Ga naar de inhoud

Vijf redenen om te gaan sporten

Workout Tip: Doe het als allereerste!

Komt ze aan met haar sporten, de lievelingshobby van velen. NOT. Maar tóch kun je er maar beter aan beginnen, want sporten is op allerlei vlakken goed voor je. Voor je hoofd en je hart: letterlijk en figuurlijk.

Om het wat makkelijker te maken heb ik een aantal redenen op een rij gezet om te gaan sporten. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. En mag. En leuk is!

1. Sporten is goed voor je lichaam

Dat spreekt voor zich. En dan hebben we het natuurlijk over ‘gewoon’ sporten, niet over topsport of het lopen van een marathon. Want dat is dan weer níet goed voor je lichaam. Maar als je het een beetje in balans houdt, word je strakker, je huid wordt beter, je botten worden sterker en je wordt fitter, zodat je ook op latere leeftijd nog goed kan bewegen (denk daar maar eens aan als je weer een oudje voorbij ziet schuifelen…)

2. Sporten is lekker sociaal

De meeste sporten zijn vrij sociaal, al helemaal als je gaat teamsporten. En vaak houdt het sociale niet op nadat de oefening voorbij is. En zelfs als je gaat fitnessen met je headset op (zoals ik) is het een sociale bezigheid, omdat je je omringt door mensen die ook gezond en goed bezig zijn. En daar krijg je automatisch energie van.

3. Sporten is ontspannen

Ik vind sporten wel echt ontspannen. Ik word er erg mindful van. Ik luister podcasts of luisterboeken of ik ben gewoon heel mindful aan het tellen of aan het genieten van het feit dat ik lekker met m’n lichaam bezig kan zijn en me even geen zorgen hoef te maken over werk of andere dingen.

4. Sporten is goed voor je zelfvertrouwen

Als ik de sportschool inloop, dan heb ik meestal eigenlijk stiekem geen zin. Ik sjok naar binnen met mijn schouders naar beneden. Omdat ik altijd langs een spiegel moet, valt me dat heel erg op. Als ik klaar ben met sporten en vooral als ik heb geroeid (wat ik heel fanatiek en snel doe en na drie minuten ben ik dood) voel ik me echt een kanjer-sporter.

Ik loop dus altijd met de borst vooruit en vol zelfvertrouwen de sportschool weer uit. En ik voel me eigenlijk de hele dag beter (ik ga ’s ochtends). Sowieso is het feit dat ik tijd maak puur voor mezelf al goed voor m’n zelfvertrouwen.

5. Sporten is leuk!

Ik hoor je denken: ‘Jaja, geloof je het zelf?’, maar dat is wat je vanaf de bank denkt. Als je eenmaal aan het sporten bent, wordt je overgenomen door de endorfines en dan vind je het echt leuk. Of je nu wilt of niet. Het is gewoon wetenschappelijk bewezen dat je het leuk vindt.

Dus wat houdt je nog tegen? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *