Meteen naar de inhoud

Kerstvakantie: opgeruimd het nieuwe jaar in!

huishouden, schoonmaken, opgeruimd, opruimen
De kerstvakantie is hier in huis altijd het ideale moment om lekker op te gaan ruimen. Je hebt geen zin meer in werk, je hebt tijd en je gaat zo met een schone lei het nieuwe jaar in!

Hoewel we ons elke vakantie voornemen om één en ander op te ruimen, lukt het vaak pas tegen het eind van het jaar. Je hebt twee weken, dus tijd genoeg om én leuke dingen én vervelende klusjes te doen. En het is toch ook gewoon lekker als je het nieuwe jaar helemaal ‘fris’ kunt beginnen. Oh ja en zo tegen het eind van het jaar heeft toch niemand meer zin om héél hard na te denken, dus fysiek werk is ideaal.

Dit kun je allemaal gaan opruimen:

De zolder | Dit is echt iets wat we ons het hele jaar voornemen, maar nooit tijd voor maken. Nu hebben we kortgeleden al heel veel weggegooid, waaronder enorm logeerbed (in de versie van dit artikel uit 2015 hadden we het bed er net neergezet, haha). Dus we hebben al veel meer ruimte, alleen moeten we alles nog even op de goede plekken neerzetten. En kijken of er niet nóg meer weg kan.

Lees ook: Klussen en opruimen in huis: de Huis 10-daagse

De kelder | Dat wordt toch snel een zooitje, aangezien je er vaak kort even komt en niemand het ziet. Ik check dan vaak ook nog even of alles wel houdbaar is. Handig om dit voor de kerstdagen te doen, want dan vind je nog wel eens iets lekker dat op moet 😉

De kledingkast | De dagen voor kerst zijn er prachtige jurkjes in de aanbieding! Lekker kopen dus! En heb je geen ruimte in je kast meer, dan is het een goed moment om je kleren even goed uit te gaan zoeken (lees: weg te gooien).

Lees ook: Marie Kondo met kids | 1. De kleding

De auto schoonmaken | Tja, dit is misschien niet echt voor iedereen nodig, maar voor ons wel, want we hebben vorige week over een onverharde weg gereden…

Grof vuil wegbrengen | Je kent dat wel, er gaat wel eens wat stuk dat niet in de grijze bak past en je flikkert het ergens in de schuur of achter in de tuin. Zoiets waar je je al maanden groen en geel aan ergert. Hoe cool zou het zijn als je dan op 1 januari met een fikse kater de tuin in staart… en er gewoon geen rotzooi meer staat!

De koelkast en diepvries leegmaken (+ bij vrieskou de diepvries ontdooien) | Het is natuurlijk het ideale moment om dit te doen voordat de boodschappen voor het kerstdiner worden gehaald. Want dan heb je vermoedelijk behoorlijk wat ruimte nodig in koelkast en diepvries. En je kunt de diepvries eventueel ook ontdooien. Als je mazzel hebt en het vriest, dan leg je de spullen gewoon lekker buiten.

De rotklussen in huis afmaken | Hier zijn we al mee begonnen. Plintjes wegwerken, lelijke deuren oververven, stekkers wegwerken… Maak een lijst met dingen waar je je regelmatig aan ergert. Kies uit deze lijst een realistisch aantal klussen en je begint het nieuwe jaar met minder ergernissen.

Wat ga jij allemaal opruimen deze vakantie?

Lees ook: Het té meeslepende leven… van een stapel papier

1 reactie op “Kerstvakantie: opgeruimd het nieuwe jaar in!”

  1. Wij hadden ook de kriebels, vooral flink wat klussen in ons nu niet meer zo nieuwe huis afgemaakt. Dingen ophangen enzo, het voelt echt weer fris en af, zo fijn! Niks voorjaarsschoonmaak, juist in de tijd dat je veel binnen bent vind ik het fijn om er wat van te maken. Ik hoop dat jij ook tevreden kunt terugkijken op je inspanningen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *