Meteen naar de inhoud

Waarom iedereen met Chromebook zou moeten werken

Chromebook. Als je niet weet wat dat is, lees dan verder! Want echt, je leven wordt er beter van. Nooit meer van die eindeloze updates van Windows als je net haast hebt. En is hij stuk? Dan heb je gewoon al je bestanden nog!

Chromebook is een laptop van Google zónder Windows. Die binnen twee tellen aan is. En uit. En weer aan.

Zo werkt Chromebook

Chromebook werkt in het dagelijks gebruik niet zo heel anders dan een andere laptop, alleen is hij wat meer basic waardoor hij makkelijk uit en aan gaat en geen virussen meeneemt. Omdat je vooral werkt in de cloud.

Als je ’s morgens wilt gaan werken doe je hem open, je zet hem aan, je logt in en je kunt meteen beginnen met werken. Ja echt! Het grote verschil met een andere laptop is dat je dus geen besturingssysteem hebt, maar eigenlijk gewoon in een browser werkt. Je doet alles online en in de cloud. Je kunt verschillende apps en extenties downloaden, maar geen grote programma’s. Voor de programma’s die je dan mist heb je bij google alternatieven, zoals gdoc (word) en gsheet (excel). Die bestanden kun wel als word- of excelbestand opslaan, waardoor je prima kunt samenwerken met Windows gebruikers. De google versies hebben ook nog als voordeel dat alles automatisch wordt opgeslagen. Ook voor bijvoorbeeld fotoprogramma’s zijn online voldoende mogelijkheden zoals Photopea, een light versie van Photoshop.

Zijn er dan geen nadelen aan Chromebook?

Jawel hoor. Het grote nadeel is natuurlijk dat je er niks op kunt installeren. Dus soms moet je even naar iemand anders om iets te regelen of je neemt een extra (goedkope) Windows laptop, zoals wij. Hierdoor realiseerden we ons weer even hoe traag het leven voorbij trekt voor een Windows-gebruiker:

Deel dit artikel op <a href="https://nl.pinterest.com/MindStones/">Pinterest</a>

Deel dit artikel op Pinterest

Zo’n chromebook bezorgt je dus echt minder stress. Daarnaast is de prijs ook nog eens flink aantrekkelijker dan een andere laptop én heb je dus minder kans op virus. En mocht je het apparaat toch stuk maken, dan zet je hem gewoon weer terug naar z’n fabrieksinstellingen. Al je extensies en documenten staan in de cloud. Dat zelfde geldt als hij van ouderdom bezwijkt. Je koopt een nieuwe, je logt in op je google account en alles is er weer.

Klinkt te mooi om waar te zijn toch? En toch is waar 🙂

Werk jij al met een Chromebook? Of wil je er nu één? 😉

Bekijk Chromebooks op Bol.com
Lees ook: 10+ favoriete tools voor timemanagement & productiviteit

2 reacties op “Waarom iedereen met Chromebook zou moeten werken”

    1. Ik weet niet of een Chromebook voor jullie wel interessant is, want het werkt in de cloud, dus je moet er wel Wifi voor hebben. En dat hebben jullie misschien niet altijd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *