Meteen naar de inhoud

#24 • Surprise Party • Duolingo • Instagram

Gelukkig blij liefde
Het is hier al anderhalve week stil op MindStones, tijd voor een update! En paar persoonlijke updates en alvast een tipje van de sluier van wat je in 2020 kunt verwachten op MindStones!

De reden dat zo ongeveer alles in mijn leven een beetje bleef liggen, was dat mijn hoofd nogal vol zat.

Surprise Party

Ik organiseerde namelijk een surprise party voor mijn man, die afgelopen week 40 werd. En dat kan ik dus niet en dat is niet voor mij. Dat dacht mijn hoofd althans, maar ik besloot er gewoon tegenin te gaan. Wat heel goed uitpakte, want ik bleek ineens allemaal dingen wèl te kunnen en het feestje verliep bijna helemaal vlekkeloos (behalve dat de partypopper de verkeerde kant uitschoot, maar volgens mij gebeurt dat iedereen?). Ondanks dat ik alles tot in de puntjes en ruim op tijd had geregeld (normaal doet Yuri de feestjes en hij is daar nogal goed in, dus de lat lag hoog) zat mijn hoofd op een bepaald moment wel vol. Dat accepteerde ik verder ook maar en wat vond ik het HEERLIJK toen ik eindelijk mocht zeggen wat er was, want ik had Yuri & Anna niks verteld en dat voelde toch niet zo fijn. Dus nu ben ik heel erg blij dat ik niks meer te verbergen heb 🙂

Duolingo (en hoe iedereen ineens talen leert)

Een tijdje terug schreef ik al ergens in een blog dat ik bezig ben om een vreemde taal te leren via Duolingo, namelijk Zweeds. Daar willen we namelijk op vakantie. En voor hygge en andere Slow Living dingen is Zweeds natuurlijk sowieso handig. Ik had 64 dagen aaneengesloten elke dag Zweeds geleerd… en toen was ik het blijkbaar ÉÉN dag vergeten (had vast iets met een vol hoofd en feestje te maken) en toen was mijn ‘streak’ dus verbroken. Erg frustrerend was dat, maar ook Yuri en Anna hadden dit al meegemaakt. En dan is de motivatie ineens een beetje weg. Totdat we naar de Ikea gingen en ik een willekeurig Zweeds boek open sloeg. Ik bleek dus toch wel heel veel woorden te kennen. Ik kan verdorie al bijna een boek lezen in Zweeds!! Dus ik heb nu weer heel veel motivatie.

Wat overigens ook grappig is, Anna leert dus Engels met Duolingo. En dat vertelt ze heel trots op school. Dus nu leert een ander vriendinnetje ook Engels. En een vriendinnetje dat al Engels kan, leert nu Frans. Leuk toch? Achtjarige meiden. Heerlijk al die apps en mogelijkheden 🙂

Rugpijn

Behalve dat mijn hoofd een beetje vol zat, was mijn rug er ook niet best aan toe. Ruim een week heb ik echt veel last gehad van rugpijn en hoeveel het nu overdag niet meer zo erg is (vooral als ik me omdraai in bed), is het er dus nog steeds. Heel frustrerend, maar ik ben ook wel blij dat het niet zo erg is als in het begin, toen ik echt de hele dag non-stop hele irritante pijn had. Dan ben ik mentaal dus helemaal niet sterk en ik word er echt heel verdrietig van. Gelukkig kan ik er wel enorm van genieten als het weer is afgezakt. En nu maar snel weer sporten (want rugpijn komt altijd als ik niet sport, maar i.v.m. wedstrijden bij de badminton en afspraken op zaterdagochtend had ik niet gesport).

Lees ook: Vrij? Dat is niet zo goed voor mij

Instagram, het is tóch leuk

Zoals ik al eerder liet weten, gebruik ik sinds kort weer Instagram. Vooral voor onze boekwinkel. Privé blijf ik het een beetje lastig vinden om echt leuke foto’s te maken en gebruik ik eigenlijk alleen stories. Maar bij de winkel (@geschiedenisboeken) krijg ik steeds meer volgers en likes en ik krijg steeds meer ideeën om de feed iets leuker te maken, doordat ik allemaal andere boekenwinkels en – liefhebbers volg. Ik snap kortom ineens wat er nu leuk aan is. Als je me privé wilt volgen, dan kan dat via @lilian.mindstones.

Nieuwe artikelen

Oh, er verschenen natuurlijk ook een hoop artikelen sinds het laatste nieuwsoverzicht, namelijk deze:

Plan voor 2020

Voor 2019 had ik een soort maandthema’s (waar ik na mei ofzo mee ben gestopt), maar in 2020 heb ik een jaarthema. Er is één ding wat denk ik erg goed is voor mij om te leren, waardoor mijn leven op allerlei vlakken beter wordt. Binnenkort zal ik dit ook met jullie delen, maar dat weet je dit alvast. Het wordt een erg GROOT ding (voor mij dan, er zijn ook mensen die er hun hand niet voor omdraaien).

Motiverende Maandag

Tenslotte wil ik het nog even hebben over Motiverende Maandag. Toen ik ermee begon wist ik natuurlijk niet of er iemand op zat te wachten, maar er melden zich wekelijkse weer nieuwe mensen aan, zo leuk! Via deze link kun je je aanmelden én kun je de laatste mails lezen, zodat je weet wat je kunt verwachten: Motiverende Maandag.

Nou, dit was het weer. Alvast een fijn weekend en dinsdag staat er weer een nieuw artikel klaar!

<<< #23 • Digitaal Minimalisme • Boekenclub • Zwemdiploma

6 reacties op “#24 • Surprise Party • Duolingo • Instagram”

 1. Wat leuk allemaal – op die rugpijn na dan. Bijna een boek in het Zweeds kunnen lezen is wel een enorme motivatieboost. Voor mijn werk zie ik regelmatig Deens en Zweeds voorbij komen – bijvoorbeeld als ik het in een CMS moet zetten en die talen spreken me allebei wel aan, omdat ze zo lekker logisch zijn op veel punten als je al wat Europese talen (Engels/Duits) kent.
  Audrey onlangs geplaatst…Mijn ervaring met Too Good To Go – wat krijg je bij supermarkten in je Magic Box?My Profile

  1. Veel Zweedse woorden lijken inderdaad óf op het Engels óf op het Nederlands (Duits ben ik zelf niet goed in ;-)). Maar vervelend genoeg zijn er ook weer woorden die precies iets anders betekenen (springer=rennen / rock=jas). Maar de woordvolgorde is wel precies hetzelfde als in het Nederlands, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Engels.
   Lilian onlangs geplaatst…#24 • Surprise Party • Duolingo • InstagramMy Profile

 2. Wat een leuke dingen allemaal! Wat goed dat je die surpriseparty bent gaan organiseren ondanks een gevoel van ‘ik ben er niet goed in’ en ‘hij organiseert zelf altijd topfeestjes, dus hoe kan ik die overtoppen?
  Heel herkenbaar met Duolingo, de streak is een enorme drijfveer, en als je dan een dagje mist, voelt dat zo vervelend… Ik leerde er Frans mee, maar stopte er mede door het missen van een dagje mee. Hoewel, ik van de berichten van hoe hoog je in rang stond en al dan niet zakte, of dat er mensen boven je stonden met 300.000 x meer punten ook niet echt bemoedigen…
  Maar wat super dat jij er gewoon een Zweeds boek door zou kunnen gaan lezen! Dan loont het zeker om er mee door te gaan. 🙂
  Giovanna Jansen onlangs geplaatst…Nieuw jaar | nieuwe plannerMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge