Ga naar de inhoud

Neem een geit – Claudia de Breij

Geit

Ik zal ook verschillende boeken bespreken op MindStones. Er zijn zoveel interessante boeken die je inzichten geven, over jezelf laten nadenken & inspireren. Zoals het boek Neem een geit. Leven voor gevorderden van Claudia de Breij

Omdat ik veel boeken van de bibliotheek haal, zijn het niet altijd de meest actuele boeken, maar wel boeken die nog steeds de moeite waard zijn.

Neem een geit - Claudia de Breij
Neem een geit – Claudia de Breij
Neem een geit las ik eigenlijk niet, maar luisterde ik via de luisterbieb. Ik vond het idee erg interessant: ‘ervaren’, oudere mensen vragen naar hun levenslessen. Ervaringen uit de praktijk. En dat bleek ook interessant. Al was het alleen maar omdat alle geïnterviewden soms zo van elkaar verschilden en op andere vlakken ook weer zoveel met elkaar gemeen hadden. Zo zat ik tijdens de afwas te luisteren naar het seksleven van Paul van Vliet en Hanneke Groenteman. Of de fouten in de liefde van Willeke Alberti, de ontembare ambitie van Anne-Will Blankers en de veerkracht van Hans Wiegel.

Door al die interessante levenslessen die je (in mijn geval dus letterlijk) om je oren geslingerd krijgt, zou je nog bijna bang zijn dat het een heel ‘volwassen’ en serieus boek is. Maar hé, het is wel Claudia de Breij. Een flinke dosis humor en relativering ontbreekt dus niet. En wat ik vooral mooi vond aan het boek is dat het verbindt. Want ik dacht heel vaak: “Oh wat leuk, dat heb ik ook!” Door alle verhalen en de items te bundelen kun je niet anders dan de conclusie trekken dat wij mensen toch wel erg veel op elkaar lijken en sterk verbonden zijn. Of we nou willen of niet.

Mijn advies is: lezen (of luisteren) dat boek! Voor nuttige tips, relativering en toch ook gewoon ter vermaak.

KOOP | Neem een Geit – Claudia de Breij
LEES OOK | Boekentip #1 – Een klein leven

Heb jij het boek gelezen of wil je hem graag lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *