Meteen naar de inhoud

Workout tip: Doe het als allereerste

Workout Tip: Doe het als allereerste!
Dagelijks zit ik nogal regelmatig achter de laptop. En niet echt ergonomisch. Dus moet ik regelmatig oefeningen doen om mijn rug nog een beetje te redden.

Nou ja, iedereen die op kantoor achter een pc werkt moet sowieso oefeningen doen. Van de dokter kreeg ik het advies om speciale rugoefeningen te doen om het ‘natuurlijk corset’ te versterken. En omdat ik nog een beetje lenig ben en dat graag zo wil houden, vul ik dat aan met een beetje amateur Yoga.

Workout-tip: Doe het als allereerste!

Deel dit artikel op Pinterest

Maar die oefeningen schieten er dus vaak bij in. Als ik er aan denk, dan komt het niet uit om ze te doen. Of ik ben moe. Een paar weken geleden las ik echter ergens een handige workout tip, namelijk om je sportactiviteiten ’s morgens als allereerste te doen, omdat je er dan nog tijd voor hebt.

Lees ook: Vijf redenen om te gaan sporten

Van vol energie tot geen tijd meer

En inderdaad, gedurende de dag gaat alles altijd langzamer dan gehoopt, komt er van alles tussen en heb je dus uiteindelijk nergens meer tijd voor. Terwijl ik elke ochtend met frisse moed op sta en denk dat ik mijn hele to-do-lijst daadwerkelijk ga afronden. Dus waarom niet op dat tijdstip sporten?

Nou, dat doe ik nu op de dagen dat ik om zes uur opsta (3/4 x per week). In het donker, in alle rust, in mijn trainingsbroek begin ik de dag lekker fit met een halfuurtje workouts. En daarna kruip ik voor ongeveer de rest van de dag in elkaar gefrommeld achter mijn laptopje.

Wat is jouw workout tip?

Lees ook: 7 tips voor een fijne ochtendroutine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *