Ga naar de inhoud

#1 • Boekenclub • Miracle Morning • Facebook • Happy Color

Bron: pixabay
Hoi, ik ben er weer eens. Het was hier een tijdje stil. En daarom heb ik besloten de structuur van MindStones wat te veranderen. En ik denk dat jullie het echt heel erg leuk gaan vinden. Ik wou dat ik het eerder had bedacht. 🙂 Lees gauw verder (want er is een boel te lezen!)

De belangrijkste reden dat het hier zo stil was, is dat het niet echt lukte om verhalen ‘rond’ te breien. Ik schreef best veel artikelen, maar was over allemaal te ontevreden om ze te plaatsen. En ik realiseerde me ineens hoe dat kwam. Ik ben een beetje zat om van die lange lappen tekst te schrijven over één onderwerp. Veel onderwerpen lenen zich wel voor zo’n 100/200 woorden, maar dan is Google ontevreden. Daarom ga ik het nu heel anders doen.

Voortaan Weekoverzichten!

Bron: pixabay / bru-noVoortaan zal ik elke vrijdag om 12.00 uur een weekoverzicht delen. Deze is gevuld met allerlei kleinere artikelen, overdenkingen, maar ook links, tips, inspiratie etc. Eigenlijk waar je elke week – zo net voor het weekend – echt zín in hebt. Hoop ik dan. Veel persoonlijke verhalen, maar dus ook links naar elders op het internet. Af en toe zal ik nog wel een ‘rond’ langer verhaal delen, maar hierop ligt nu de focus. Daar wordt Google misschien niet blij van, maar ik wel! En ik hoop jullie ook. Bij deze dus het eerste weekoverzicht!

Dagen Rugpijn, hels!

Dus, hoe was mijn week? Nou, hij begon niet echt goed (er vanuit gaande dat hij op zaterdag begint, in dit weekoverzicht in ieder geval). Zaterdag werd ik wakker met rugpijn… Nou ben ik meestal wel erg slecht met pijn, maar de pijn zat rond mijn schouder en als ik niet teveel bewoog, was het goed te doen. Dus probeerde ik de hele dag heel mindful om me zo min mogelijk te bewegen. Het was erg intensief en vooral ook erg pijnlijk, dus veel positiefs kan ik er eigenlijk niet van maken. Het duurde uiteindelijk een stuk of vijf dagen, waaronder drie vreselijk irritante nachten, omdat ik bij het draaien steeds wakker werd van de pijn. Maar goed, het werd elke dag minder en dat was dan wel weer fijn. Komende dagen ga ik lekker ronddraaien en er van genieten dat alles weer werkt! Love my lijf!

Wees onzichtbaar (Murat Isik)

Boekenclub: slimme mensen die geïnteresseerd zijn

Sinds een tijdje zit ik bij een boekenclub. En dat is echt zó leuk! Toen ik de eerste keer enthousiast thuiskwam, vatte ik de avond als volgt samen voor mijn man: “Ik praatte twee uur met slimme mensen die écht geïnteresseerd waren in elkaar.” Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mij gebeurt dat niet vaak. Uiteindelijk maakt het dan eigenlijk niet uit waarover je praat, het is – tot nu toe – altijd leuk en interessant. Tot nu toe lazen we Een onberispelijke man, De ondergrondse spoorweg (aanrader!) & Zeven soorten honger. En ik mag nu beginnen aan een boek waar ik héél nieuwsgierig naar ben en ook erg hoge verwachtingen van heb: Wees onzichtbaar van Murat Isik.

☆ Wil je ook bij een leesclub? Zoek er één via Senia of volg de tips van Merel (De Groene Meisjes)

‘Bestaan lelijke mensen?’

‘Bestaan lelijke mensen?’ Een interessante vraag die afgelopen week ineens opspeelde. Het kwam deels door deze blog van Saskia (Twinkelbella) en op dezelfde dag vertelde Anna dat er twee kinderen in haar klas ruzie hadden en dat de ene de ander ‘lelijk’ vond. ‘Is dat meisje lelijk?’ vroeg ik mij ineens af en ik vond eigenlijk van niet. Ik vind eigenlijk alle kinderen in Anna’s klas vooral schattig. Zelfs die met een iets te brutaal bekkie. Toen ik op Facebook iemand tegenkwam die ik als kind kwalificeerde als ‘lelijk’, realiseerde ik me dat ik inderdaad niemand meer lelijk vind. Want nu zie ik haar als prachtige, stoere en lieve vrouw. Ik ben sowieso een stuk minder veroordelend denk ik. Maar goed, dat is waarschijnlijk ook gewoon ‘volwassen’ worden. Dus om antwoord te geven op de vraag: Nee, lelijke mensen bestaan niet. Behalve als je kind bent dan 😉

Mijn Miracle Morning

Afgelopen weken heb ik een nieuwe podcast ontdekt: The Self Help Hipster. Echt een leuke podcast om te luisteren: interessant én grappig. Elke afleveringen bespreken Lianne Kay en Andrew Chin hun 30-day challenge én een zelfhulpboek. En daarna haak ik af, want de andere items, obsession en pop culture pleasure, interesseren me niet zo. Eén (oude) aflevering ging het over het boek The Miracle Morning van Hal Elrod. De basis van die Morning is dat je eerst dingen doet voor jezelf (waar je blij van wordt) en dan pas begint met de dag. Volgens het boek moet je daarvoor elke dag een uur eerder opstaan. Maar toen ik eens bij mezelf naging, wat ik dan zou doen in die ochtend, realiseerde ik me dan ik – onbewust – al een Miracle Morning heb! Ik word elke dag om 07.00 uur wakker en begin om 09.00 uur met werken. En in de tussentijd doe ik dit:
Heerlijk douchen • Lekker tutten • Luxe ontbijten • Mijn lievelingsmeisje wakker maken • Voor haar zorgen • Fietsen • Wandelen • Podcast luisteren • Het huis opruimen.
Ik ben kortom totaal gereset en helemaal chill tegen de tijd dat ik achter mijn bureau zit. En daar hoef ik niet eens een uur eerder voor op te staan! 🙂

Facebook? Oh ja, facebook…

Na mijn Kluizenaarsmaand had ik het een beetje gehad met Facebook. Of eigenlijk had ik er niet meer zoveel mee. Dat heb ik nog steeds niet. Ik bekijk het echt sporadisch en ik heb besloten om nergens meer te reageren. Behalve in besloten groepen. Want ik vind het eigenlijk heel intimiderend dat al je vrienden kunnen zien waar jij reageert. En hierdoor ben ik dus een soort van verlost van de ‘druk’ om dingen te liken. Wat heel erg fijn is. Dus not much Facebook for me anymore.
☆ Wil je ook minder Facebook? Download dan deze extentie.

Van rommelhok naar moderne hippe extra ruimte

Oh en dan hebben we nog de zolder! Daar waren we dus in de Huis 10-daagse mee begonnen. Nou, inmiddels is hij echt heel erg leeg en heeft Yuri al een flinke ruk gemaakt met beitsen en verven. De zolder wordt echt supermooi!! Helaas kunnen we nu even niet verder, omdat de vloer moet worden nagekeken, voordat we laminaat kunnen leggen. Maar echt, het ziet er nu al gaaf uit. Echt zonde dat we dit prachtig stukje huis hadden laten verworden tot een stofnest met rommel. Overigens veel credits voor Yuri, die echt héél veel aan het verven is (als ik het doe, dan wordt de hele zolder wit, potten verf over de vloer, in m’n haar etc.).

Guilty Pleasure: Happy Color

Oh en dan probeer ik nog om elke week een guilty pleasure te plaatsen. Al zeg ik eerlijk dat ik me er niet echt schuldig over voel, want ik doe genoeg ‘nuttigs’. Maar ons hele gezin is momenteel ik ban van Happy Color – Color by numbers. Nu houden Yuri en Anna al langer van Color by number (en sturen hun tekeningen dan naar elkaar toe enzo), maar ik was er niet echt van onder de indruk. Ook omdat ze dan soms wedstrijdjes deden en ik hou eigenlijk nooit van time-based spellen (ben ik veel te chill voor). Maar nu… nu kwam ik erachter dat er elke keer als een plaatje klaar is, een animatie verschijnt. Waarbij je dus kunt zien hoe het plaatje is ingekleurd. En die kun je dus heel erg mooi maken (ben je wel drie keer langer bezig, maar hé, ik hou toch niet van haast). En nu ben ik ook helemaal in de ban van het spel. En het is wel een beetje soort van verslavend. Gelukkig heb ik verplichtingen 😉

Nou, wat vinden jullie van de nieuwe opzet? Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik. Als je ergens op wilt reageren, doe dat gerust hieronder, leuk! En als je ’t niks vindt, mag je het ook zeggen, dat kan ik wel aan. (nee, jíj schrijft leuke dingen) 😉

| #2 • Sinterklaas • Capsule Wardrobe >>>

8 reacties op “#1 • Boekenclub • Miracle Morning • Facebook • Happy Color”

  1. Als jij het leuk vindt, vind ik het meestal ook leuk! ? Nee, zonder gekheid: blog lekker over wat je zelf interessant vind. Ik wil ook bij een leesclub, dus ga je linkjes even bekijken.

  2. Ah leuk! Wat fijn dat je iets hebt gevonden waar je weer enthousiast van wordt. Ik vind het leuk ?. Denk er ook al een tijdje over na om bij een leesclub te gaan. Lijkt me hartstikke leuk!

  3. Leest lekker weg hoor! – geen klachten vanuit deze kant (gelukkig maar want ik lees veel bloggers die deze weg in slaan) 😉 Nu ik erover nadenk: mijn maand-memo is ook van dit soort structuur. En die post weet ik altijd klaar te krijgen (artikels dan weer niet, inderdaad..) – best gek is dat. Maar hé, zo lang het werkt en niemand zeurt over té veel ‘interessante zaken’ en inspiratie (? :P) zie ik het probleem er niet van in. Ik denk trouwens dat ik je sowieso wel zou lezen, al ontbrak het aan ‘headings’ en wit-ruimte e.d… De stof die je ons voorschotelt blijft fijn leesvoer 🙂 x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *