Meteen naar de inhoud

6 klusjes in het weekend voor een relaxte werkweek

opruimen
Ben ik net lekker aan het werk, word ik weer afgeleid door allerlei kleine klusjes die nog liggen… Inmiddels heb ik een planning voor die klussen die mijn doordeweekse routine in de war schoppen.

Het zijn dingen die je er vaak even ‘bij’ doet en doordeweeks vaak net teveel tijd kosten waardoor de was niet af komt of je aan stofzuigen niet toe komt. Of je blijft je er de hele tijd aan ergeren… Dus heb ik een stapel kleine klusjes ingepland voor het weekend (lees: de zaterdagochtend), waardoor ik doordeweeks meer ‘lucht’ heb.

6 klusjes in het weekend voor een relaxte werkweek

Het beddengoed verschonen | En dan was ik het ook meteen. En als ik geluk heb dan kan ik het buiten hangen en is het net op tijd droog om het er ’s avonds weer op te doen. Zo lekker!

Oud-papier weggooien/ -brengen | In huis haal ik al het oud-papier weg en breng ik naar de schuur. En als de stapel daar te groot wordt, dan breng ik het naar het oud-papier-wegbreng-punt. Het wordt hier ook een keer in de maand opgehaald, maar dan komen ze op zaterdagmorgen vroeg… en dan slapen wij nog 😉

klusjes in het weekend voor een relaxte werkweek

Deel dit artikel op Pinterest

Alle prullenbakken leeg maken | Dat is echt zo’n klusje dat je moet doen, anders blijf je je er de hele tijd aan ergeren dat ze vol zijn. Vooral de prullenbakjes in de wc, de badkamer en de werkkamer worden anders snel vergeten. Doe ik dus ’s weekends even.

Losse spullen op de trap/gang opruimen | Het is hier echt zo’n huishouden waar we spullen die naar boven moeten op de trap leggen en tassen onder de kapstok flikkeren. Als je dat niet regelmatig bijhoudt dan valt er nog eens iemand van de trap en heb je altijd zoveel troepjes.

Lees ook: Later… als ik tijd heb

Koelkast en groentela checken op datum | Het is zo irritant als je ’s avonds naar bed wilt, je doet even iets in de koelkast en er komt een lucht uit…! Maar, nu even geen tijd om de bron te achterhalen. Als je nou elk weekend even doorheen gaat, dan stinkt er nooit meer iets. En je krijgt er misschien nog goede ideeën van voor het weekmenu.

Goed schoonmaken drinkbekers, koffieautomaat, waterkoker | Elk weekend haal ik Anna’s drinkbeker volledig uit elkaar en ga ik echt in de gaatjes boenen. Zelfde geldt voor de koffiemachine en ik check even of de waterkoker alweer ontkalkt moet worden. Als je een baby hebt is dit ook het ideale moment om de flesjes uit te koken.

Als je dit in het weekend doet, dan begint de week meteen goed.

Wat voor klusjes doe jij in het weekend?

Lees ook: Het té ingewikkelde leven van een lijstjemeisje
…en: Handige lijsten voor in de keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *