Ga naar de inhoud

1 simpele tip voor meer energie

Bron: pixabay / TeroVesalainen

Als ik mezelf vergelijk met vroeger heb ik nu echt véél meer energie, terwijl ik veel drukker ben. En dit is eigenlijk best wel logisch. Er is eigenlijk maar één ding die hiervoor zorgt. En het kost € 1.99. De ‘luxe-uitvoering’ welteverstaan.

Als tiener en begin twintiger verliep mijn leven echt tragisch langzaam. Ook bij mijn leeftijdsgenoten overigens, dus ik maakte me niet echt zorgen. Ik had wel een moord gedaan voor tips om meer energie te krijgen. Maar destijds had je nog geen Pinterest, alleen een inbelverbinding naar een World Wide Web dat ik niet echt kende.

1 simpele tip voor meer energie

Eigenlijk had ik toen maar één ding hoeven doen en ik was gewoon in vier jaar afgestudeerd en was met een vliegende start aan een flitsende carrière begonnen. Eén ding dat € 1,99 kost bij de Bruna…

… ik had een to-do-lijst moeten maken.

Net als heel veel andere jongeren had ik namelijk geen enkel idee hoe ik mijn dag moest indelen en hoe ik mijn klussen in stukjes moest hakken, zodat het overzichtelijk was. Net als andere studenten had ik voor mijn gevoel alle tijd van de wereld en maakte het niet uit of het vandaag of morgen af kwam. Net als talloze twintigers had ik het gevoel dat het totaal niet belangrijk was wat ik deed. En dát zuigt energie.

Hoe drukker, hoe beter

Het succes van mijn dag hangt af van wat er op mijn to-do lijst staat. Ik vind het heerlijk om me te verheugen op al die dingen die ik mag doen. En nee, ik verheug me niet op het opvouwen van de was, maar op die lege wasmand. En ik zet ook vooral leuke dingen op mijn to-do lijst: lekker bezig in de tuin, een nieuw project starten voor mijn werk, me opgeven voor iets leuks, een gezellig wandeling met Anna.

Ik krijg er zoveel energie van, dat ik veel meer dingen kan doen op een dag. En tegen de tijd dat mijn energie wat afneemt, kruis ik de eerste dingen af en krijg ik daar weer energie van. Ik vind het heerlijk als het zwart op wit staat wat de dag brengt. Dat het nut heeft en dat het weer productieve dag wordt.

Waar krijg jij heel veel energie van?

➤ Lees ook: 5 tips om je energie beter te verdelen