Ga naar de inhoud

3+ podcasts over slow living, mindfulness en geluk

Bron: Pixabay / Eodeyn

Sinds ik een stappenteller heb en dus veel wandel, luister ik ze veel: podcasts. Het zijn eigenlijk gewoon radioprogramma’s die je los kunt downloaden en waarvan er een hoop erg inspirerend zijn. Een overzicht.

Een jaar geleden wist ik überhaupt niet wat een podcast was en inmiddels vind ik het de uitvinding van de eeuw. Vooral als je veel wandelt bijvoorbeeld. En ik luister ze in de sportschool. Of als ik afwas of de was opvouw.

Dit zijn de leuksten (vind ik dan):

‘Happier’ van Gretchen Rubin (EN)

Ik denk dat dit één van de bekendsten is, die kom je namelijk op alle (google) lijstjes tegen. Via haar kwam ook weer bij een aantal anderen terecht. Zij heeft de boeken Het Happiness project en Steeds beter geschreven en ze weet alles van geluk, fijn leven, goede relaties, productiviteit etc. Daarbij moet ik opmerken dat het wel een beetje typisch Amerikaans is, vooral als haar zus aan het woord is, die producer in Hollywood is. Maar ze weet wel gewoon erg veel over geluk, ze heeft goede ideeën, ze is leergierig en leert zo gaandeweg de aflevering ook weer dingen. Het is gewoon een gezellig programma.

➤ Meer info

‘Mindful Kind’ met Rachel Kable (EN)

Dit is een podcast van een lieve vrouw, Rachel Kable, die verteld over haar ervaringen met mindfulness. Ergens in één van de eerste episodes die ik luisterde, vertelde ze over haar onzekere tienertijd (en haar burn-out) en sindsdien zie ik haar voor me als onzeker tienermeisje dat ontzettend gegroeid is. Ze lijkt een beetje onhandig en dat vind ik altijd erg prettig, omdat ik me met onhandige mensen beter kan identificeren 😉 Maar serieus, ze weet waar ze over praat, ze is ontzettend leergierig en wijs. En hoewel ik een beetje aan haar stem moest wennen, voelt ze nu als een BFF (ook al heeft ze geen idee wie ik ben).

➤ Meer info

‘Slow Home Podcast’ met Brooke & Ben McAlery (EN)

Deel dit artikel op Pinterest
Deze podcast wordt gehost door een stel. Hoewel ik niet alle onderwerpen even interessant vind, vind ik het gewoon erg leuk hoe ze met elkaar om gaan. Hij is vrij serieus en zij lacht echt overal om. En ik ben dol op lachende mensen. Daar word ik blij van. Zij doen onder meer social media detox challenges en ze houden ook interessante interviews, onder meer met Rachel Kable van hierboven.

➤ Meer info

Naast deze drie podcasts die ik echt het meeste luister, zijn er nog een aantal waarvan ik wel eens afleveringen luister, namelijk deze:

Behalve via de links, kun je podcasts natuurlijk ook gewoon vinden in iTunes en bijvoorbeeld Podcast Addict (de app die ik hiervoor gebruik). Veel luisterplezier!

Welke podcasts luister jij graag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *