Ga naar de inhoud

#25 • Werkkamer • Sportief • Taalvrijwilliger

Workout Tip: Doe het als allereerste!

Het is écht al heel lang geleden dat ik een nieuwsoverzicht heb gedeeld, maar ik vond dat het weer eens tijd werd :-). Dus bij deze, dit is het nieuws.

Allereerst kwamen er verschillende artikelen online. Omdat het vorige overzicht in november was, deel ik ze niet allemaal, maar licht ik er een paar uit.

(Gedwongen) sportief

In dit artikel liet ik al weten dat ik tegenwoordig elke ochtend (en elke avond) 10/15 minuten sport. Ik doe dan oefeningen om m’n buikspieren sterker te maken, zodat ik minder rugpijn heb. En hoewel ik warempel een aardig strakke buik begin te krijgen is de rugpijn na bijna drie maanden helaas nog niet helemaal over (maar wel verminderd, gelukkig). Omdat ik geen geduld heb, sport ik ook netjes twee keer per week en wandel ik bijna elke dag. Als je bijna dagelijks wakker wordt met pijn, dan ben je ineens héél gemotiveerd om te gaan sporten, blijkt. Maar ik heb mezelf alvast beloofd dat ik dit blijf volhouden, zodat ik nooit meer zo’n zwakke rug krijg. Dus ik mag met trots zeggen dat ik nog nooit zoveel heb bewogen als momenteel.

Een eigen werkkamer

In de afgelopen schoolvakantie besloten Yuri en ik om onze gezamenlijke werkkamer in te wisselen voor twee losse. In mijn oude werkkamer stond een enorme boekenkast die we nu in onze gezamenlijke werkkamer hebben gezet, waardoor ik een werkkamer heb en Yuri een werkkamer annex bibliotheek (hij gebruikt de boeken ook vooral). Ik vind het leuk dat ik mijn eigen plekje lekker kan inrichten zoals ik wil en het werkt gewoon iets rustiger voor ons allebei. We hoeven minder rekening met elkaar te houden en er zit maar een gang tussen ons in, dus we kunnen zo even overleggen of lekker buurten bij elkaar. Ik ben nog niet helemaal tevreden over de inrichting, dus die foto komt nog een keer.

Isabel Allende, ik vind haar boeken zo fijn!

De som der dagenEen tijdje terug had ik mijn boek uit en dacht ik ineens: “Hé, waarom lees ik eigenlijk geen boeken meer van Isabel Allende? Ik verslond haar boeken namelijk altijd. En dus downloadde ik het e-book De som der dagen. Dit is het tweede deel van haar biografie (Paula, dat ze schrijft aan het ziekbed van haar dochter was het eerste deel, deze had ik al gelezen). Ik vind haar verhalen zo interessant en al die mensen die ze in haar leven tegenkomt. Ik wil ook een Chileens clan, zoals zij die heeft met allemaal mensen die aan haar blijven klitten. Maar goed, dat is niet erg Nederlands… Gelukkig kan ik af en toe verdwalen in haar boeken.

Dansoptreden

Anna zit sinds kort op dansen en afgelopen zaterdag had ze haar eerste dansoptreden. Ik was zo trots, ze deed het zo goed en ze genoot er ook echt van. Ik vond het sowieso fascinerend om te zien hoe al die dansers er zo van genoten. Ik vind het echt jammer dat er vroeger geen dansles bestond, want het zou echt iets voor mij zijn geweest denk ik. Behalve dat ik waarschijnlijk podiumvrees zou hebben. Alhoewel, ik heb ook opgetreden met gymnastiek en daar was ik echt heel slecht in. Daar moest je overigens ook dansjes bij doen, waarschijnlijk was dat de reden dat ik er zolang op heb gezeten 😉

Nieuwe vrijwilligersklus!

En ik heb een nieuwe vrijwilligersklus, ik word taalmaatje. In de winter miste ik een beetje mijn vrijwilligerswerk bij de Kanovijver (die dicht is nu) en ik merk dat ik sowieso gelukkig word van vrijwilligerswerk en lekker onder de mensen zijn. Afgelopen woensdag ben begonnen met een hele interessant cursus van vier woensdagochtenden om te leren hoe ik mensen met een taalachterstand kan helpen. En donderdag ging ik kijken bij de klus zelf, een organisatie waar statushouders worden klaargestoomd voor een reguliere baan. En tussendoor help ik ze mee om beter Nederlands te leren. De sfeer in de organisatie was ontzettend leuk, dus ik heb er veel zin in. Overigens ben ik erg blij en dankbaar dat ik de tijd heb om buiten mijn werk om vrijwilligerswerk te doen (ik snap wel dat niet iedereen dat kan doen).

Lees ook: Waarom vrijwilligerswerk de oplossing is voor al je problemen

Lente!

En los van dat nieuwe vrijwilligerswerk, begint m’n vrijwilligerswerk bij de Kanovijver ook weer in april én er is in de tuin weer van alles te doen. Daar word ik dus echt heel blij van. We hebben al weer allemaal nieuwe plannen en we gingen voor het eerst dit jaar grasmaaien. En dat trekt alweer allemaal vogels aan.

Ik heb ook wat andere nieuwtjes, maar die deel ik liever in een artikel, dus blijf de website vooral volgen.

En hoe gaat het met jou? Heb jij nog nieuws?

<<<#24 • Surprise Party • Duolingo • Instagram

6 reacties op “#25 • Werkkamer • Sportief • Taalvrijwilliger”

    1. Zou eens kijken of het bij jou ook in de buurt is. Het is op zich heel erg vrijblijvend, je hoeft niet per se heel veel uren te maken, alles is welkom 🙂

  1. Goed bezig hoor, lekker elke dag sporten! Ik ben nu wel regelmatiger gaan sporten en hoop in de weekenden het skaten weer fanatiek op te gaan pakken. Zin in!

    1. Ja, heerlijk dat de lente er weer aankomt om buiten te gaan sporten! Ik ga vanmiddag hardlopen met Anna – bij gebrek aan sportschool. Maar voor Noa is dat nog iets te vroeg 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *