Ga naar de inhoud

Je dag plannen in Evernote

evernote screenshot

Evernote is een programma waar je allerlei notities in kwijt kunt: teksten, afbeeldingen, documenten, geluidsfragmenten. Alles wat je UIT je hoofd wilt hebben, kan IN Evernote.

Aanvankelijk gebruikte ik Evernote voor alles, maar inmiddels staat mijn to-do lijst in Google Keep en gebruik ik Evernote vooral voor notities (van bijvoorbeeld boeken die ik lees) en voor mijn ‘afvinklijstjes’ van terugkerende taken. En met name deze laatste functie is handig, vandaar dat ik deze graag deel in dit artikel.

Mijn dag plannen in één notitie

Ik heb één notitie in Evernote staan die ik praktisch de hele dag open heb staan en die ik iedereen adviseer. Heb je geen Evernote? Maak hem dan in een ander programma, waarin je ook links kwijt kunt. Want zonder die links, the magic doesn’t work.

Elke dag doe ik dezelfde dingen voor Historiek: Ik kijk of alle reserveringen nog goed staan, ik check de klantenmail en de orders en daarom heen heb ik een aantal ieniemini-klusjes die vooral ieniemini blijven, omdat ik ze elke dag doe. In deze notitie heb ik daarom alle taken staan die ik moet doen, mét links. Dus als de dag begint, klik ik op ‘Reserveringen checken’ en dan kom ik automatisch op de pagina terecht met gereserveerde boeken. Naast deze taak staat meteen een link naar de back-end van de winkel, omdat ik hier de producten moet aanpassen als ze niet goed staan.

In dezelfde notitie staan ook alle openstaande orders (met een langere levertijd) en alle pas verschenen boeken die ik wekelijks bundel in een artikel. Dit zijn kortom alle dingen die ik elke dag moet doen, waardoor ik een vliegende start maak. Social media en Gmail staan er los onder, want die doe ik pas aan het einde van de ochtend. Maar ook met links erin.

Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Deze lijstjes (mét linkjes) heb ik overigens van alle taken, zoals het maken van video’s voor ons YouTube kanaal, maar ook de omzetbelasting en alle andere klussen die regelmatig terugkomen. Ik open de notitie (je kunt heel makkelijk zoeken in Evernote), ik klik op de link en vink af wat gedaan is. Hierdoor werk ik sneller én maak ik minder fouten.

Mijn week plannen

Maar naast de dagelijkse dingen, heb ik natuurlijk ook wekelijkse klussen, lopende projecten en dingen die zich gedurende de dag aandienen. Deze komen voor een groot deel in de agenda of op de to do-lijst terecht. En ook hierin heb ik een wekelijkse routine, het wekelijks onderhoud (van Getting Things Done). Dit is een soortgelijke lijst als hierboven, maar dan toegespitst op de week. Met ook links naar de juiste pagina.

Je dag plannen in Evernote
Deel dit artikel op Pinterest
Dus elke dag, als ik klaar ben met mijn dagelijkse klusjes dan pak ik de agenda en daarna de to-do lijst. Die strikte volgorde heb ik overigens van het boek Grip (Rick Pastoor), dat ik onlangs las. En voor de kenners, die dagelijkse klusjes staan elke dag ingepland in m’n agenda (voor Rick Pastoor is je agenda heilig).

Je dag plannen met Evernote, een samenvatting:

 1. Mijn dagelijkse klussen (a.h.v. een lijst met links naar de juiste pagina’s)
 2. Taken uit mijn Google agenda (die ik heb gevuld tijdens het wekelijks onderhoud)
 3. Taken van mijn to-do lijst

Evernote is overigens in principe gratis, je kunt echter ook een premium abonnement nemen voor €6.99 per maand. Dan heb je veel meer opslagruimte en opties. Een dag plannen op mijn manier gaat prima met de gratis versie.

Ken jij Evernote? En waar gebruik je het voor?

Meer informatie over Evernote
Lees ook: Alles onthouden, vastleggen en terugvinden met Evernote
…en: 10+ favoriete tools voor timemanagement & productiviteit

7 reacties op “Je dag plannen in Evernote”

 1. Ik hou van Evernote en betaal met grote liefde een tientje per jaar zodat ik het programma op al mijn schermen kan gebruiken. Ik zou ook in kunnen loggen maar dat werkt niet zo prettig. Gebruik jouw systeem overigens helemaal niet, dat werkt niet zo voor mij. Ik gebruik het vooral voor uh tja hoe zeg je dat..alles? Ik hou mijn blogideeen er in bij, maar ook de dingen die ik niet moet vergeten en mijn boodschappen. De boeken die ik gelezen heb en nog wat meer van die dingen die wekelijks aangevuld worden of wat vaker. Als ik in een verlaten moment op mijn blog rondneus op zoek naar fouten, dan zet ik de link in Evernote zodat ik het aan kan passen. Er staan ook plaatsen in waar ik nog eens heen wil, ook mijn bucketlist en foto’s die ik met mijn telefoon maak en echt niet verloren mogen gaan. De maten van mijn vriend en de mijnde in mannenmaat. Ik maak foto’s van verpakkingen van producten die ik goed vind en zet ze erin. Ik wil nooit meer iets anders!

  1. Wat fijn dat je Evernote voor zoveel dingen kunt gebruiken! Ik heb er ook lijstjes in staan, van boeken die ik nog wil lezen, maar ook bijvoorbeeld dingen die ik leuk vind om te doen. Drie kolommen: alleen / met man / met kind 😉

 2. Wat een handig dagplanning gebruik je, ideaal voor terugkerende taken en lekker overzichtelijk zo met alle dagen naast elkaar. Staat die standaard in Evernote of heb je die indeling zelf gemaakt?
  Ik ben ook Grip aan het lezen, interessant boek! En inderdaad de agenda is voor hem heilig. 😉

  1. Deze heb ik zelf gemaakt. Je hebt overigens wel heel veel sjablonen in Evernote staan voor allerlei doeleinden.

   Leuk dat je Grip aan het lezen bent! Ik vond het echt een heel nuttig en inspirerend boek 🙂

 3. Nee ik ken het niet, maar het klinkt wel heel handig. Nu schrijf ik mijn (soort van) planning vaak in notities op mijn telefoon, maar dat is eigenlijk meer een lijstje met alles wat ik niet moet vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *