Ga naar de inhoud

Waarom elk kind ‘museumkid’ zou moeten worden

Stel je voor dat je op je vrije zondag met het hele gezin gratis naar een pretpark kunt met schommels, trapauto’s, vliegtuigen, een kijkje in de cockpit, games en een trampoline? Terwijl papa en mama zich óók goed vermaken. Nou dat kan. Met de museumkids jaarkaart.

Bovenstaande attractie is te vinden in Lelystad: het Aviodrome. Het is maar een voorbeeld van een museum dat meer weg heeft van een pretpark dan van een saai kunstcentrum. Zoals sommige mensen musea misschien nog beschouwen. En wat te denken van het Spoorwegmuseum in Utrecht of het Openlucht museum in Arnhem? NEMO Science Museum in Amsterdam? Space Expo in Noordwijk? Het Hunebedcentrum in Borger. Ik noem maar wat.

Maar ook kleinere musea zijn vaak heel erg op kinderen gericht. En los daarvan, zijn musea ook gewoon leuk voor kinderen. Kinderen houden ervan om nieuwe dingen te leren. Ze zijn nieuwsgierig en zien vaak meer dan wij: verzadigde volwassenen. Dus ook als volwassenen steek je er nog iets van op door met kinderen te gaan 😉

Museum Dobbelspel

En dan heb je ook nog het Museum Dobbelspel dat we kregen bij het Kröller-Müller museum, een tamelijk ‘klassiek’ museum waar kinderen met allerlei vragen en doe-opdrachten op een leuke manier nog heel veel opsteken ook. Je leert met dit spel op verschillende manieren te kijken naar kunst.

Kortom, kopen die kaart! Hij kost maar € 32.45 voor een jaar. En daarvoor heb je elke weekend en in de vakanties een gratis uitje voor het gezin. Daarnaast krijg je ook nog een hele interessante nieuwsbrief met uittips.

BESTEL | Museum kidskaart of museumjaarkaart (voor volwassenen)

Ga jij graag naar het museum?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *