Meteen naar de inhoud

RSS reader: alleen lezen wat je zelf wilt

Bron: pixabay / Pexels
In een wereld vol reclame, ingewikkelde logaritmes en de hevige strijd om je aandacht van al die gevaarlijke multinationals, vind ik zoiets simpels als een RSS reader echt een verademing. Gewoon lezen wat je zelf wilt. Meer niet.

Ik ben van nature heel nieuwsgierig, maar soms word ik gek van al het negatieve, onbelangrijke nieuws, zogenaamd ‘urgente’ opinie, lobbyisme, vreselijke wereldproblemen en persoonlijke sores dat er zo gemiddeld op je pad komt als internetgebruiker. Dan krijg ik bijna zin om NIKS meer te gaan lezen online.

Maar dat is jammer, want er is ook weer zoveel inspirerends te lezen op internet. Dat mis je dan ook allemaal. En aangezien je die dingen over het algemeen niet leest op nu.nl of facebook, besloot ik maar eens terug te grijpen op een vriend van vroeger: the good old RSS reader.

Feeder

Ik gebruik momenteel Feeder, eigenlijk puur omdat hij bij Google bovenaan stond qua resultaten. En hij doet het prima, dus waarom op zoek naar een andere? Het enige nadeel is dat hij maar eens per dag refreshed (of je moet ervoor betalen), maar dat vind ik zelf geen probleem. Ik hoef niet meer per se zo actueel te zijn.

Via deze feedreader, die ik eenvoudig kan gebruiken als chrome-extensie volg ik heel veel inspirerende blogs en websites. En bij al die berichten die voorbij komen, sla ik er nog een hele hoop over en lees ik alleen de hele interessante. Bij een appeltje of een kopje koffie. Lekker lezen op je eigen tempo, zoals we vroeger het tijdschrift hadden.

Hoe lees jij je inspirerende internetberichten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *