Ga naar de inhoud

#22 • Instagram • Digitaal Minimalisme • Nieuws!

Welkom bij een nieuw overzicht. Het is weer september en dus zijn ook de scholen in midden-Nederland weer begonnen. En met een beetje geluk zakt de temperatuur een beetje…

De vakantie is voorbij en zoals elk jaar ging het weer sneller dan verwacht en hebben we nog 285 plannen niet uitgevoerd. Maar veel daarvan kunnen we gelukkig ook doen ná de vakantie. Anna is in ieder geval erg blij dat ze weer mag leren. En het is extra spannend, want ze zit in een nieuw schoolgebouw én ze heeft een nieuwe juf komende donderdag die net is begonnen. Extra spannend dus.

Wat een heerlijke vakantie!

Vakantie Duitsland (Eifel)We hebben echt weer een leuke zomer gehad. We zijn voor het eerst meer dan 5 dagen weggeweest met z’n drieën. Elf dagen maar liefst! Dus het was even uitproberen of dat goed ging. Maar we hebben genoten en we hadden er ook zo een week aan vast kunnen plakken. We zijn naar de Nordeifel geweest in Duitsland. Drie uur rijden (vanaf Limburg een uur) en dan ben je in een totaal andere omgeving! Echt prachtig bergachtig gebied, we keken onze ogen uit. En de vakwerkhuisjes waren zo mooi, en lekker Duits had iedereen bloemetjes aan de huizen. Pas toen we een ritje door het nabij gelegen België maakten, realiseerden we ons hoe netjes die Duitsers hun huizen en straten voor elkaar hebben. We waren blij dat we daar hadden geboekt. We wandelden, bezochten mooie plekken en ontspanden ook nog een beetje tussendoor.

Lees ook: Mindful zijn op vakantie – 4 tips

En de rest van de vakantie planden we uitstapjes, boekten we een hotel met airco tijdens de plaknacht en bouwde Anna nog een hut met het lokale huttenbouwfeest. Wat zwembadbezoekjes (want Anna heeft b.i.j.n.a haar diploma!) en familiefeestjes en de vakantie was alweer om.

Boekentip: Digitaal minimalisme

Ik ben momenteel het boek Digitaal minimalisme aan het lezen en ik kan je alvast beloven dat hier wel een aantal artikelen over zullen verschijnen. Het is zo’n interessant boek! Het zorgt ervoor dat je kritisch gaat nadenken over wat je eigenlijk allemaal doet online en hoe dat je leven verder helpt. En ook, hoe het dingen afbreekt. Ik vind het echt voor iedereen een aanrader om te gaan lezen! De auteur van dit boek, Cal Newport, schreef eerder Deep work en deze ga ik ook zeker nog eens lezen.

Elke maandag inspiratie in je mailbox!

Als je m’n social media-kanalen volgt en de website wat aandachtig bekijkt, kan het je al niet ontgaan zijn: in september start ik met een nieuwe nieuwsbrief: Motiverende maandag. Ik lees veel en ik heb zo vaak leuke ideeën om eens een week hier- of daarmee bezig te zijn. Dingen die mij motiveren en het leven wat aantrekkelijker maken. Soms zijn het dingen die mijn leven voorgoed veranderden, soms is het vreselijk. Enfin, een aantal dingen zal ik voortaan elke maandag met je delen. Dingen om even bij stil te staan of dingen die je kunt gaan uitproberen. Alles voor een goed begin van de week!

Schrijf je snel in:

Ken je mensen die ook wel wat inspiratie kunnen gebruiken op de maandag? Wijs ze dan vooral op deze nieuwsbrief.

Wat meer leven op Instagram

Wie mij volgt op Instagram heeft misschien gemerkt dat er iets meer gebeurt nu. Dat komt omdat ik een paar maanden geleden besloot om Instagram in te zetten voor de geschiedeniswinkel. En dat account gaat best goed, moet ik zeggen. Maar daardoor weet ik nu een beetje beter hoe alles werkt met hashtags en stories enzo. En daarom besloot ik in de vakantie ook wat foto’s te plaatsen op m’n persoonlijke account. Ik ben best creatief, dus ik denk dat ik een leuke instagramfeed in elkaar kan knutselen, maar ik moet nog even oefenen, zoals je nu kunt zien op mijn feed. Op mijn telefoon kan ik niet zulke goede foto’s maken, dus waarschijnlijk is het handiger om deze met mijn camera te maken en deze dan te uploaden. Maar daar moet ik nog even een goed werkend systeem voor bedenken dat niet teveel moeite kost. Volg me vooral en je gaat het meemaken 🙂

Kinderboekentip: ‘Bibi’s bijzondere beestenboek’

Voor de mensen met (klein-)kinderen of lievelingsneefjes en -nichtjes onder ons, ik ben momenteel met Anna Bibi’s bijzondere beestenboek aan het luisteren. Ook een aanrader, het gaat over bijzondere dieren, van de bloeddorstige vampier tot de bombardeerkever en van de kokerworm tot de zwemmende penis van de octopus. Het luisterboek wordt voorgelezen door Dieuwertje Blok, Midas Dekkers, Jeroen Kramer en Toon Tellegen.

Nieuwe artikelen

Oh en voordat ik het vergeet, er verschenen ook nog een aantal artikelen sinds het vorige weekoverzicht. Namelijk deze:

Oh en woensdag verschijnt er weer een nieuwe ‘gewone’, maandelijkse nieuwsbrief, ben jij al ingeschreven? Dat was het weer. Ik ga lekker aan de slag, heerlijk na zes weken half werken.

Heb jij een fijne vakantie gehad?

< Vorige overzicht #21 • zomervakantie • treinen • social media
Alle nieuwsoverzichten
Boekentip: Digitaal minimalisme
Kinderboekentip: Bibi’s bijzondere beestenboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *