Ga naar de inhoud

Later… als ik tijd heb

Bron: pixabay / bru-no als ik tijd heb
‘Later… als ik tijd heb,’ Dat is een gedachte die ik echt heel vaak heb op een dag. En dan heb ik het niet over ‘later als ik groot ben’, maar over een uur, drie uur, morgen.

Het is eigenlijk uitstelgedrag, met de illusie dat ik er straks wél tijd voor heb. En dat is natuurlijk niet zo.

Of het nou gaat om schoenen die nog op de mat staan, een klein afwasje op het aanrecht, een stapel papieren die nog uitgezocht moeten worden of spullen die naar boven moeten. Allemaal suggereren ze dat er ooit een moment komt waarop ik tijd heb om al die achterstallige dingen te doen. En uiteindelijk héb ik die tijd natuurlijk ook wel, omdat je er op een bepaald moment tijd voor maakt. Als je je er maar genoeg aan hebt geïrriteerd. Maar het is natuurlijk vreemd om te denken dat ik er géén tijd voor heb als de stapel nog klein en overzichtelijk is en wél als hij enorm is toegenomen. Want dan is het juist meer werk geworden.

Lees ook: Het té ingewikkelde leven van een lijstjemeisje

Daarom heb ik een paar momenten ingebouwd in de dag dat ik tijd heb. Tijd voor die dingen waar ik veel te laat tijd voor heb. Dingen opruimen, uitzoeken of afmaken. Gewoon tijdblokken waarin ik tijd maak voor de dingen waar ik me anders de hele dag rot aan erger.

En uiteindelijk blijkt het dan allemaal maar heel weinig tijd te kosten. Ongeveer net zoveel tijd als doelloos scrollen op je telefoon of wachten tot het water kookt voor de thee.

Stel jij die kleine klusjes ook vaak uit?

Lees ook: Timemanagement | Hoe doe je dat en wat heb je er aan?

3 reacties op “Later… als ik tijd heb”

  1. Een goed artikel om mijn motivatie een beetje aan te wakkeren om toch tijd te maken voor dingen die misschien niet leuk, maar wel nodig zijn! Je hebt helemaal gelijk dat je eigenlijk altijd wel tijd hebt, maar dat het vooral een kwestie is van prioriteit geven aan die kleine niet al te leuke klusjes die je nog zou moeten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *