Ga naar de inhoud

DOELEN | juni 2018

Bron: pixabay / wokandapix

Mijn ‘doelloze’ maand – mei – is voorbij, dus zijn er weer talloze mogelijkheden voor uitdaging, experimenten en leuke plannen. Want eigenlijk is het toch wel leuk om elke maand een soort focus te hebben in de vorm van één of meerdere doelen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me in mei ook niet echt aan mijn enige doel ‘geen doelen stellen’ heb gehouden, want ik begon al ergens in het begin van de maand met de doelstelling om elke avond buikspieroefeningen te doen. Dit lukte overigens niet helemaal, al heb ik het toch vrij vaak gedaan en ook op werkgebied heb ik best wel doelen gehaald. Maar goed, ik heb toch geprobeerd om een beetje ‘relaxt’ te blijven en me niet gek te laten maken als nawee van de slow week.

Maar voor deze maand vind ik het ook wel weer leuk om doelen te hebben, dus hier komen ze!

Doelen voor juni 2018

☆ 25x mediteren | In de afgelopen maand heb ik weinig gemediteerd. Hoewel ik voor m’n gevoel best veel had gemediteerd, zaten er toch veel gaten in mijn schema en heb ik maar 16 van de 31 dagen gemediteerd. Wat wel jammer is, aangezien ik in de dagelijkse praktijk best veel heb aan mindfulness (maak me minder snel druk, geniet iets meer en ben echt beter gefocust). Daarom wil ik deze maand minimaal 25 van de 30 dagen mediteren.

☆ Milieubewust: weggegooid plastic tellen | Afgelopen weken viel me weer eens op hoeveel plastic overal niet op- en inzit. Om een komkommer, bij elke zak brood, bij speelgoed. Het lijkt me daarom interessant om eens bij te houden hóeveel plastic ik eigenlijk weggooi. Ik denk niet dat ik het de hele maand bij ga houden (vind ik ook een beetje veel), maar in ieder geval een tijdje. Het doel is om te kijken of er manieren zijn om minder plastic te gebruiken. Of om gewoon bewuster te zijn bij de aanschaf. Uiteraard zal ik mijn bevindingen met jullie delen. Overigens begin ik – in verband met Anna’s verjaardagscadeautjes – op 3 juni.

☆ Dagelijks < 1 uur en < 50 pickups op de smartphone | Door dit artikel van Jeanine heb ik nu een leuke app op m’n telefoon: RealizD. Hiermee kun je de tijd bijhouden dat je op je smartphone zit. Ook kun je kijken hoe vaak je hem per dag oppakt. En met name dit laatste bezorgt mij veel schrikreacties. In de afgelopen weken zat ik bijna elke dag langer dan een uur op m’n smartphone en pakte ik hem sowieso 50 keer op (met een record van 80 keer!!). Een beetje confronterend en dat kan anders. Dus mag ik juni niet langer dan een uur op m’n telefoon zitten en hem niet teveel pakken. Overigens, als ik podcasts of luisterboeken luister, dan telt hij dat niet mee. En terecht, want dat is nuttige tijd of geoorloofde ontspanningstijd. Wil je de app ook? Download hem. En doe je mee met het doel? Laat het dan weten, dan kunnen we elkaar steunen/motiveren! 🙂

Hebben jullie nog doelen voor juni? Of doen jullie mee?

➤ Lees ook: alle maandelijkse doelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *