Ga naar de inhoud

#19 • Bullet Journal • Avondvierdaagse • Online marketing

Welkom bij een nieuw nieuwsoverzicht. Het duurde even, want ik was druk druk druk. Of nee, eigenlijk ben ik nooit zo druk, alleen twijfel ik soms teveel over waar mijn aandacht naartoe gaat.
‘Ik vind bloggen leuk en haal er zelfvertrouwen en geluk uit’

In mijn ideale wereld schrijf ik op donderdagavond artikelen en plan ik ze op zondag in de voor de komende week. In de èchte wereld ben ik donderdag moe van de avondvierdaagse, is er een voetbalwedstrijd op tv of ben ik net een paar avonden weg geweest en wil ik m’n man ook weer eens zien. Daardoor raak ik dan gestrest omdat ik geen blogs klaar heb staan en neem ik me voor om meer in het voren te werken.

Maar stress wil ik niet, dus dan laat ik het heel zen over me heenkomen en maak ik me er niet druk over, maar eigenlijk ben ik toch een beetje teleurgesteld in mezelf. Niet omdat jullie niks te lezen hebben, maar omdat ik bloggen gewoon heel erg leuk vind en er veel zelfvertrouwen en geluk uit haal.

Maar goed, dan is het leven: altijd maar de balans vinden. Gelukkig ben ik tussendoor ook allemaal dingen aan het doen waar ik ook geluk en zelfvertrouwen uit haal en kwamen er natuurlijk wel artikelen online. Deze:

De Online Marketing Machine

De Online Marketing MachineZo luisterde ik in de afgelopen weken tijdens mijn ochtendwandeling het boek De online Marketingmachine van Bart van den Belt (lees ook: Wandelen: m’n dagelijkse dosis educatie). En hoewel ik natuurlijk best wel iets weet van online marketing had ik het nooit stapsgewijs gelezen en hierdoor heb ik iets beter in kaart waar ik nou mijn tijd in moet gaan investeren als het gaat om marketing. Het is voor mij heel interessant, omdat ik het zowel voor Historiek, de Geschiedeniswinkel als voor MindStones in kan zetten. Het boek is overigens absoluut een aanrader, ik ben echt fan van Bart van den Belt nu. Hij heeft overigens een aantal termen bedacht, waarbij de term: “Zelfstandige Zonder Plan” wel een beetje op mij van toepassing is. Alhoewel, ik heb plannen genoeg, maar ze wisselen nogal eens en ze zijn niet genoeg structureel van aard. Gelukkig heb ik ook dáár een oplossing voor…

Bullet Journal

 De Bullet Journal MethodeWant ik liet een tijdje terug al weten dat het principe van het bullet journal mij erg aanspreekt (en ik ook eigenlijk wel gebruik), maar dat ik zo slordig ben dat ik het niet meer op papier deed. Alleen kreeg ik onlangs een berichtje van de bibliotheek dat het boek dat ik ooit gereserveerd had klaar lag voor mij, hét boek De Bullet Journal Methode van uitvinder ervan, Ryder Carrol zelf. En nadat ik dat boek heb gelezen, ga ik het toch weer proberen op papier. En heb ik het gevoel dat alles dat ik hierboven beschreef (namelijk mijn voortdurende twijfel over waar ik aandacht aan moet geven), ook beter gaat worden hierdoor. Dat hoop ik maar. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte. Zonder foto’s overigens, want ik mag van mezelf geen opmaak proberen, maar ga het bullet journaal puur ‘mannelijk’ en zakelijk inzetten 😉

Lees ook: #4 • Zolder update • Bullet journal • Eindejaarsblues
en… #13 • Bullet journal update • Lente! • Eat that Frog

Anna werd Acht

Behalve werk en boeken, stonden de afgelopen weken in het teken van nog twee belangrijke gebeurtenissen, namelijk Anna’s verjaardag (ze werd alweer acht) en de avondvierdaagse. Vaak valt dat samen, maar dit jaar gelukkig niet vanwege Hemelvaart. En wat ook leuk was, Anna was jarig in een vakantie (haar school had een aantal studiedagen vastgeplakt aan de Hemelvaart), waardoor we haar verjaardag en kinderfeestje konden afwerken binnen drie dagen. Met haar kinderfeestje gingen we naar de manege. Anna is een echt paardenmeisje en we hadden haar een jaar geleden al beloofd dat we met haar verjaardag naar de manege gingen, zodat ze de rest van het jaar niet meer teveel ging zeuren dat ze naar de manege wilde. Ja sorry, wij zijn geen slechte ouders, maar we hebben niks met paarden. Alhoewel, na een middagje manege ben ik iets beter gaan snappen wat mensen leuk vinden aan paarden. Ik had een goede klik met een wit paard waar we vaak bij langsliepen. Maar de meeste (grote) vond ik nog steeds doodeng…

Daarna nog een verjaardag met familie en toen zat het er weer op. Ze heeft gruwelijk veel cadeau’s gekregen. En het was de mooiste dag ooit (tot de intocht van de avondvierdaagse een week later, Anna is nogal scheutig met mooiste dagen ooit… 😉) Dus ze is alweer op de helft van zestien, ik hoop dat ze altijd zo mooi, lief, grappig, slim & perfect passend bij mij blijft. <3

Avondvierdaagse

En afgelopen week was dus de avondvierdaagse. Ik vond het erg leuk, ik hoefde gelukkig maar twee dagen mee te lopen (we hadden de taken netjes verdeeld) en Anna deed het geweldig. We hadden al weken geoefend, zodat ze getraind aan de start zou verschijnen en ze wandelde hem dan ook met gemak uit. Alleen deed het gebrek aan slaap (ze lopen 6km en beginnen pas om 18.30 u, dus ze is pas rond half negen thuis) haar wel een beetje de das om. Voor het eerst in haar leven klaagde ze dat ze dingen op school niet snapte, beoordeelde ze haar eigen werk met de meest negatieve emoticon (normaal gesproken vind ze altijd dat ze fantastisch gewerkt heeft), was ze druk en maakte ze ruzie. En hierdoor vroeg me ook af hoe het kinderen die geen bedtijd hebben (die heeft ze in de klas), zou vergaan als ze wél genoeg slaap zouden krijgen. Echt bizar hoeveel invloed dat heeft. Maar gelukkig sliep Anna snel weer bij en is ze nu weer rustig, slim, lief en vol zelfvertrouwen 🙂

Samsung Health App

Samsung Health AppDe avondvierdaagse had nog extra effect, het lijkt er namelijk op dat ik voor het eerste de challenge ga halen van de Samsung Health app. Hier kun je elke maand proberen om 200.000 stappen te lopen. Dat haal ik eigenlijk nooit, maar nu misschien wel, omdat ik twee dagen van 14.000 stappen heb. (je moet gemiddeld 6500 stappen per dag lopen). Ik loop in het weekend vaak te weinig. Heb jij ook de Samsung Health App en wil je vrienden worden? Laat je loginnaam dan even weten, dan voeg ik je toe! Ik merk dat ‘vrienden’ toch wel motiveren om meer (en langer) te wandelen.

Download de Samsung Health app

Nou, dit was het weer even, ik hoop dat met alle boeken die ik heb gelezen het me toch gaan lukken om vaker te bloggen. Ik ga overigens nu beginnen aan dit boek (hét boek voor zelfhulpboekhaters, aldus de achterflap).

Hoe gaat het met jullie?

Vorige nieuwsoverzicht: #18 • Vrijwilliger • Ochtendstond • Facebookgroep
Alle nieuwsoverzichten

4 reacties op “#19 • Bullet Journal • Avondvierdaagse • Online marketing”

  1. Wat een leuke, enerverende en afwisselende maand had je.
    Is het een goed boek van Ryder Carroll? Ben er al zo lang benieuwd naar, misschien moet ik hem ook maar eens lenen bij de bieb.
    Wat grappig dat de Samsung app ook een maanddoel heeft. Ik ken alleen de dagdoelen.

    1. Ik vind het een heel goed en nuttig boek. Ik had de video’s op YouTube al wel gezien, maar in het boek gaat hij dieper in op hoe je de bullet journal gebruikt voor reflectie en het maken van plannen & doelen. Dat vind ik een hele waardevolle aanvulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *