Ga naar de inhoud

De vernietigende kracht van moe

Bron: pixabay/g3gg0

Het was op een ochtend dat ik me realiseerde dat ik in korte tijd drie negatieve, piekerende gedachtes had gekregen. En mindful als ik ben, wilde ik die gedachtes vervangen door fijne. Maar het ging niet. Vanwege moe.

Met een open raam en véél kwetterende vogels in de vroege ochtend word ik regelmatig vroeg wakker. En dan kom ik moeilijk weer in slaap. Het is in ieder geval minder makkelijk dan in de winter. Nu heeft het ook minder gevolgen dan wakker liggen in de winter, maar na een paar dagen nekt het me.

En hoe mindful ik ook wil zijn en hoe goed ik ook m’n best doe, moe maakt alles moeilijk. (hé, zou dáár het woord moeilijk vandaan komen?). Pas nadat ik uit bed kom, me heb gedoucht en een halve ochtend mee draai krijg ik weer een beetje genoeg energie om mijn gedachtes weer aan te pakken en weer blij te zijn.

En ik realiseer me dat er mensen zijn die altijd moe zijn. En dat maakt je leven zoveel waardelozer.

Ben jij vaak moe?

4 reacties op “De vernietigende kracht van moe”

    1. Dat lijkt me ook lastig. Bij mij duurt het altijd ook wel even, maar meestal na mijn ochtendwandeling heb ik wel energie. Misschien kun je de 20-minutes walk weer invoeren? Maar dan in de ochtend 🙂

  1. Het went wel hoor. Ik lig veel wakker door opvliegers e.a. oude dames klachten. Om 7.00 zit ik weer in de auto voor een drukke dag. Voor mij werkt het om mij er niet druk over te maken. Ik lees ‘s nachts op de IPad. Ik zet hem op zwart met witte letters en dim hem. Zo heeft Herman er geen last van en kan ik lekker lezen. Dit voorkomt piekeren en malen. En ach, dat moe zijn gaat er bij horen.

    1. Lijkt me erg vervelend, maar volgens mij meditatie-app is inderdaad de beste tip om er je er niet druk over te maken. Jij was toch sowieso altijd wel een avondmens? Arme vrouw met je 7.00 uur in de auto 😉
      En je hebt gelijk dat het wel went. Toen Anna nog niet doorsliep was het prima te doen om drie/vier keer per nacht uit bed te gaan, maar als ze nu één keer wakker wordt, dan ben ik gebroken. Denk dat je bioritme zich er misschien toch een beetje op aanpast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *