Ga naar de inhoud

Ik had een vrije middag…

De fiets als teken van vrijheid!
Doordat Anna dit jaar ook op vrijdagmiddag naar school moet, had ik een extra middag om te werken. Maar ja, om nou te gaan werken op het minst productieve tijdstip van de week?

Dus besloot ik dat ik een betere invulling moest vinden voor de vrijdagmiddag. Ik twijfelde tussen twee dingen:

  • Het huis schoonmaken (want hé er loopt geen kind in de weg en je gaat ‘schoon’ het weekend in)
  • Iets leuks doen in m’n eentje, wat ik anders niet zou doen

Daarom besloot ik het om te wisselen, de ene week zou ik het huishouden doen en de andere week iets leuks voor mezelf.

Lees ook: 5 voordelen van het zelfstandig ondernemerschap

Mijn eerste vrije middag

Ik had een vrije middag
Deel dit artikel op Pinterest
En na een week het huis schoon, was hij daar: mijn vrije vrijdagmiddag. En ik bedacht best veel dingen die ik kon doen, maar die kon ik óók doen met Yuri of met Anna. De eerste middag bracht ik dus door met Yuri. De volgende vrijdagmiddag had ik nog werk te doen en besloot ik dat ik er gelukkiger van werd om dat eerst af te maken. Daarna vond ik die twee uur eigenlijk veel te lang. En besloot ik om elke vrijdag de helft van het huis schoon te maken, zodat ik niet per se twee uur hoefde te vullen.

Maar toen zag ik in dat ik het mezelf weer onnodig moeilijk had gemaakt en dat ik gewoon of werk af zou maken, of zou gaan lummelen of iets anders. Dat het eigenlijk niet zo heel veel uitmaakte wát ik deed. Maar mezelf de ‘verplichting’ opleggen om iets leuks te gaan doen, dat werkte in ieder geval niet. En bovendien, iets doen ‘wat ik anders niet zou doen’? Misschien is er een REDEN dat ik het anders niet doe?

Kortom, mijn vrije middag werd een fiasco, maar eigenlijk pakte dat ook wel weer goed uit. Een vrije middag is sowieso veel leuker als je hem kunt doorbrengen met je liefsten. En met die van mij heb ik – als ik geluk heb – al drie middagen per week.

Heb jij een vrije middag?

Lees ook: Het té ingewikkelde leven van een lijstjemeisje

4 reacties op “Ik had een vrije middag…”

  1. Ook wel lekker toch? Doordat ik naar school ga en daarnaast mijn eigen bedrijf en blog heb, ben ik vaak aan het werk. Ik probeer echter de zondag wel altijd echt vrij te houden, of in ieder geval de zondagmiddag. Zodat ik wat leuks kan doen, of inderdaad gewoon lekker kan lummelen. Doet een mens ook goed.

  2. Hmm, ik zou toch nog eens een serieuze poging wagen om er een fijne activiteit voor jezelf te gaan inplannen. Een wandeling, een nieuwe plek ontdekken, misschien iets van beauty/ontspanning/massage als dat je ding is…

    1. Ik heb al best veel van dat soort momenten: elke ochtend een wandeling, ’s avonds mediteren, op zaterdagochtend sporten en uitgebreid douchen. Nieuwe dingen ontdekken is zeker leuk, maar leuker met het hele gezin 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *