Ga naar de inhoud

Wat zou jij doen als je alle tijd van de wereld had?

Bron: pixabay / bru-no als ik tijd heb
Wat zou jij doen als je alle tijd van de wereld had? Het is een interessante vraag en meestal krijg je antwoorden als: veel reizen, mijn familie vaker zien, lezen en muziek luisteren. Maar let’s face it, er ís een reden waarom je dat nu niet doet.

Laats stelde iemand een andere vraag die eigenlijk veel meer duidelijk maakt wát je dan eigenlijk zou doen. Namelijk:

Wat doe je, als je niet doet wat je zou moeten doen?

Ik weet serieus niet meer waar ik die quote vandaan heb (zelfs Google weet het niet), maar ik vond het zo’n goede vraag om te bepalen wat je nu eigenijk het aller-aller-leukste vindt.

Het antwoord op die vraag is natuurlijk afhankelijk van de context waarin je bezig bent. Als je achter de computer zit, ga je misschien zitten facebooken (en hé, dat blijkt je levensmissie!), maar in de tuin doe je weer andere dingen.

Zo heb ik nogal de neiging om tijdens het huishouden de hele woonkamer te veranderen. Dat is iets wat ik ontzettend graag doe. Het liefst heb ik elke dag een andere woonkamer, echt ik hou daarvan. Datzelfde geldt voor de de tuin, daar zet ik ook het liefst elke dag een ander plantje en potje neer. Hierbij is overigens de vraag ‘Wat zou je doen als je al het geld van de wereld had‘ meer gepast, wat dat is daarin meer een spelbreker dan de tijd 😉

En achter mijn computer zit ik nu braaf te typen, omdat ik dat van mezelf moet doen, maar eigenlijk zou ik opmaak graag willen veranderen en een nieuw logo willen maken. Maar dat mag ik van mezelf pas doen als ik voldoende heb geschreven 😉

Ik heb dus zelf niet zo een helder antwoord wat ik het liefst zou doen, het hangt van veel factoren af. Maar misschien is het goed om het je af en toe af te vragen. Als je weer eens mopperend iets aan het doen bent wat je eigenlijk niet wilt. Omdat je jezelf zoveel verplichtingen oplegt.

Wat doe jij als je niet doet wat je zou moeten doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *