Ga naar de inhoud

#20 • Opruimchallenge • kook-‘droom’ • geluk

Gelukkig blij liefde
Welkom bij weer een nieuwsoverzicht. Er staat een warme week voor de deur, maar gelukkig kun je binnen – in de koelte – ook nog genoeg lezen op m’n blog 🙂

We gaan komende week proberen een soort van tropenrooster te maken, want de werkkamer zit precies op de zon en zelfs met onze airco is het niet altijd goed koel te houden. Maar de rest van het huis is best koel, dus dat gaat helemaal goed komen.

Nieuwe artikelen

In de afgelopen weken verschenen er een aantal nieuwe artikelen. Ik zet in juni 3 berichten per week online en dan in juli en augustus heb ik een soort ‘zomerrooster’ met twee artikelen per week. In de tussentijd probeer ik dan ook wat nieuwe artikelen voor september te gaan schrijven, zodat ik dan weer volle bak kan. Ook zal ik op Facebook en Twitter veel oudere (maar nog steeds interessante / relevante artikelen) delen. Dus ook in de zomer is er genoeg te lezen. Deze artikelen verschenen afgelopen weken:

Vooral dat laatste artikel vind ik een aanrader, omdat het misschien voor jou ook zo werkt?

Bullet Journal update

In het vorige weekoverzicht vertelde ik dat ik na het lezen van The Bullet Journal Methode, weer opnieuw ben begonnen met een bullet journal. Inmiddels ben ik nog steeds fanatiek bezig en bevalt het erg goed. Ik hou hem netjes elke dag bij. In de avond doe ik de reflectie met een dankbaarheidslijstje en maak vast een planning voor de volgende dag. En in de ochtend werk ik die planning bij. Ik hoop dat het zo goed blijft gaan, want ook met het omgaan met problemen is het erg nuttig, denk ik.

Opruimchallenge

Ik zit al een tijdje te worstelen met dat ik eigenlijk meer wil doen met minimalisme, maar niet zo goed weet wat. Nu de zomervakantie weer voor de deur staat en ik dus meer tijd doorbreng in de verschillende leefvertrekken, leek dit me een goed moment om een keer een opruimchallenge te gaan volgen van 30 dagen. Dat ga ik doen in juli. Ik moet nog even kijken of ik een bestaande volg of dat ik er zelf één maak. Ik hou jullie op de hoogte. Als je ook mee wilt doen, of in ieder geval op de hoogte wil blijven, meld je dan aan bij onze facebookgroep.

Lees ook: Minimalisme: dol op spullen!

Mijn kook’droom’ die maar niet gaat werken

Vorige week vrijdag had ik voor het eerst in lange tijd een vrije vrijdagmiddag. Door mijn vrijwilligerswerk en een aantal verjaardagen op vrijdag was ik al zes weken niet chill met wijn en lekkere dingen aan het weekend begonnen. En dus besloot ik er iets bijzonders van te maken. Ik maakte vegetarische lasagnette & en ik bakte een cake. Ik zou namelijk heel graag een ‘zorgzame kook- en bakmoeder’ willen zijn. En bij mij mislukt nog wel eens wat, maar een cake is tamelijk veilig. Alleen, in plaats van een gezellig middagje bakken met mijn gezin (dat was het idee), ging Yuri weg (omdat wij toch aan het bakken waren), had Anna geen zin om mee te doen en als Anna iets vroeg, snauwde ik. “Even wachten, anders brandt de cake aan!” Want ik was natuurlijk weer hartstikke gestrest. En hoewel de appel-notencake echt lekker was, besloot ik voor de 100ste keer: dat bakken is niks voor mij.

Lees ook: Handige lijsten voor in de keuken

lijsten in de keukenEn dat vind ik erg jammer. Toen ik vrijdagochtend boodschappen deed kwam ik een andere moeder tegen van school die ook een nieuw recept ging proberen en ik dacht: “Wat heerlijk als je daar met mensen over kunt praten. Ik bewonder mensen die goed kunnen koken en die het ook leuk vinden. Het lijkt me heerlijk om recepten uit te wisselen, elkaar tips te geven, etentjes te organiseren. Maar ja, dan moet je wel kunnen koken zonder stress. Gelukkig legde mijn man wel een beetje een pijnpunt bloot. Elke keer als ik iets maak, dan neem ik een nieuw recept. En als we het dan eten is het soms best lekker, maar denk ik vaak: de volgende keer zou ik dat of dat moeten doen. Maar dat schrijf ik nooit op. En de volgende keer maak ik weer iets nieuws. En dan wil ik dat het meteen perfect is. Dus mijn nieuw strategie is, dat ik een aantal ‘familierecepten’ ga maken. Dingen die Yuri niet zo vaak maakt (hij kookt meestal), zoals Grieks, Arabisch of Mexicaans. En deze ga ik dan helemaal verfijnen door ze vaker te gaan koken totdat ze perfect zijn en ik er geen stress meer van heb om ze te maken. En dan ga ik etentjes organiseren en m’n recepten delen. Komt alles toch nog goed 🙂

Maar genoeg over mij.

Hoe gaat het met jullie?

< Vorige nieuwsoverzicht: #19 • Bullet Journal • Avondvierdaagse • Online marketing
> Volgende nieuwsoverzicht: #21 • zomervakantie • treinen • social media
Alle nieuwsoverzichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *