Ga naar de inhoud

2 boeken om je leven (simpel) op orde te krijgen

Ik las twee boeken. En na het lezen van de boeken realiseerde ik me dat dit dé boeken zijn die moet lezen als je je leven op orde wilt krijgen. Beide zijn overzichtelijk en stap voor stap oplossingen.

2 boeken om je leven (simpel) op orde te krijgen
Deel dit artikel op Pinterest
Ik lees best veel boeken over allerlei onderwerpen, vooral als het gaat om psychologie én (time)management. Beide onderwerpen vind ik heel boeiend. Bij beide boeken had ik dan ook al veel voorkennis, veel had ik al eens eerder gelezen en sommige dingen zaten ergens vaag in m’n hoofd en was ik bijna vergeten. Maar beide boeken leggen simpel dingen uit, waardoor je zonder voorkennis wel heel veel leert op het gebied van psychologie, geluk, succes en timemanagement. Beide boeken staan overigens in de bestsellerlijsten en niet voor niks als je het mij vraagt.

2 boeken die je moet lezen om je leven op orde te krijgen

Hieronder noem ik de twee boeken, de volgorde is de volgorde waarin ik ze heb gelezen, omdat de ene toevallig net iets eerder beschikbaar was bij de bibliotheek. Je kunt ze ook gewoon andersom lezen, áls je ze maar leest 🙂

Happy Life 365 – Kelly Weekers
De no-nonsense denkwijze voor een leuker leven

Happy Life 365 - Kelly WeekersToen ik begon aan dit boek werd ik wel een beetje duf en dacht ik: jaja, dit weet ik allang. Maar op een bepaald moment begon me te dagen dat de kracht in het boek niet zat in de (nieuwe) informatie die erin stond, maar in de gemakkelijker manier waarop dit werd gebracht. Ik heb het hele boek meegeschreven met alle opdrachten en dacht aan het eind toch: “Goh, wat een fijn, praktisch boek.” Ook al kende ik al veel wat erin stond (niet alles hoor), het was verhelderend om het zo bij elkaar te lezen. En hé leren doe je met de kracht van herhaling.
Als je nu helemaal niet veel van zelfhulp, of – ontwikkeling weet, maar je voelt je niet helemaal 100% of je wilt er net mee beginnen, dan is dit precies het boek dat je moet lezen. Maar ook als je al wel veel boeken hebt gelezen, is dit boek heerlijk verhelderend en praktisch.
Bekijk ‘Happy Life 365’ bij bol.com

Grip – Rick Pastoor
Het geheim van slim werken

Grip. Het geheim van slim werken – Rick PastoorDit boek keek ik enorm naar uit en hij was boven verwachting. Het is net als de voorgaande heel simpel opgebouwd waardoor je stap voor stap je taken/doelen en projecten kunt organiseren. Pastoor maakt veel gebruik van Getting Things Done en dat doe ik ook. Hij heeft een duidelijk en – volgens mij zeer goed werkend – systeem bedacht om slimmer te werken, waarbij hij je juist ook uitdaagt om goed te kijken hoe dit systeem het beste werkt voor jou. Ik zou het boek echt iedereen aanraden die omkomt in z’n werk of gewoon soms het gevoel heeft geen grip te hebben op z’n tijd.
Bekijk ‘Grip’ bij bol.com

Lees ook: Vijf tips uit Grip van Rick Pastoor

Van beide boeken zou ik het echt zo fijn vinden als iedereen ze leest. Ook als je misschien niet per se heel geïnteresseerd bent in het onderwerp, je hebt er hoe dan ook wat aan. Het leven hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Koop ze of leen ze gewoon bij de bieb.

Heb jij één van deze boeken gelezen en wat vond je ervan?

Lees ook: Boeken over zelfontwikkeling, mindfulness, timemanagement & geluk
…en: Vijf tips uit Grip van Rick PastoorHet Grip jaarplan – mijn ervaring

6 reacties op “2 boeken om je leven (simpel) op orde te krijgen”

  1. Ik heb ze allebei gelezen! Grip wist je al 😉 maar ook Happy Life 365 dus. En ik had eigenlijk hetzelfde als jij met Happy Life, dat het niet per se nieuwe informatie was, maar wel de manier waarop Kelly het bracht dat het als het ware ineens ‘pakt’. Ik heb ook het werkboek Happy Life 365 gekocht, maar daar moet ik nog in beginnen.

  2. Naar beide boeken maak je mij onwijs benieuwd. Ze lijken me ook echt wat voor mij. Ik volg zelf Kelly Weekers op Instagram en LinkedIn en vind haar posts altijd zo fijn en inspirerend. Alleen al daarom wil ik haar boek graag nog eens lezen. Maar Grip lijkt me ook heel fijn.

  3. Ik hoop dat je zo ook zo nuttig vindt. Overigens vindt Rick Pastoor van Grip dat je met een digitale agenda moet werken ipv papier, maar naar dat advies moet jij natuurlijk niet luisteren 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *