Ga naar de inhoud

Mijn boeken hysterie… (met 9 boeken)

Ik lees graag én veel.

Ik lees graag én veel. En vaak ook heel veel tegelijk, waardoor het soms een race tegen de klok wordt om alles op tijd uit te lezen. En korte samenvatting van mijn boeken hysterie.

Vaak lees ik gewone boeken, ebooks én luisterboeken. Ook wissel ik af tussen romans en non-fictie, omdat ik soms dingen wil leren en soms gewoon even wil wegdromen, maar dan weer niet te spannend voordat ik ga slapen. Enfin, dit is hoe het nu zit en hoe hysterisch het soms is.

Het ‘gewone’ boek

Ik heb altijd sowieso één fysiek boek in huis. Omdat ik overdag eigenlijk alleen gewone boeken lees, zodat Anna mij niet voortdurend achter een schermpje ziet. Soms is dit een roman, bijvoorbeeld voor m’n boekenclub en ik lees ook graag zelfhulp-, management en psychologische boeken. Nu had ik een boek over Spreken in het openbaar.

Het punt is alleen, dat als ik in een artikel of een podcast een naam hoor van iemand die ik inspirerend vind, ik dan zijn of haar boek reserveer bij de bibliotheek. Sommige boeken moet je maanden op wachten dan. En zo gebeurde het dus afgelopen week dat ik deze boeken had:

  • Een roman voor de boekenclub
  • Een boek over spreken in het openbaar
  • Drie gereserveerde boeken die toevallig klaarstonden

En die gereserveerde boeken zijn dus boeken waar ik al maanden op zit te wachten, dus die móet ik wel gaan lezen. Eén van die boeken, Grip is ook nog eentje waarbij je veel oefeningen moet doen waar je over moet nadenken en dus de tijd voor moet nemen. En het boek van Tony Robbins is ENORM groot (en heb ik dus nu voor de tweede keer, omdat ik hem de eerste keer niet uit kreeg voordat hij terug moest naar de bieb). Oh ja, en al die gereserveerde boeken kunnen niet worden verlengd, omdat ze ook weer gereserveerd zijn door andere mensen. Er zit dus wat druk achter.

En de teller staat op 5 boeken.

(Wil je op de hoogte blijven van welke boeken ik lees? Volg me dan op Instagram)

E-books

Maar ik heb ook nog e-books. Omdat ik ’s avonds en onderweg liever een e-book lees. Ik lees sowieso elke avond voor het slapen gaan en dan is de enorme pil Otmars zonen (die ik las voor de boekenclub) geen optie om mee naar bed te nemen. Dus las ik een ebook van Oek de Jong (geweldig boek, ik ga ALLES van hem lezen, hij kan ZO MOOI schrijven). Maar op een bepaald moment werd de sfeer wat grimmiger in het boek en dat moet ik dus niet gaan lezen, net voor het slapengaan. Na een paar onrustige nachten, besloot ik daarom om een feelgoodromannetje tussendoor te gaan lezen.

Deel dit artikel op Pinterest
En de teller staat op 7 boeken.

Luisterboeken

Maar laten we vooral niet vergeten dat er ook nog luisterboeken zijn. Die ik luister tijdens het wandelen, de afwas en het opvouwen van de was. Ik luisterde het boek Ontwerp je persoonlijke missie van Stephen Covey. Erg interessant boek, alleen moet je op een bepaald moment meeschrijven en oefeningen doen (ongeveer dezelfde als bij Grip, dus zo komt alles weer een beetje samen). Maar ja, als ik een was opvouw, kan ik geen dingen opschrijven. En dus besloot ik dat er dus maar een tweede luisterboek gedownload moest worden, een thriller.

En de teller staat op 9 boeken. Waarvan 3 met een deadline.

Dus nu ga ik maar snel weer verder lezen & luisteren 😉

Hoeveel boeken lezen jullie?

Lees ook: Een zomer lang (gratis) lezen…
…en: 7 tips om meer te gaan lezen

8 reacties op “Mijn boeken hysterie… (met 9 boeken)”

  1. Zo herkenbaar dit! Echt zo ongeveer alles haha. Van het een boek lezen en dan de boektitels/auteurs die je tegenkomt bij de bieb reserveren in het kader van ‘dat duurt toch nog maanden voordat die beschikbaar is’ om vervolgens een paar dagen later 3 boeken klaar te hebben liggen bij de bieb; tot een managementboek als luisterboek hebben, maar dan voor tijdens het koken/huishouden een andere erbij nemen omdat je dan geen aantekeningen kan nemen (ook het aantekeningen nemen bij informatieve luisterboeken is heel herkenbaar haha).
    Ik zit op dit moment aan 7 boeken/e-books/luisterboeken tegelijk geloof ik. 🙂

  2. Dat is ook zoiets een ereader is ook een scherm mooi dat je zo bewust met opvoeden bezig bent. Daarbij echte boeken zijn leuker, ik lees nu een hele dikke en dat is het enige. Geen epubs en geen luisterboeken voor mij.

    1. Ik lees ebooks altijd op mijn telefoon, want bibliotheekboeken uploaden op de ereader is heel veel werk. Los daarvan vind ik ebooks wel ideaal.

      Alleen hou ik wel een beetje van romantiek van een ‘echt’ boek, soms lees ik ze op de keukentafel met een schrijfblok ernaast met aantekenen en dat doet me dan een beetje denken aan hoe wij vroeger als gezin de krant lazen 😉

  3. Ik vind zelf echte boeken dus ook zoveel fijner dan e-books, ik hou van het papier in mijn handen en het omslaan van de pagina’s. Nou scoor ik vrijwel al mijn boeken bij de kringloop, dus dan kan ik zo nu en dan ook fantaseren over wie het boek voor mij had. En het is een goede manier om goedkoop aan boeken te komen, aangezien ik het heerlijk vind om ze te kunnen lezen wanneer ik wil, in een periode die mij goed uitkomt. Vroeger nam ik regelmatig t maximum van negen boeken mee naar huis en die kreeg ik dan ook nog eens uit binnen die drie weken. Dat zit er niet meer in, maar ik geniet nog steeds van lezen.

    1. Boeken van de kringloop is ook een goed idee! Daar kijk ik eigenlijk nooit. Ook omdat ik niet teveel boeken in huis wil, maar kringloopboeken kun je na het lezen natuurlijk ook gewoon terugbrengen 🙂

      Wij konden vroeger maar 3 boeken meenemen per drie weken volgens mij… maar mijn ouders hadden ook best veel boeken zelf in huis.

  4. Ik heb niet zo veel met luisterboeken. Dan luister ik liever naar muziek. Luisterboeken vind ik totaal niet ontspannend en ik heb er minder gevoel bij. Ik lees ze liever zelf en dan lees ik altijd fysieke boeken. Behalve als ik reis. Dan zijn e-books erg nuttig.

    1. Ik vind luisterboeken vooral ideaal tijdens het wandelen of afwassen of de was opvouwen. Om te ontspannen lees ik ook liever boeken, dat is ook wat gezelliger voor je omgeving 😉

      E-books zijn inderdaad heerlijk voor vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *