Meteen naar de inhoud

De Fout

Bron: Pixabay / Stevepb

Ik kijk nog een keer, klopt het echt? Heb ik dit echt gedaan? M’n hart klopt in m’n keel, ik krimp ineen, m’n ogen worden groot en m’n hart wordt koud als ik me realiseer dat ik een fout heb gemaakt…

Vanaf dan wordt alles ietsje waziger. Ik ga m’n gangen na, bedenk me hoe ik in hemelsnaam deze administratieve fout heb kunnen maken. Ik bedenk een nieuw systeem in m’n administratie. Een nieuwe planning, een extra controle. Ik ben er uren mee bezig om te zorgen dat deze fout nooit, maar dan ook nooit, meer voor kan komen.

Lees ook: Mindfulness | Wat is dat nu eigenlijk?

Ik vergeet m´n kind bijna van school te halen door de stress. Terwijl ik naar haar school ren voel ik me naar. Ik heb het gevoel dat er heel groot op m’n voorhoofd staat dat ik een fout heb gemaakt. Van een mooi, zorgeloos leven, leef ik nu als een mislukkeling. Het was allemaal een show, dit is wie ik echt ben. Een stumper. Ik maakte een namelijk een fout! Ik sta – bijna huilend – op het schoolplein. Wat. Is. Dit. Erg!

Een fout! En toch…

Het was een zakelijke fout. Met een factuur. Een gebied waar ik sowieso weinig verstand van heb, maar ja als ZZP’er moet je nu eenmaal alles zelf doen. Ik heb al veel facturen verstuurd en er gaat eigenlijk bijna nooit iets fout.

Het is no big deal. Kan gebeuren. En toch, een halve dag naar de kloten.

Hier moet ik dus nog aan werken.

Ben jij ook zo goed in fouten maken en zo slecht in ermee omgaan? 😉

Lees ook: Alles gaat voorbij

1 reactie op “De Fout”

  1. Door mijn werk in de zorg kan ik inmiddels iets beter relativeren. Bij dit soort foutjes haal ik mijn schouders op. Er is immers niemand dood gegaan 😉 op die keer dat ik een kinderfeestje na dan. Toen ben ik wel 2 dagen naar geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *