Ga naar de inhoud

Maak de was opvouwen weer leuk: 2 tips

Ik zal vast niet de enige zijn die echt een gruwelijke hekel had aan de was opvouwen. Dus stelde ik het uit, waardoor de berg nog groter werd en nog onoverzichtelijker. Totdat ik twee dingen ontdekte die het opvouwen van de was weer leuk maken.

In een hip en druk leven zoals dat van ons is het huishouden niet echt prioriteit op je interesselijst, maar het moet toch gebeuren. Altijd maar opnieuw, het houdt nooit op. Gelukkig is het met deze twee tips weer gezellig én zelfs een echt stukje me time.

Tip 1: Sorteer de was in stapels

Wat ik het meest frustrerend vond aan was opvouwen, was dat het altijd zo’n berg is, waar geen eind aan lijkt te komen. En dus besloot ik om het in stapjes op te delen. Zoals ik dat met alles doe wat overweldigend is. En dus verdeel ik mijn was ik vier stapeltjes: één stapel per persoon en het linnen (handdoeken, beddegoed etc.) apart. Bij ons levert dat vier stapeltjes op. Dat is te overzien. Als ik haast heb, dan werk ik even één stapel weg en kom later terug (ik leg het vaak op ons bed). Ik doe Anna’s kleren meestal het eerst, zodat ik ’s avonds niet meer bij haar kast hoeft als ze slaapt.

Het zijn nu behapbare brokken en je hebt vier keer iets ‘af’, in plaats van iets dat nooit af lijkt te komen.

Tip 2: Luister een podcast of luisterboek

De belangrijkste reden dat ik me tegenwoordig graag even terug trek in de slaapkamer met een berg was, is dat ik podcasts of luisterboeken luister. Het is doorgaans een stuk interessanter om naar te luisteren dan een uitgebreid verslag van de gymles of de avonturen van My Little Pony en hé, ik doe iets nuttigs.

Als je deze tips toe past, heb je snel weer een volle kast en wordt was opvouwen in plaats van een verplicht nummertje weer een plezierige bezigheid!

Vouw jij graag de was op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *