Ga naar de inhoud

Het té ingewikkelde leven van een lijstjemeisje

Bron: pixabay / TeroVesalainen

Ik vergeet wel eens wat. En dat vind ik zo vervelend dat ik er een sport van heb gemaakt om zoveel mogelijk te onthouden door middel van schema’s, lijstjes en routines. Maar soms draaf ik – als lijstjemeisje – een beetje door, zo bedacht ik me afgelopen week.

Ik hou van schoon en ik erger me aan viezigheid. Althans, stofresten en vlekken enzo. Het punt is dat mijn eisen voor schoon te hoog zijn voor mijn natuurlijke interesse in het huishouden. Dus probeer ik aan de hand van een schoonmaakrooster en dagelijkse klusjes hier een beetje balans in de krijgen.

Een kort verhaal dat – hopelijk – voor iedere lijstjesfreak herkenbaar is.

Het verhaal van de schema-verslaafde

Ik liep op de trap en zag een vlek. “Hé”, dacht ik. “Ik moet hier een oplossing voor bedenken”. Dus ik bekeek mijn schoonmaakrooster en realiseerde me dat ik wel netjes elke week de trap schoon zuig (/hoor te zuigen), maar dat ik daarbij niet schoonmaak. Dat stond ooit wel op een lijstje bij de ’trap en gang schoonmaken’, wat ik dan ongeveer eens in de 1 a 2 maanden moest doen. Maar met mijn 345e schoonmaakrooster (of nee, dat valt ook wel weer mee) was dit aspect van het schoonmaken weggevallen. Dus liep naar mijn computer, opende mijn schoonmaakrooster, maakt een extra regel…

… en realiseerde me dat ik ook gewoon even een doekje kon pakken om de vlek schoon te vegen.

Dit lijstjemeisje maakt het soms wat te ingewikkeld… 😉

8 reacties op “Het té ingewikkelde leven van een lijstjemeisje”

  1. Ik zou heel graag een lijstjemeisje willen zijn. Want euh, mijn huis is waarschijnlijk heel anders dan jouw huis, haha. Iets met kattenhaar overal ??. Tips voor een wannabe lijstjesmens? Gewoon mee beginnen?

    1. Haha, mijn lijstjes waren niet opgewassen tegen die eeuwige kattenharen (en die van ons poepte ook altijd ’s nachts als ze binnen was, zodat het hele huis er naar stonk). Dus uiteindelijk hebben we haar maar weggedaan. Maar dat is niet het advies dat je wilt, denk ik 😉

  2. Ah ja! Dat komt me wel bekend voor. Daarom denk ik ook wel eens dat het maken van lijstjes en overzichten soms gewoon uitstelgedrag is van mij. Vaak als ik een lijst maak, heb ik al het gevoel dat ik klaar ben. Ik maak dus minder lijstjes. Maar ik plan nog wel steeds dingen in.

    1. Haha, je zegt het precies zoals het is. Het is gewoon leuk om te doen en je maakt jezelf wijs dat als je lijstje af is, je wél dingen gaat doen. Alleen dan moet het lijstje weer anders 😉

  3. Whaha dit ben ik! Knap dat je het je realiseerde. Ik weet niet of dat kwartje bij mij gelijk zou vallen. Als ik opsta is het eerste wat ik doe lijstjes bedenken in bed. Om vervolgens als het opgeschreven gaat worden de helft weer te vergeten.

    1. Ik heb wel als ik het opschrijf dat ik het dan beter onthoud. Ook handig, aangezien ik de lijstjes op belangrijke momenten (zoals tijdens boodschappen) vaak kwijt ben 😉

  4. Klinkt bekend. Ik heb lijstjes in mijn hoofd. Ook heb ik vaste dagen voor bepaalde klussen als poetsen etc. Dat heb ik nodig naast mijn baan, anders doe ik het niet! Dan denkwijze dat het nog wel meevalt. Uitstelgedrag….voor mij werken lijstjes en schema’s perfect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *