Meteen naar de inhoud

5 (gratis) apps voor to-do lijsten

To-do lijsten, wie kan er nog zonder? Dankzij verschillende apps is een to-do lijst meer dan een slordige lijst van wat je moet doen. Dankzij apps kun je organiseren per context, project of datum.

De afgelopen jaren heb ik aardig wat apps gebruikt, maar ben ik het grootste deel van de dag nog gewoon van mijn papieren to-do lijst aan het werken. Voordeel van de online apps is wel dat je ze heel goed kunt gebruiken voor het algemene overzicht. Meestal maak ik online het overzicht en schrijf ik ze dan per dag op papier op.

Dit zijn vijf apps die ik er afgelopen jaren heb gebruik voor mijn to-do lijst(en):

1. Evernote

evernote logoHier blogte ik al eerder over, Evernote vind ik echt een geweldig programma. En ook daar kun je dus werken met to-do lijsten. In een notitie kun je een lijst maken, die je vervolgens kunt afvinken. Ook kun je de titels van notities gebruiken als to-do lijst. Voordeel daarvan is dat je in de notitie dan heel veel informatie kwijt kunt. Als ik bijvoorbeeld een persbericht op een website van een opdrachtgever moet plaatsen, dan heb ik meteen het hele persbericht in de notitie staan.

Lees ook: Alles onthouden, vastleggen en terugvinden met Evernote

2. Toodledo

Hoewel Toodledo en ik nooit echt vrienden zijn geworden, is het een handige tool. Het is volledig compatible met Getting Things Done. Dit houdt in dat je al je to-do’s kun indelen in een folder, context, tag, goal, startdate, lenght, priority etc. Dat maakt het dus in ieder geval gemakkelijk om te bepalen welke to-do je op welk moment gebruikt.

3. Any.do

Any.do is echt superhandig, maar ik snapte er op een gegeven moment niks meer van, omdat je je to-do’s op verschillende manieren kunt indelen. Per context en per dag. Dat vond ik op een gegeven moment erg verwarrend worden. Maar dat is heel persoonlijk, want het is een enorm populaire app. Met Any.do kun je net als bij Toodledo ook een taak ‘verstoppen’ tot de datum dat die relevant is.

4. Wunderlist

5 x (gratis) to do app

Deel dit artikel op Pinterest

Wunderlist ziet er niet alleen heel erg gelikt uit, het is ook heel handig. Je kunt er namelijk verschillende lijsten in maken. Zo had ik er bijvoorbeeld een lijst in staan met films die ik nog wilde kijken. En ik had een aantal lijsten geselecteerd op context.

5. Gtasks

Google Tasks is vooral heel handig omdat het werkt met gmail. Voor mensen zoals ik – die al heel veel gebruik maken van Google apps is het een aanrader. Groot voordeel is bijvoorbeeld dat je mails meteen kunt doorsturen naar je takenlijst. En als je daar dan iets mee moet doen, kun je de verzender van de mail eventueel meteen terugmailen.

Lees ook: De beste agenda die er is!

Ik gebruik zelf eigenlijk vooral gsheet (Google’s excel) en mijn bullet journal voor mijn to-do lijsten, maar ik denk dat bovenstaande apps absoluut fijn zijn voor wat meer overzicht.

Welke app gebruik jij voor je to-do lijst?

Lees ook: Vijf handige planning apps

1 reactie op “5 (gratis) apps voor to-do lijsten”

  1. Oh, voor een to do lijstje wil ik dus niets ingewikkelds. Op papier is het ook een kwestie van op een rijtje zetten en afvinken en dat is dus precies wat ik op mijn mobiel ook wil. Dus gebruik ik ‘Do it tomorrow’. Echt, geniaal, omdat het zo eenvoudig en simpel is. Precies wat ik wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *