Ga naar de inhoud

1 tip voor meer zelfvertrouwen

Gelukkig blij liefde

Honderden tips heb ik onderhand gelezen over hoe je meer zelfvertrouwen kunt krijgen. Heel veel ervan heb ik ook geprobeerd. Maar eigenlijk is er maar één master-tip die de minste moeite kost en het meeste effect heeft.

En hier komt ‘ie:

‘Doe alsòf je zelfvertrouwen hebt’

Echt waar, ga eens een dag je bed uit met het idee dat je zelfvertrouwen hebt. Je doet sneller een leuk make-upje op, mooiere kleren aan, je loopt rechter en zelfverzekerder, je twijfelt minder. Je bent véél meer ‘in control’. Ik zweer het je: je hebt een fantastische dag!

Doen alsof

Ik denk overigens dat doen alsof op heel veel vlakken heel goed werkt. En dat als je het maar lang genoeg vol houdt, je uiteindelijk ook wòrdt, zoals je dòet. Zo zeggen ze ook dat verlegenheid het best te overwinnen is door over the top assertief te zijn. Uiteindelijk vind je daarin dan een soort tussenweg die bij je past. En als je succesvol wil worden, dan helpt het natuurlijk ook reuze mee als mensen denken dat je al succesvol bent.

Dit is vast tegen het zere been van heel veel vrouwen, want wij vrouwen mogen toch niet doen alsof! Wij moeten onszelf zijn, puur en zonder opsmuk. Maar als we nou niet zijn, zoals we dènken dat we zijn, maar zoals we willen dat we zijn? Dan doen we toch eigenlijk niks verkeerd? En mannen doen het al eeuwen zo en dat vinden wij vrouwen toch heerlijk? 😉

Doe jij wel eens alsof?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *