Ga naar de inhoud

Vijf gezonde dagelijkse gewoontes

Volgens de mensen die er verstand van hebben, is er een makkelijke manier om gewoontes aan te leren: je moet ze gewoon elke dag doen. Dingen die je elke dag doet, worden belangrijker in je leven en dus is dit dé manier om je gezonde gewoontes te ontwikkelen.

Ik doe elke dag een paar simpele dingen waardoor ik veel gezonder ben geworden. En ik klopt het even af, maar dit is het eerste jaar dat we maar een halve dag ziek zijn geweest in plaats van de drie/vier weken dat we meestal ziek zijn in de winter. Het lijkt dus z’n vruchten af te werpen. Schrijf gerust mee!

1. Elke ochtend twee bekers water drinken

Ik drink elke ochtend twee bekers water als ik opsta. Dat schijnt erg goed te zijn, omdat je lichaam na een lange nacht veel behoefte heeft aan vocht. En het is ook gewoon lekker en een makkelijke manier om genoeg vocht binnen te krijgen elke dag. Ik combineer het met het innemen van de anticonceptiepil, waardoor ik het nooit vergeet.

2. Elke dag minimaal 20 minuten wandelen

Ik wandel elke ochtend als ik Anna naar school heb gebracht zo’n twintig minuten. Ik vind het heerlijk om de dag te beginnen in de buitenlucht. Oók als het koud is of regent, want daar kun je je voor kleden. En je hebt even tijd voor jezelf, wat ook fijn is. In het weekend probeer ik ook altijd wel twintig minuten te wandelen, dan vaak met Yuri en/of Anna. Helemaal in de winter is buitenlucht zo fijn! Het hele seizoen wordt er leuker van.

3. Fruit eten

Waar ik als kind altijd te weinig fruit at, eet ik het nu wel. Om de simpele reden dat het nu in m’n dagelijkse routine zit. Ik ontbijt elke dag met fruit (muesli en yoghurt) en rond half elf maak ik voor mezelf en mijn lief wat fruit klaar. Soms maak ik dat ’s ochtend al, dan neemt Anna meteen iets mee. Het is toch altijd wel lekker zo halverwege de ochtend en als je het elke dag doet, vergeet je het niet. Overigens vergeet ik het in de weekenden en in de vakanties nog wel eens. Maar dan vergeet ik sowieso alles 😉

4. Vitaminepillen eten bij het diner

Omdat we de vorige winter zó vaak ziek waren dat het echt niet leuk meer was, besloten we zodra de ‘R’ weer in de maand kwam, om vitaminepillen te nemen bij het avondeten. Een doosje multivitamines en vitamine D. Op zich kun je ook andere vitamines nemen, maar deze werken bij ons *klopt af*.

5. Elke dag mediteren

Elke avond, als ik Anna op bed heb gebracht, ga ik mediteren. Via mijn favoriete app, Calm. Af en toe sla ik een avond over, maar 5/6 keer in de week ga ik lekker op bed liggen of zit ik in de werkkamer (als het daar warmer is) om even rustig te worden, het hoofd leeg te maken, voordat mijn avond start. Echt heerlijk en goed voor de ziel.

Ben jij veel bezig met je gezondheid? En wat zijn jouw (dagelijkse) routines om iets gezonder te leven? Ik ben erg benieuwd!

2 reacties op “Vijf gezonde dagelijkse gewoontes”

  1. Ik drink veel meer water dan vroeger en met meditatie ben ik hard bezig! Elke avond een paar minuutjes. Het is een gewoonte die ik aan het inbouwen ben, en die zal ooit wel gewoonte worden hoop ik 🙂

    1. Bij mij heeft het een tijdje geduurd voordat ik meditatie ‘begreep’, maar sinds ik dat doe is het zo makkelijker (en fijn) om het elke dag te doen 🙂

      Succes met jouw gewoontes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *