Meteen naar de inhoud

#12 • ‘Geheimschrift’ • Ziek • Affirmaties

Het eerste weekoverzicht op maandag! Kun je nu de werkweek hiermee beginnen in plaats van het weekend. Maakt eigenlijk ook niet zoveel uit. Lees mee.

Dat het weekoverzicht voortaan niet meer op vrijdag is, maar op maandag heeft alles te maken met de donderdagavond. Op deze avond schrijf ik namelijk normaal het weekoverzicht. Nu ik iets anders doe op donderdag kon dat niet meer en probeerde ik het op woensdag, maar iets actueels schrijven dat pas over anderhalve dag online komt vond ik raar. Aangezien ik mijn zondagavonden toch veel op het Chromebook doorbreng, leek me dit de ideale avond om het weekoverzicht naartoe te verplaatsen.

Russisch leren

‘Ik merk dat ik er erg
blij van word om
dingen te leren’

Op donderdagavond gaan Yuri en ik namelijk Russisch leren! Het leek ons al langer leuk om iets samen te doen en ik merk dat ik er erg blij van word om dingen te leren. Een tijdje terug was Yuri begonnen met een cursus Russisch, maar die was eigenlijk een beetje stoffig geworden. Dus nu beginnen we opnieuw. Samen. Voor nu zijn we vooral een beetje de letters aan het ontcijferen. Jaren geleden ben ik naar Moskou geweest en ik weet dat er een moment is dat je hoofd die letters zonder moeite kan vertalen, dus daar werken wij nu naar toe. Ik heb Anna wijsgemaakt dat we een ‘geheimschrift’ aan het leren zijn en ik kan niet wachten tot het schrift goed in m’n hoofd zit.

Ziek… 🙁

Verder was afgelopen weekend nogal suf voor mij, want ik was een beetje ziek. Niet echt ziek-ziek, maar vooral heel erg verkouden, waardoor mijn energielevel nogal dramatisch was. Gelukkig heeft de andere helft van het gezin allemaal leuke dingen gedaan en kon ik lekker chillen en de bacillen eruit snotteren. Ik ben nu weer extra dankbaar voor mijn gezondheid en voor mijn lieve zorgzame echtgenoot 🙂 Het gaat nu gelukkig al een stuk beter.

Te veel… of te weinig prikkels?

Ook verscheen er een nieuw artikel afgelopen week over stress die ik eerder had. Ik vind het soms wat lastig om de balans goed te houden qua prikkels, maar volgens mij heeft iedereen (wiens leven wel eens beetje verandert) dat wel.
☆ Lees: Te veel… of te weinig prikkels?

Affirmaties

Een tijdje geleden ben ik begonnen in de Miracle Morning van Hal Elrod. Ik zal hier nog een keer uitgebreid over schrijven, maar één van de dingen uit dat boek dat ik echt nooit had gedaan, zijn affirmaties. Ik begreep niet hoe dat werkte. Nu wel. En dus heb ik ook een lijst met affirmaties opgeschreven en die opgehangen naast mijn spiegel. Elke morgen als ik m’n haar doe en me opmaak lees ik deze door. Heel hard door het huis roepen gaat me wat ver (bovendien slaapt dan iedereen nog), maar in mijn hoofd komen ze al goed binnen.

☆ Lees ook: #1 • Boekenclub • Miracle Morning • Facebook • Happy Color

Even in het kort wat affirmaties zijn en waarom ik ze nu wel nuttig vind. Affirmaties zijn dingen die je ’s morgen tegen jezelf zegt. Het is eigenlijk een reactie op dingen die je onbewust tegen jezelf zegt en die je leven negatief beïnvloeden. Dingen zoals: ik ben niet goed genoeg, ik ben niet leuk genoeg, etc. Het idee is dat je hierdoor je brein langzamerhand nieuwe informatie geeft. En je meer een beeld van jezelf krijgt die je wilt, een positiever beeld in de meeste gevallen.

Het Happiness Project

Overigens, ben ik momenteel Het Happiness Project aan het luisteren van Gretchen Rubin. Ik heb haar boek Steeds beter gelezen en ik luister vaak naar haar podcast, maar dit boek zorgt ervoor dat ik alles wat ze doet in een beter perspectief kan plaatsen, echt een aanrader dat boek!

Nou dat was het wel. Oh ja en we kochten onszelf een nieuwe lattenboden en nu worden we elke dag met rugpijn wakker… moeten nog even wennen dus. Maar dat komt vast goed.

Fijne werkweek! 🙂 En tot volgende week

<<< #11 • Vragen van Proust • Dagboek-app • Stress!

3 reacties op “#12 • ‘Geheimschrift’ • Ziek • Affirmaties”

  1. Wat gaaf dat jullie Russisch leren! Leuk ook om dat samen te doen. Ik ben erg benieuwd naar die Miracle mornings en affirmaties van je. Ik heb op het moment ochtenden uit de hel.

  2. Wat ben jij productief bezig zeg, en nog wel ondanks een flink ‘koutje’! Russisch.. dat is me wat. Is er een speciale reden waarom van alle talen juist Russisch?? Zelf probeerde ik mezelf als kind Spaans en Bahasa Indonesia aan te leren, waar ik voor een klein deel in slaagde 🙂 Nooit geweten waar die behoefte vandaan kwam, geinig.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *