Ga naar de inhoud

De beste agenda die er is!

Bron: pixabay

Nu de zomer er aankomt, liggen er weer nieuwe agenda’s in de winkel. En waar ik vroeger meestal twee agenda’s per jaar kocht (december en juni), omdat ik het zo leuk vond ze ‘als nieuw’ op te pimpen, is er nu al jarenlang één agenda in mijn leven. En ik wil geen ander meer.

Als gmail, android en chromebook gebruiker zal het misschien geen verrassing meer zijn, de beste agenda die er is, is de… Google Calender!

Verjaardagskalender

Dit realiseerde ik me namelijk toen ik weer heel attent iemand een kaartje stuurde die jarig was. Iets wat voorheen op de verjaardagskalender moest worden geschreven. Die zag er ooit heel mooi uit, maar elke keer als er weer een nieuw iemand op moest werd hij verpest, omdat die kleur pen nét anders is als de rest van de kalender (en mijn handschrift bovendien nogal eens wisselt). Plus dat je er niet bij stil moet staan dat die kalenders vaak in toilet hangen en elke maand weer met die poepvingers verwisseld worden, brrr. 😉

In de Google Calender noteer ik alle verjaardag die ik opvang (‘oh, welke dag ben je precies jarig dan?’) en herhaal die gewoon elk jaar. Easy does it.

Zakagenda

En dan had je natuurlijk nog de gewone zakagenda. Als die in je zak pastte, was hij zo klein dat je er eigenlijk niets in kon schrijven of je schreef zo klein dat je het niet terug kon lezen.

De Google Calender staat gewoon op je smartphone en die kun je inzoomen zoveel je maar wilt.

Kantooragenda

Omdat ik meestal groot schrijf en veel kras, had ik van die enorme kantooragenda’s. Waardoor je elke keer per se een grote tas mee moest nemen als je op bezoek ging. En ondanks alle ruimte in dat ding, had ik nog vaak als ik mijn werkschema weer omgooide dat hele ding vol gekrast, zo lelijk.

Bij Google Calender kun je gewoon de tijd aanpassen en je hele schema wordt weer omgegooid. En het blijft er mooi uit zien 🙂

Familie kalender

En dan heb je nog die kalenders die je overal cadeau bij krijgt en die vroeger bij ons in de keuken hing, zodat iedereen kon zien waar de ander naartoe ging. Van de ondingen met twee weken die dan bovenaan met zo’n klem vast zaten. Waarbij je bijna niet kon bladeren, omdat – als je de bladen dan weer terug hing – ze meteen kreukten. Of, erger nog, scheurden. Of als je ze dan horizontaal – aan de keukenkast hangend – vol schreef, dat de inkt van je pen dan naar beneden stroomde en je pen het niet meer deed.

De beste agenda die er is!
Deel dit artikel op Pinterest

Je zult begrijpen dat de Google Calender nooit vouwt of scheurt. En zelfs al crasht je smartphone dan open je hem gewoon op een ander device.

Kortom, je bent gèk als je nog geen Google Calender hebt. En nee, dit is geen gesponsord artikel, maar ik deel gewoon graag tips.

Uitwisbare agenda

Overigens heb ik stiekem wel een ‘papieren’ agenda, zodat ik mijn telefoon niet altijd bij me hoeft te hebben. Maar die agenda wordt elke week weer gewist, dat is namelijk mijn Greenbook, een uitwisbaar notitieblok met agenda-bladen, waar ik elke week alle afspraken in zet en die ik in het hele huis meeneem (waar mijn laptop en telefoon veel boven liggen) om ook te gebruiken als to-do lijst.

Wat vind jij een fijne agenda?

Bestel (nee hoor grapje, hij is gratis!) de Google Calender
Lees ook: Vijf handige planning apps
…en: Timemanagement: plannen versus doen

7 reacties op “De beste agenda die er is!”

 1. Ik gebruik al heel lang de google agenda samen met mijn man. Die werkt goed zolang ik het bijhoud en er in kijk. Papieren agenda’s werken voor mij totaal niet. Hoewel ik het wel leuk vind om ze te hebben.

 2. Haha ja, een agenda werkt zover een agenda kan werken, maar je eigen verstand kun je niet veranderen. Daar worstel ik ook wel eens mee. “Oh, maar je ging toch weg? Dat stond in de agenda.”
  “What!??” 😉

 3. Ik gebruik de Apple agenda. Reuze handig. Ik denk dat hij dezelfde mogelijkheden heeft als de Google agenda. Herhaling, mogelijk alarm etc. Hij is gemakkelijk om te zetten van dag naar week naar maand etc. Dus snel overzicht over langere tijd, maar ook per dag mogelijk. Hij koppelt met al mijn devices. Ideaal, de digitale agenda.

 4. Ik weet het niet. Google weet al genoeg van mij zonder ook nog eens mijn afspraken en plannen te kunnen zien… Maar that’s just me 😉 Ik heb een papieren agenda/planner voor onze gezamelijke afspraken, een wandkalender voor het overzicht, een bullet journal voor mezelf en een Happy Planner … omdat ik ook gewoon graag stickers en washi tape ergens in plak 😀
  Voor telefoonalerts gebruik ik nog wel eens mijn telefoon agenda, maar vaak is dat dan iets van ‘kijk in je agenda: belangrijke afspraak’, omdat alles verder in mijn papieren agenda’s staat.
  Trello gebruiken we wel samen om bepaalde dingen te organiseren. Dat kan heel handig zijn als we bijvoorbeeld boodschappen doen en zo samen een lijstje maken (ongetwijfeld weet Trello nu wat we zo in huis halen, maar pfft…)

  1. Je privacy argument vind ik wel een goede, ook al denk ik dat juist zo’n groot bedrijf als google zijn privacy beter voor elkaar heeft dan een hoop organisaties. Bovendien heb ik een chromebook dus ze hebben ál m’n documenten al in huis 😉

   Als ik kon tekenen / netjes schrijven zou ik waarschijnlijk ook een bulletjournaal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *