Ga naar de inhoud

Wandelen: m’n dagelijkse dosis educatie

Bron: pixabay
Ik wandel elke doordeweekse ochtend. Door deze wandeling krijg ik uv-straling, licht en energie voor een nieuwe werkdag. Maar het kost wel tijd, wat levert het op?
‘Toch gaf ik mijn ochtendwandeling niet zomaar op’

Ik verander regelmatig van routine. Soms omdat ik denk dat dit beter is, maar vaak ook omdat ik hou van verandering. Ik krijg energie van nieuwe plannen. En dus – omdat ik al anderhalf jaar elke ochtend wandel – herzag ik mijn routine en realiseerde ik me dat ik door mijn ochtendwandeling én het feit dat ik mijn huis wil opruimen voordat ik werk, wél elke dag een half uur minder kan werken. Dat is 2,5 uur per week.

Toch gaf ik mijn ochtendwandeling niet zomaar op, want ik begon eraan, omdat ik me fitter wilde voelen (want meer beweging) en omdat ik meer buiten wilde zijn, vooral in de winter. En had geen alternatief hiervoor. Elke avond wandelen vind ik niet leuk (vooral omdat dan iedereen z’n hond uitlaat en honden haten mij). Bovendien mis je dan in de winter het daglicht.

Wandelen: m’n dagelijkse dosis educatie

Wandelen: m’n dagelijkse dosis educatie
Deel dit artikel op Pinterest
Totdat ik besloot dat ik eigenlijk meer tijd vrij zou moeten maken om dingen te leren. Boeken lezen, podcasts luisteren, nieuwe informatie opdoen & dit toepassen op m’n werk. En ik me realiseerde dat ik dat eigenlijk al doe. Elke ochtend. Heel soms luister ik een roman, maar meestal luister ik management- of zelfhulpboeken of luister ik podcasts over onderwerpen waarin ik me wil ontwikkelen. Wat 70% van de tijd werkgerelateerd is.

Ik besteed dus elke werkdag een half uur aan persoonlijke educatie, terwijl ik ook nog mijn conditie op peil houd, mijn hoofd blij maak met zonlicht, een luchtje schep én mijn huis netjes maak.

Sinds ik me dat realiseer schrijf ik iets vaker iets op tijdens het wandelen (zodat ik het geleerde wat concreter kan toepassen) en geniet ik nog extra. Wat heerlijk dat ik de ruimte heb om al deze positieve dingen te combineren.

Besteed jij veel tijd aan educatie? En wandelen?

1 reactie op “Wandelen: m’n dagelijkse dosis educatie”

  1. Grappig, ik verander ook regelmatig mijn routine. Maar regelmatig (liefst dagelijks) wandelen/fietsen/buiten sporten probeer ik er wel altijd in te hebben. Net als veel lezen, zowel voor educatie als voor de ontspanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *