Ga naar de inhoud

#21 • zomervakantie • treinen • social media

Bron: Pixabay
Welkom bij een nieuw weekoverzicht. Ook hier is de zomervakantie vandaag begonnen! En meteen wordt het mooi weer. Of nou ja, vooral heel warm en slecht ‘werk’-weer.

Dit jaar kregen we als laatste vakantie & qua weer kwam dat goed uit (regen is toch niet echt fijn), maar het werd ook echt wel tijd, pfff…

Zomervakantie

We hebben zes leuke weken voor de boeg. We gaan bijna twee weken op vakantie naar Duitsland, ik houd een korte fietsvakantie met m’n moeder & Anna gaat nog een week hutten bouwen. Genoeg te doen dus. En alleen al dat vooruitzicht maakt me vrij ontspannen ondanks de zes weken zonder structuur. Heb je ook zo’n last van het gebrek aan structuur in de zomervakantie, lees dan ook: Zo overleef je de zomervakantie mindful. Waarschijnlijk deel ik in de loop van de vakantie ook nog wel wat tips.

Online verschenen

Er zijn afgelopen weken weer een aantal nieuwe artikelen online gekomen. Ook plaatst ik oudere artikelen die nog als ‘concept’ stonden. Deze artikelen plaats ik gewoon op de oude datum, omdat het specifiek over een bepaalde periode gaat. Als je deze artikelen niet wilt missen, kun je je rechts inschrijven bij ‘Abonneer je’.

Deze artikelen verschenen op de voorpagina:

Gelezen:

Ik lees (en luister) overigens momenteel best veel, dus misschien ook leuk om even te delen. M’n leestips zie je ook voorbij komen als je me volgt op Instagram en/of Facebook. Dit zijn de boeken die ik onlangs las of nu aan het lezen ben:

 • Het Rosie resultaat – Het laatste Rosieboek én ook weer zo’n aanrader! Ik vind die boeken echt fantastisch.
 • De kleine Cialdini – Dit boek gaat de inzichten van psycholoog Robert Cialdini om mensen te overtuigen en te beïnvloeden. Een techniek dat vooral wordt gebruikt in de marketing, maar onbewust blijk ik er ook wel wat trucjes van toe te passen. Erg interessant.
 • Fluitend veranderen – Ik luisterde een tijd terug een ander boek van Bart van den Belt en nu ben ik fan. Hij legt dingen zo goed uit en ik ben helemaal overtuigt van zijn goede intenties. Dit is echt een ‘doe-boek’, dus ik heb hem nog lang niet uit/gedaan. Maar een leuk project voor de vakantie.
 • Je moet (bijna) niks – Dit boek van ‘selfhelp hipster’ Lianne Keemink is natuurlijk een mustread als je van zelfhulpboeken houdt. Ik heb al eens eerder verteld dat ik heel erg fan ben van haar podcast (samen met Andrew Chin), ik sla echt geen aflevering over. Binnenkort schrijf ik nog een los artikel over dit boek.

Lees ook: 29 leuke & nuttige boeken over zelfontwikkeling, mindfulness, timemanagement & geluk

Liefde voor treinen (omdat het kan, niet moet)

Afgelopen week had ik met een vriendin afgesproken om te gaan winkelen. Alleen waren er werkzaamheden rond het station in Zwolle en zou het een langere rit worden dan normaal. ‘Dan maar met de auto’, was mijn eerste reactie. Totdat ik me realiseerde dat een deel van de pret op onze winkeldagen is, dat ik er altijd een stuk voor moet treinen. Even tijd voor mezelf, zonder verplichting met een goed boek en een mooi uitzicht. Eigenlijk wilde ik dat niet missen en dus ging ik toch met de trein. En de hinder van de werkzaamheden vielen ook best mee, de NS had het goed geregeld moet ik zeggen.

‘Later moest ik voor m’n werk in de spits reizen, wat een hel!’

Ik hou dus van treinen bij een dagje weg. Als het kan. Niet hoeft. Want ook die tijd heb ik gehad, dat ik móest treinen. In mijn studententijd, toen ik woonde in Groningen en studeerde in Zwolle (heel bewust overigens, want zo erg vond ik treinen dus toen ook al niet), maar ook als student naar mijn ouders waarbij ik zo vaak moest wachten op waaierige stations (check deze post). En later bij een baan in Utrecht, toen ik tijdens de spits moest reizen (wat een hel!). En helemaal als ik richting de randstad ga, staat het ijskoude winderige station van Amersfoort nog goed in mijn geheugen.
Maar nu hoefde het dus niet, maar kón het en was ik goed voorbereid. Ik luisterde een luisterboek en las een ebook, waardoor ik met relatief weinig bagage (op de heenweg althans ;-)) kon reizen. En ik dronk een beker cappuccino in een warme stationsrestauratie.

Treinen omdat het kan? Ik hou ervan.

Social Media: love it or hate it?

Omdat social media en ik niet echt vriendjes lijken te worden, las en luisterde ik afgelopen tijd veel naar online marketing boeken, social media strategieën etc. En ik snap het wel. Ik snap op zich wel hoe het werkt en ik zie zelfs de meerwaarde er wel van in, maar toch ‘past’ het mij niet zo. Dat onpersoonlijke geklets tegen een onbekend publiek (dat heb je ook als je blogt, maar dan vind ik het schrijven leuk genoeg om dat voor lief te nemen) en vooral die onzekerheid die je krijgt als er niemand reageert op vragen. En dat gebeurt nogal eens als je – zoals ik – op facebook maar 57 volgers hebt. Ik denk overigens niet dat mijn volgers iets te verwijten is, maar dat mijn berichten gewoon heel erg weinig in hun nieuwsfeeds terecht komen.

Enfin, toen ik onlangs nadacht aan een wat commerciëlere toekomstvisie van Mindstones (en don’t worry, ik zal jullie geen rommel aansmeren of mijn ziel verkopen), besloot ik dat ik gewoon moet zorgen dat ik genoeg verdien om iemand aan te nemen voor de social media. Iemand die weet hoe mijn posts wel gelezen worden, zodat ik al mijn creatief bedachte en nuttige berichten bij jullie krijg 🙂 Overigens helpt het ook als jullie mijn social media kanalen promoten onder jullie vrienden (met deze interesses), dat kan door een reactie achter te laten of een bericht te delen.

Maar goed, ik ga nu eerst dit (studie)boek (via de bieb) lezen en hopen dat dat helpt. Zo, jullie zijn weer even bijgekletst.

Is voor jullie de vakantie al begonnen? En wat gaan jullie doen?

< Vorig nieuwsoverzicht: #20 • Opruimchallenge • kook-‘droom’ • geluk
Alle nieuwsoverzichten

4 reacties op “#21 • zomervakantie • treinen • social media”

 1. Ik ga zo echt aan de Rosie- boeken beginnen! Heb het lezen helemaal herontdekt en verslindt deze vakantie echt boeken bij de vleet!

  Wat betreft social media: heel herkenbaar. Het is helaas wel hoe het werkt: wil je überhaupt gelezen worden, dan moet je ook heel erg zichtbaar zijn op social media. Ik was Instagram zat en post nu veel minder, dat is meteen merkbaar. Jammer, want ik vind mezelf en mijn blog heel leuk 😉, net zoals ik jou en Mindstones heel leuk vind.

  Misschien moeten we er na de vakantie eens over gaan brainstormen? Fijne vakantie!

 2. Heerlijk artikel om te lezen dit <3
  Ik heb al een aantal weken verlof door de geboorte van onze zoon en nog een hoop te gaan. Wil er lekker zoveel mogelijk van genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *