Meteen naar de inhoud

Yes, het is weer maandag!

Bron: Pixabay / StartupStockPhotos
De maandag is een soort internationale ‘vervelende’ dag, omdat het leuke weekend voorbij is én de saaie werkweek weer begint. Ik vind dat helemaal niet, ik vind maandag een topdag!

Sterker nog, ik ben op zondagavond alvast mijn werkweek aan het plannen, omdat ik er zo’n zin in heb. Nou scheelt het natuurlijk bij mij ook, dat ik Anna tijdens mijn werkweek niet zoveel hoef te missen, omdat ik onder haar schooltijden werk. En op die momenten dat ik haar niet zie, weet ik dat ze het héél erg naar haar zin heeft. Voor mij heeft de werkweek eigenlijk alleen maar voordelen. De voordelen op een rijtje:

Ik heb weer ritme

Dat is voor mij echt zo belangrijk! Ik ben om deze reden doordeweeks zo’n 300% productiever dan ’s weekends. En dan heb je ’s weekends ook een excuus om niet productief te zijn, want het is weekend. Terwijl ik juist veel blijer word als ik productief ben. Luieren word ik vaak onrustig en moe van zelfs. Behalve als ik ondertussen een boek lees, want dan ben ik voor mijn idee wel weer productief.

Ik ben gezonder

Voor mijn gevoel begint elke maandag mijn leven weer opnieuw en dan ga ik lekker gezond doen. Ik ga elke ochtend wandelen en ik fiets veel meer. Omdat ik naar Anna’s school moet of even naar het postkantoor voor Historiek.

Lees ook: Mijn 7 gezonde dagelijkse gewoontes

Ik ben weer nuttig

Deel dit artikel op Pinterest

Ja, dat vind ik dus ook fijn. Niet dat ik het weekend niet nuttig ben hoor. Ik ben natuurlijk nuttig als gezelschap, ik doe nog wat huishouden en soms maak ik lekkere dingen. Maar omdat ik doordeweeks veel productiever ben, voel ik me ook veel nuttiger. Dan doe ik alle dingen die ik doe op zondag namelijk ook. Maar dan tussen 15.30 en 19.00 uur 😉

Ik heb de kans op een succesvolle week

Ja, dat is nog wel de belangrijkste reden. Op maandag heb ik een to-do-list en een planning. En omdat ik dus helemaal opnieuw begin, kan deze lijst voor mijn gevoel altijd weggewerkt worden. Ik begin er in ieder geval altijd enthousiast aan en vol energie. En pas gaandeweg de week kom ik erachter dat ik het allemaal net iets te rooskleurig heb gezien 😉

Kortom ik vind de maandag echt een fijne dag.

Heb jij ook altijd zin om maandag weer te beginnen?

Lees ook: Vrijdag: losse eindjes dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *