Meteen naar de inhoud

Besparen op vaste lasten – 10 tips

geld money mindset
Vaste lasten; ik vind ze vaak zo zonde van het geld. Het lijkt alsof je er weinig invloed op heb. Toch heb ik al mijn vaste lasten kritisch bekeken en kon ik ze flink naar beneden krijgen.

Als je goed kritisch bent en je je vaste lasten stuk voor stuk goed bekijkt, zijn er echt mogelijkheden om te besparen op vaste lasten. En omdat dit terugkerende kosten zijn, heb je er elke maand iets aan en bespaar je op jaarbasis behoorlijk wat geld.

Dit zijn 10 tips om te besparen op vaste lasten:

Wonen

‘Als je genoeg spaargeld hebt, verhoog dan je eigen risico’

1. Verander elk jaar van energieleverancier
2. Probeer energie te besparen, door bijvoorbeeld deze tips of door zonnepanelen aan te schaffen.
3. Als je huurt; check je servicekosten en of je dat allemaal wel nodig hebt / Als je een hypotheek hebt, laat deze dan ook even kritisch bekijken of los iets af.

Ziektekosten

4. Neem – als het met je gezondheid kan natuurlijk – geen aanvullende verzekeringen & neem het risico. Als je jong en gezond bent, heb je bijna nooit een aanvullende verzekering nodig. En mocht je met je aanstaande bevalling een aanvullende verzekering hebben afgesloten, vergeet dan niet om deze na de geboorte weer op te zeggen.
5. Als je een paar honderd euro aan spaargeld hebt, verhoog dan je eigen risico, waardoor je minder premie hoeft te betalen.

10 tips om te besparen op vaste lasten

Deel dit artikel op Pinterest

Internet, tv & bellen

6. Bekijk je belgeschiedenis. Heb jij het ideale pakket voor jouw belgedrag?
7. Vraag je eens af hoeveel zenders je eigenlijk nodig hebt en welke extra functies je daadwerkelijk gebruikt. En heb je überhaupt wel een tv-abonnement nodig?
8. Als je kunt; wissel ook hier regelmatig van leverancier voor ‘welkomsacties‘. Soms als je opzegt krijg je ook korting bij je oude leverancier.

9. Check al je abonnementen: lees je dat tijdschrift eigenlijk wel?
10. Check je verzekeringen: kunnen ze samen? Het kan soms goedkoper zijn om bijvoorbeeld je ziektekostenverzekering en autoverzekering bij dezelfde aanbieder te hebben, omdat je dan korting krijgt.

Succes!

Heb jij nog tips om te besparen op vaste lasten?

Lees ook: Waarom je je Money Mindset zou moeten veranderen
…en: Zo ontwikkel je je money mindset

2 reacties op “Besparen op vaste lasten – 10 tips”

  1. Goede tips! Ik keek toevallig laatst naar mijn hypotheek en overweeg ook om wat extra af te lossen. Ik moet me er maar eens in verdiepen wat de mogelijkheden daarvoor zijn en hoeveel het scheelt. Qua tv- en internetleverancier zit ik helaas vast aan één aanbieder, die hier als enige glasvezel aanbiedt. Maar voor mijn ziektekosten en stroom wil ik wel aan het eind van dit jaar weer gaan kijken of ik kan switchen om wat geld te besparen.

    1. Als je nog tips wilt om snel je hypotheek af te lossen, moet je eens gaan checken bij Jelle van SoChicken (volgens mij volg jij hem ook), hij heeft dat ook gedaan en hij heeft ook tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *