Ga naar de inhoud

Zet deze 6 notities altijd in je smartphone

Nu ik een bullet journal heb, gebruik ik minder apps. Da’s logisch. Maar toch blijf ik erg blij met mijn Google Keep en deze belangrijke notities die hier in staan en die ik altijd bij de hand wil hebben.
‘Je kunt ook standaard een papieren notitieblok in je zak stoppen.’

Ik neem namelijk meestal mijn bullet journal niet mee naar de winkel of tijdens een wandeling, maar mijn smartphone wel. Voor deze notities gebruik ik Google Keep, maar je kunt ook andere apps voor to-do lijsten gebruiken, zoals Toodledo, Wunderlist of Any.do. Je kunt ook standaard een papieren notitieblok in je zak stoppen.

Dit zijn de lijsten die je altijd nodig hebt:

Ideeën

Bij mij zijn dit vooral blog ideeën of items die ik wil behandelen in mijn weekoverzichten. Vaak zet ik ze dan later alsnog in m’n bullet journal, maar ik heb ze alvast genoteerd zodat ik ze niet kan vergeten.

Nog te kopen

Op deze notitie komen vooral de dingen die we bij een specifieke winkel moeten kopen. Zoals bijvoorbeeld een tape dispenser, die je koopt bij de bouwmarkt. Mascara of een nieuwe lamp voor in de oven. Bij deze laatste zet ik dan meteen even de specificaties, anders heb je er natuurlijk niks aan. Als ik in een winkel loop, check ik vaak wel even of er nog iets op m’n lijstje staat dat ik meteen mee kan nemen.

Lees ook: De ideale boodschappenlijst

Maten van je huis

‘Maar áls je diegene dan ziet, ben je weer vergeten wat je ook alweer wilde vragen.’

Hierin zet ik maten van mijn ramen en deuren (waar nog een keer een goed rolgordijn voor moet), maten van de deurmat (die soms moet worden vervangen), maar ook van de trapingang op de zolder, zodat we weten wat er wel en niet op de zolder past. Deze maten zijn altijd handig om bij de hand te hebben als je een leuke aanbieding ziet.

Dingen die je een ander moet vragen

Je kent dat vast wel, dat je denk: “Oh, ik moet even … vragen hoe dat zit.” Maar … is net niet op z’n plek of is anderszins niet bereikbaar. Of je hebt gewoon even geen tijd om hij of zij te raadplegen. Maar áls je diegene dan ziet, ben je weer vergeten wat je ook alweer wilde vragen. ‘Dan zou het wel niet belangrijk genoeg zijn geweest’, mopper je, maar dat weet je pas als je het opschrijft in je app en even je smartphone checkt. Hierin zet ik soms ook dingen die ik wil overleggen voor m’n werk, als ik zie dat Yuri net heel druk is.

Onthouden

Zet deze notities altijd in je smartphone
Deel dit artikel op Pinterest
Hierin plaats ik vooral links die ik graag wilt onthouden en later nog eens op m’n gemakje wil doorlezen. Links over allerlei dingen die ik interessant vind. Overigens doe ik er niet altijd wat mee, maar het zou toch eventueel handig kunnen zijn… 😉

Boeken die je wilt lezen/ muziek dat je wilt luisteren

Deze notitie is ideaal als je op een verjaardag zit en iemand verteld over een leuke serie of een leuk boek en je denkt: hé, die ga ik eens opzoeken.

Het is overigens altijd handig om dingen op te schrijven/typen, al is het alleen maar omdat je het dan beter onthoudt. Dus dan heb je misschien het lijstje zelf niet eens nodig, maar heeft het toch nut gehad om het op te schrijven (overigens werkt schrijven dan wel weer beter dan typen, denk ik).

Welk lijstje in je telefoon kun jij niet zonder?

Download Google Keep
Lees ook: Vijf handige planning apps

4 reacties op “Zet deze 6 notities altijd in je smartphone”

 1. Leuke blog! Ik heb sowieso een ‘boeken die ik nog wil lezen’ lijstje op mijn telefoon, voor het geval ik in een boekhandel of bibliotheek ben. 🙂
  En ik heb een boodschappen-app met lijstjes per winkel, heel handig.
  Wat handig om ook de maten van je huis in je telefoon bij je te hebben, voor de dingen die je noemt!

  Ik heb ook een tijd Google Keep gebruikt en vond hem best handig, geen idee waarom ik hem niet meer gebruik. Misschien bij een nieuwe telefoon vergeten hem over te zetten?

  1. Dat boekenlijstje doe ik expres niet, omdat ik anders bang ben dat de druk te hoog wordt, want waarschijnlijk wordt hij dan al snel veel te lang 😉

 2. Wat een handige lijst!
  Ik gebruik een app voor de boeken die ik wil lezen, hierin kun je ook een leesdoel voor jezelf opstellen en reviews lezen van anderen en zelf schrijven en natuurlijk boeken opzoeken en opslaan in een nog te lezen lijst. Ook kun je bijhouden Hoe ver je bent met lezen in een boek en kun je heel makkelijk zien welke boeken je al hebt gelezen. Ik zelf lees voornamelijk boeken van de bieb en dan wil ik nog wel eens boeken meenemen die ik al eerder heb gelezen, met deze app voorkom ik dit!

  Een erg leuke app. Hij heet Goodreads,

  1. Ik heb goodreads ook een tijdje gebruikt, alleen met die lijsten van ‘nog te lezen’ ben ik bang dat ik dat hij te lang wordt en dat ik me dan teveel ‘verplicht’ voel om dingen te gaan lezen… maar kan me wel voorstellen dat het erg handig is! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *