Ga naar de inhoud

Gezonde gewoontes die ik maar niet doe

Bron: pixabay / TeroVesalainen
Vorige week deelde ik een lijstje met gezonde gewoontes waar ik best trots op ben dat ik ze zo gaandeweg heb ontwikkeld. Maar er zijn er natuurlijk ook die ik maar níet in mijn systeem krijg.

Lees ook: Mijn 7 gezonde dagelijkse gewoontes

En om een evenwichtig beeld te geven (het is niet allemaal goud wat er blinkt ;-)) een overzicht van de gezonde gewoontes die ik n-o-g s-t-e-e-d-s niet doe.

Gezonde dagelijkse gewoontes die ik nog steeds niet doe

Affirmates | Nadat ik het boek Miracle Morning had gelezen, wist ik het zeker: affirmaties waren mijn laatste stap ik een zen en uitgebalanceerd bestaan. Ik dacht er goed over na, schreef drie affirmaties op en hing ze naast mijn spiegel, waar ik me elke dag opmaak. Na ongeveer een week al kwam de klad er in. Soms zie ik ze en lees ik ze en ik denk zelfs dat ze al een beetje hebben geholpen, omdat ik zo goed over ze na had gedacht. Maar nieuwe affirmaties maken, daar maak ik dan geen tijd voor.

Lees ook: 29 leuke & nuttige boeken over zelfontwikkeling, mindfulness, timemanagement & geluk

Stretch/sport | Ik heb regelmatig last van m’n rug en van zenuwpijn, dus mijn lichaam schreeuwt eigenlijk naar me: “Ga meer bewegen, ga stretchen tussen het werk door!”, maar ik krijg het niet voor elkaar. Ik wilde tijdens mijn fruitmomentje even mijn armen gaan strekken of net na het opstaan, maar ik vergeet het gewoon. Net als het trainen aan mijn buikspieren. Dat doe ik drie keer en dan vergeet ik het weer.

‘Ik vergeet het gewoon…’

Flossen | Elke keer als ik bij de tandarts ben geweest nadat er een gaatje is gevuld, zeg ik tegen mezelf: dit gaat nooit meer gebeuren, want ik ga van nu af aan flossen’, maar echt, ik doe het niet. Het is nog niet eens dat ik het altijd vergeet, maar soms denk ik er aan voor het slapen gaan en dan ben ik moe en denk ik: “pffff… volgende keer”. Het is een beetje mijn rebelse natuur. Maar er is echt niemand die er last van heeft als ik het niet doe, behalve ik.

To-do lijst maken en opvolgen | Ik heb elke ochtend een moment ingepland om rustig een to-do lijstje te maken, zodat ik overzicht heb voor de rest van de dag. Omdat ik weet dat ik dat nodig heb, want anders schiet ik van hot naar her met mijn gedachtes en mijn acties. Maar toch doe ik dat niet elke dag. Soms zit ik zo ‘vol’ met ideeën dat ik er gewoon niet aan denk. En als ik dan weer een vol hoofd heb, denk ik: “Oeps, als ik nu vanmorgen gewoon even rustig was gaan zitten voor m’n lijstje…”

Opruimen voor het slapen gaan | Elke ochtend irriteer ik me eraan dat er nog lege pakken toast, glazen en andere dingen staan die in de avond zijn gebruikt. En elke dag neem ik me weer voor om voor het slapen gaan alles op te ruimen. En elke avond heb ik daar geen zin in.

Dus tja, ik ben ook niet perfect, want er zijn vast ook talloze dagelijke gezonde gewoontes waar ik niet eens over nadenk. Wat ik wél doe? Dat lees je in dit artikel: Mijn 7 gezonde dagelijkse gewoontes

Welke gezonde gewoontes lukken bij jullie niet?

Lees ook: Het té ingewikkelde leven van een lijstjemeisje
…en: Mijn CV der mislukkingen

4 reacties op “Gezonde gewoontes die ik maar niet doe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *