Ga naar de inhoud

Getting Things Done (GTD) | Waarom het werkt

Er zijn talloze mensen die pretenderen te weten hoe je effeciënt werkt en hoe je rijk, succesvol en gelukkig wordt. Het zal allemaal wel. Om eerlijk te zijn stond ik er sceptisch tegenover toen mijn man kwam aankakken met het boek Getting Things Done (GTD) van David Allen.

Maar goed, aangezien mijn timemanagement nogal wat te wensen overliet op dat moment, gaf ik het boek een kans.

De twee-minuten regel

Eigenlijk was het liefde op het eerste gezicht door de 2 minuten-regel van David Allen: “Als het minder dan twee minuten kost om iets te doen, doe het dan direct.”

Bovendien werd ik aangetrokken door dit beeld:

“Hoe zou het zijn als u zich altijd voor honderd procent kon richten op wat u aan het doen was, als u zelf kon kiezen waar u aandacht aan besteedde en nooit werd afgeleid.”

Afleiding

Die afleiding was mijn persoonlijke struikelblok. Er kwamen op een dag gewoon zoveel ideeën binnen in mijn hoofd die ik onmogelijk kon laten liggen! Bij GTD kan ik al die ideeën onmiddellijk opschrijven en dan ben ik ze kwijt.

Een ander probleem dat ik soms heb, is dat ik overenthousiast raak. Dan sloeg ik wat stappen over met het maken van een goed plan. Waardoor het plan niet goed genoeg was en het alsnog niet slaagde. Zonde! Ook hierin laat GTD me de juiste stappen volgen. Het eerste plan dat ik maakte volgens de GTD-methode werd meteen een succes!

Kortom, GTD werkt. Ik raad het iedereen aan, zelf als je misschien best gestructureerd werkt, dan is het nuttig. Omdat dit dé basis is van waaruit iedereen zou moeten werken.

BESTEL | ‘Getting Things Done‘ bij Bol.com
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *