Ga naar de inhoud

#4 • Zolder update • Bullet journal • Eindejaarsblues

kerst
Dag allemaal, welkom bij weer een nieuwe aflevering van mijn weekoverzicht! Met een update van de zolder (hij wordt zo mooi!) en waarom we liever klussen dan werken momenteel.

Eindejaarsblues

Zijn jullie er ook een beetje klaar mee? Met het jaar? Ik merk dat m’n energie (vooral als het gaat om werken) een beetje beperkt is. Ik ben best moe, ook al gaan we ’s avonds netjes op tijd naar bed. En ik heb gewoon niet zo’n zin meer. Eerst dacht ik dat het lag aan de stand van de maan ofzo (heb ik normaal gesproken nooit last van), maar ik denk dat het gewoon de eindejaarsblues is. Gelukkig is bij ons ook de – soort van vakantie – begonnen.

Update chill- werk- en knutselzolder

Gelukkig hebben we wat afleiding van de blues, want we waren dus begonnen met klussen op zolder. Niet alleen hebben we vijf volle auto’s rommel weggedaan naar de kringloop, ook heeft Yuri het grootste deel van de zolder mooi geverfd. Alleen lag het project een beetje stil, omdat de vloer van de zolder niet goed was afgewerkt. Dankzij (lang leve…) de woningstichting wordt dit allemaal even gratis opgelost. En word er een mooi hekje om de trapingang gemaakt, zodat we makkelijker op en af kunnen. Enfin, het duurde even voordat dit kon gebeuren, maar deze week is het opgelost. En dus kunnen we vandaag laminaat leggen! En zijn we écht al een heel eind op weg naar onze droomzolder.

Klussers for life

Overigens, nu we wat meer aan het huis doen, komen we er steeds meer achter dat we best goede klussers zijn. Mijn vader en broer zijn klussers en ik had me niet echt in deze categorie geschaard (vooral omdat ik nooit van m’n leven, zoals hen, een vreselijk aftands huis zou kopen en deze zelf zou opknappen). Maar ons gezonde verstand (en een prima ruimtelijk inzicht) helpt ons echt goed op pad. Het blijft een beetje jammer dat het huis niet van onszelf is (want dan zouden we er veel meer aan verbouwen), maar we zien het vast als oefening voor als we ooit een eigen huis krijgen. We blijken in ieder geval meer te kunnen dan we denken. En dat we goed kunnen zoeken op Google en YouTube en dus wat klussers in de familie hebben, draagt daar zeker aan bij 🙂

Mijn perfecte lichaam

Iets heel anders. Een goede manier om gelukkig(er) te worden, is om dankbaar te zijn voor wat je hebt. Helemaal als het gaat om een lichaam is dat soms lastig. Iedereen is slanker dan ik, heeft mooier haar etc. Maar na een bezoekje bij de tandarts denk ik daar héél anders over. Oké, dat ik prettig haar heb, dat weet ik eigenlijk vooral sinds ik Anna’s haar ken (wat vroeger heel vlassig was en nu vallen krullen er binnen een uur weer uit). Overigens heeft Anna prachtig haar om te zien, maar erg handzaam is het niet. Maar goed, dat heeft hier verder niks mee te maken.

Wat ik zeggen wil: los van mijn iets te brede heupen en kleine buikje, heb ik toch een tamelijk perfect lichaam. Vooral omdat hij… werkt! Hij doet het gewoon. Hij staat ’s ochtends op, hij beweegt, maakt me warm, regelt mijn organen, hormonen, bloedsomloop… En ’s avonds gaat hij lekker slapen. En hoewel ik daar op zich best vaak dankbaar voor ben (dat ik – heel breed genomen – gezond ben), realiseer ik me niet vaak hoeveel ziektes ik eigenlijk vooral NIET heb. En dat realiseerde ik me omdat ik bij de tandarts een formulier in moest vullen waarbij ik bij zo’n dertig aandoeningen ‘nee’ kon schrijven. En omdat er mensen om mij heen ziek zijn die even niet zo dankbaar voor hun lichaam zijn. En omdat het pijn in mijn hart doen, om me te beseffen hoe vreselijk het moet zijn als je lichaam niet werkt. Want in the end, it’s all you got. Dus ik geniet maar even van mijn perfecte lichaam, zolang dat nog kan. Mét buik, heupen en bij vlagen irritant haar.

En hoe staat het met het bullet journal?

Ik liet eerder weten dat ik een bullet journal had gekregen van de goede Sint. Vol goede moed begon ik hieraan. En toen ik me realiseerde dat het systeem belangrijker is dan de opmaak, ging het eigenlijk vrij goed. Qua systeem dan. De opmaak was een drama. Niet alleen had ik steeds spijt van mijn teveel aan tierelantijntjes (less is more, kwam ik achter), ik maakte ook zoveel fouten! Bij een simpel weekoverzicht zat ik met de verkeerde datum, de bladzijdes nummerde ik verkeerd (en zoals de kenners weten, er is NIETS belangrijker bij het bullet journal dan een goede index) of ik vergat een kolom en moest dus eigenlijk de hele pagina aanpassen (wat dus niet kan). Na ongeveer een week zag ik het niet meer zitten en besloot ik om terug te grijpen naar het systeem dan ik had, namelijk ook een bullet journal, maar dan in een kleine multomap. Daar kun je bij een fout gewoon een pagina eruit halen, ideaal voor mij 🙂 Ik gebruik het systeem dus nog wel steeds, alleen iets anders. Binnenkort zal ik hierover wel even een langer artikel schrijven.

Hé, een e-book, dat is leuk!

Nog een nieuwtje, ik ben begonnen in mijn eerste e-book. “Oh, heb je een e-reader gekocht?” Nee, ik lees hem gewoon op m’n telefoon om te kijken of het wat voor mij is. Ik wilde het proberen op een tablet, maar die blijken allemaal stuk te zijn (goh, wat een digitaal gezin zijn wij…). Ik heb me aangemeld bij de Online bibliotheek, waardoor ik allemaal gratis boeken kan lezen. Echt, een bibliotheekabonnement is zó handig! Zou echt niet weten wat ik zonder zou moeten. Nou, veel boeken kopen en die dan weer ergens neerzetten waar ik me eraan erger. Nee, de bibliotheek is echt mijn heiligdom: ik lees gewone boeken, luister luisterboeken en nu dus ook e-books (is er nog een type lezen dat ik nog niet ken?).

☆ Check: de luisterbieb app en de e-book app

Kerstmis komt eraan!

Maar goed, het is vrijdag en het is dus bijna kerst. En kerst vind ik altijd gezellig, vooral omdat we dan lekker een dagje met elkaar hebben en een dagje de hort op en dat is met kerst ook meestal erg gezellig. De kerstboom staat al een tijdje en verder hebben we dit jaar eigenlijk niet zoveel prullaria (heb vorig jaar een hoop meuk weggegooid), maar toch voelt het kerstig en gezellig. Nu nog even broeden op een kerstdiner (en een kerstfilm?) en het gaat helemaal goedkomen.

Tot besluit wens ik jullie natuurlijk ook allemaal fijn kerstdagen (en alvast een goede jaarwisseling, maar voor die tijd komt er nog een weekoverzicht, zo is de bedoeling). Oh en bekijk ook even dit artikel van vorig jaar: Kerstvakantie: opgeruimd het nieuwe jaar in!

Leuk dat jullie weer meelazen en geniet lekker van de vrije dagen! En van elkaar. En van je lichaam 🙂

<<< #3 • Lege inbox • Opvoedtip || #5 • Kerst • Make-uploze zondag • E-reader • Instagram >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *