ik hang dan een beetje op de bank en pruts wat op mijn computer.
  Nou heb ik onlangs in mijn directe omgeving meegemaakt dat er twee jonge mensen stierven. Dat heeft mij weer eens doen beseffen dat het leven kort en eindig is. Ik probeer nu meer tijd in te ruimen om leuke dingen te doen en te genieten van het feit dat ik nog steeds samen ben met mijn lief. We hebben samen weer leuke dingen gepland: naar concerten gaan, vakantie, maar ook een weekendje weg samen.
  Ook neem ik mij elk jaar als ik op vakantie ga voor om het volgend jaar niet zo uitgewrongen op vakantie te gaan. Dit mislukt mij ieder jaar. Wellicht is hier nog een doel te behalen.

  1. Jij houdt volgens mij ook veel meer van hectiek, ik helemaal niet. Ik zou gillend gek worden 😉
   En vakantie is er toch ook voor bedoeld om uitgewrongen te worden? Als je na je vakantie maar goed uitgerust bent. Ik ben altijd wel jaloers op jullie vakanties met lekker eten enzo 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *