Ga naar de inhoud

#13 • Bullet journal update • Lente! • Eat that Frog

Een nieuw weekoverzicht. Over kikkers eten, en hoe gaat het nu eigenlijk met mijn bullet journal waar ik hier over schreef? En een aantal boekentips.

Ik had eigenlijk best een topweek. Misschien dat het kwam omdat ik het weekend ziek was (en ik mijn energie weer meer waardeer), door het weer of door het feit dat ik ontzettend inspirerende boeken lees, maar het was echt een fijne week!

Mijn bullet journal (of wat daar van over is)

Een tijdje terug berichtte ik over mijn zelf in elkaar geflanste bullet journal. Hoe gaat het daarmee? Nou eh… hij is een beetje uit elkaar gevallen. Figuurlijk dan. Hoe fijn ik het systeem ook vond, ik ga me ergens toch irriteren aan het feit dat hij niet meer netjes is. Ik kan niet tekenen, maak veel fouten en kras dat dan weer door, het wordt hoe dan ook een rotzooi. En dus besloot tot ik hetgeen ik ongeveer met alles doe… ik ging hem digitaliseren. En ja, ik weet dat er dan een deel van de (offline!) magie wegvalt, maar het werkt verder prima bij mij. Ik maakte een Open Office document met alle info uit mijn bullet journal (want ik gebruikte vooral voor Historiek erg veel hele handige pagina’s), ik gebruikte het originele systeem met een goede inhoudsopgave en verder vooral veel interne links en hij werkt fantastisch. Hij is zelfs veel handiger dan een ‘papieren’, want ik kan meteen linken naar de goede webpagina’s als ik bijvoorbeeld mijn mail moet openen of bestellingen moet checken. Ik ben er echt superblij mee en vind hem zo handig, dat ik hem misschien nog wel eens als sjabloon aan jullie aanbiedt.

Het papieren bullet journal is niet helemaal werkloos nog, want deze gebruik ik nu als selfcare journal. Ik schrijf er elke dag in waar ik dankbaar voor ben, wat voor lieve dingen ik heb gedaan, wat ik moeilijk vond en juist makkelijk, mijn behaalde successen en ik heb aparte tabbladen met persoonlijke doelen (en hoe ik die ga halen) en de Vragenlijst van Proust.

Boeken, boeken, boeken!

Ik schrijf bijna elke week over een boek dat ik aan het lezen of luisteren ben, maar ik lees ook echt veel momenteel. Mede dankzij de e-reader (en de drie maanden kobo-abonnement die ik erbij kreeg). Zo ben ik momenteel het ontzettend inspirerende boek Eat that Frog van Brian Tracy aan het lezen. Het idee (eet eerst een ‘kikker’, ofwel doe eerst de rotklussen) kende ik allang, maar in dit boek wordt nauwkeurig uit de doeken gedaan hoe je die kikker nu eigenlijk vindt. Het gaat over prioriteiten stellen en dat is erg interessant. Echt een aanrader. Ik lees overigens veel inspirerende boeken, dus het kan zijn dat ik binnenkort wat meer boekrecensies online zet. Alleen is dat een ontzettend moeilijk genre, dus ik moet me eerst even goed inlezen hoe dat moet.

☆ Koop Eat that Frog bij bol.com

Daarnaast lees ik ook gewoon boeken ter ontspanning, zoals Het Rosie Project, een boek die ik – zoals ik al meldde op Facebook – al ontzettend lang op mijn verlanglijstje had staan en hij was het waard! Echt een fantastisch boek, één van de paar boeken die ik de komende jaren iedereen ga aanraden. Ik heb hem met een grote glimlach gelezen.

☆ Koop Het Rosie Project bij bol.com

Lente!

En het lijkt natuurlijk een beetje lente te worden, ik word er erg blij van. Niet alleen ziet het er mooi uit, iedereen is weer lekker buiten bezig en blij. Voor mijn gevoel begint de lente altijd op 3 maart, want dan is mijn vader jarig (en beginnen alle verjaardagen in de familie) en is ook de meteorologische lente begonnen. Dus nog een paar dagen…

Meer inspiratie

Verder heb ik steeds meer inspiratie om wat meer artikelen te gaan schrijven. Dat kan ook betekenen dat ik misschien meer elke week een weekoverzicht plaats, maar wel in ieder geval elke maandag een artikel en misschien nog wel wat meer dagen. Ik heb zoveel leuke onderwerpen om wat langer over te gaan schrijven, dat het zonde is om al mijn ‘blog-energie’ te gebruiken voor korte stukjes. Dus dan weet je dat vast. Wil je niks missen? Abonneer je dan op mijn blog door hier rechts je e-mailadres achter te laten. Je ontvangt dan automatisch een bericht bij een nieuw artikel.

Voor sommigen is de werkweek begonnen, voor mij de vakantie. Allemaal veel plezier.

Tot volgende week (of die week erna ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *