Meteen naar de inhoud

Boeken over (goede) gewoonten

Als je het leven wilt leiden dat jij hebt bedacht, zijn gewoontes dé route ernaartoe. Dagelijkse (of wekelijkse) gewoontes zorgen ervoor dat je focus houdt op je doel.

Door dagelijks deze dingen te doen, transformeer je zonder al teveel moeite als vanzelf tot de persoon die wilt zijn. Er zijn een flink aantal gewoontes die voor mij echt een wereld van verschil hebben gemaakt! Denk aan meditatie, journalling, genoeg bewegen, maar ook mijn doelen haal ik door er een gewoonte van te maken. En gewoontes kun je heel eenvoudig ontwikkelen. Helemaal als je deze boeken leest.

High Performers Habits – Brendon Burchard (EN)

Dit boek heb ik onlangs iets over geschreven, maar dit heeft echt mijn leven veranderd. Door uit te zoomen welke gewoontes je verder helpen, leer je met het boek om meer uit jezelf te halen op manieren waar denk ik iedereen gelukkig van wordt. Er wordt ook veel aandacht besteed aan bijvoorbeeld motivatie en het instellen van ’triggers’ waardoor je gewoontes onthoudt. Een aantal voorbeelden waar ik iets aan gehad heb, vind je in dit artikel.

Elementaire Gewoonten – James Clear

Dit is denk ik het bekendste boek over die onderwerp en ik denk niet voor niks. James Clear legt vrij eenvoudig uit hoe je kunt zorgen dat je goede gewoontes ontwikkelt en slechte gewoontes voortaan laat. Door de gewoontes zichtbaar, aantrekkelijk, gemakkelijk en bevredigend te maken kun je alles aanleren wat je maar wilt. Of afleren door het juist onzichtbaar, onaantrekkelijk, moeilijk en onbevredigend te maken. Ik denk dat dit hét basisboek is als je hier meer over wilt weten.

Macht Der Gewoonte – Charles Duhigg

Als je wilt weten hoe gewoontevorming in je hersenen werkt, dan is dit het boek dat je moet lezen. Er staan bijzondere voorbeeld in van hoe mensen gewoontes kunnen onthouden en hoe dat wordt opgeslagen in de hersenen. Dit boek is interessant omdat het veel (inspirerende) voorbeelden laat zien, maar is juist door die uitgebreide voorbeelden wel wat langdradiger dan bijvoorbeeld Elementaire Gewoonten.

Deel dit artikel op Pinterest

Ik denk dat je absoluut wat kunt hebben aan deze boeken. Via de links kun je de boeken kopen bij Bol, maar Elementaire Gewoontes en Macht Der Gewoonte zijn ook te lezen via de online bibliotheek.

Ken jij nog interessante boeken over gewoontevorming die ik zeker moet gaan lezen? Laat het weten in de reacties.

Lees verder:

Tags:

3 reacties op “Boeken over (goede) gewoonten”

  1. Ik was al heel benieuwd naar High Performing Habits, maar nu nog meer. Ook nav je hele blog erover. Zet hem nu toch echt op mijn lijst om binnenkort te kopen. Mooie lijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *